GLASS ONION: A KNIVES OUT MYSTERY på Netflix er efterfølgeren til 2019-hitfilmen. Daniel Craig er tilbage som Benoit Blanc, og spilletiden er igen over to timer. Den føles dog slet ikke for lang. Læs vores Glass Onion: A Knives Out Mystery filmanmeldelse her!

GLASS ONION: A KNIVES OUT MYSTERY er på Netflix Lillejuleaften, og denne efterfølger er faktisk endnu bedre end den originale hitfilm fra 2019. Vigtigst af alt, så er Daniel Craig tilbage som sydstats-detektiven Benoit Blanc. Han ser ud til at have det sjovt med denne karakter, og dét får bare alt til at fungere.

Ja okay, og så skader den fantastiske rollebesætning og det sjove (omend også dødelige) mysterie i hjertet af historien heller ikke.

Den første film havde en officiel spilletid på to timer og 10 minutter. Denne opfølger ligger på hele to timer og 19 minutter, men det er intet problem, når nu spilletiden udnyttet så godt, som det er tilfældet her. Jeg kedede mig aldrig eller følte, at der var en sløvhed undervejs i historien. Jeg havde det bare sjovt med den!

Desuden er den faktisk “kun” på 2 timer og 11 minutter uden rulleteksterne.

Læs videre på vores Glass Onion: A Knives Out Mystery filmanmeldelse nedenfor. Du kan se den på Netflix fra den 23. december 2022.

Daniel Craig er bare skøn som Benoit Blanc

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker Daniel Craig som James Bond. Faktisk synes jeg, han var en ret genial James Bond på mange forskellige måder. Alligevel elsker jeg ham også som denne fantastiske sydstatsdetektiv Benoit Blanc. Hans overdrevne accent, charmerende kommentarer og skæve konklusioner fungerer bare perfekt for mig.

I Glass Onion (eller Knives Out 2 som nogle kalder den) vender Benoit Blanc tilbage for at løse endnu en sag. Og ikke et sekund for sent. Benoit Blanc er nemlig ved at gå amok under pandemi-nedlukningen, så han savner en solid udfordring!

Med denne nye whodunit-sag lander han pludselig på en overdådig ejendom på en privat græsk ø. Endda midt i 2020, da pandemien var verdensomspændende. Stedet tilhører milliardæren Miles Bron (Edward Norton), og det er meget nemt at finde ligheder mellem ham og virkelige milliardærer.

For mig minder han klart mest en Elon Musk, men der er også genkendelige træk fra andre magtfulde milliardærer i hans karakter.

Hvordan og hvorfor Benoit Blanc er på den græske ø til en ellers lille og privat årlig genforening af Miles Brons nærmeste venner, skal vi alle sammen finde ud af i løbet af mysteriet. Og det er selvfølgelig kun én lille del af puslespillet. Hvordan og hvorfor, han bliver del af mysteriet, er derfor bare ét blandt mange spørgsmål.

Glass Onion: A Knives Out Mystery – Anmeldelse | Netflix-film

Endnu et fantastisk ensemble cast

Ligesom med Knives Out har denne efterfølger et fantastisk cast, som gør det til en intenst stærk karakterdrevet ensemblefilm. Benoit Blanc (Daniel Craig) bliver konfronteret med en meget forskelligartet gruppe venner, som ikke ser ud til at have meget til fælles. Altså bortset fra at være dybt afhængige af økonomisk støtte fra Miles Bron (Edward Norton).

Blandt vennerne på denne gæsteliste finder vi Miles’ tidligere forretningspartner Andi Brand (Janelle Monáe i en meget stærk præstation). Desuden er der Connecticut-guvernøren Claire Debella (den altid geniale Kathryn Hahn), som tydeligvis er gode venner med den geniale videnskabsmand Lionel Toussaint (Leslie Odom Jr.).

Som ret vanvittige modsætninger til politikeren og videnskabsgeniet ser vi modedesigneren og tidligere model Birdie Jay (en fantastisk Kate Hudson) og hendes samvittighedsfulde assistent Peg (Jessica Henwick). Endelig er der Incel-influenceren Duke Cody (Dave Bautista) og hans sidekick-kæreste Whiskey (Madelyn Cline).

Som med enhver whodunit har hver karakter en hemmelighed, der nemt kunne være motivation for et mord. På trods af den årlige genforening, der kredser om et “Cluedo”-inspireret mordmysterium, så er der faktisk en person, der dør. Dette gør straks alle til mistænkte. Men, bare rolig, selvfølgelig er Benoit Blanc allerede mange skridt foran alle involverede!

Se Glass Onion: A Knives Out Mystery på Netflix!

Igen skriver og instruerer den Oscar-nominerede filmskaber Rian Johnson. Da han startede denne franchise, giver det kun mening, at han vender tilbage for at lave Glass Onion: A Knives Out Mystery. Og ja, Knives Out 3 har allerede fået grønt lys og er klar til udgivelse i 2024.

Du skal endelig også være opmærksom, så du fanger Hugh Grant-cameo’en i Glass Onion. Er Hugh Grant-karakteren monstro kæreste eller ægtemand til Benoit Blanc-karakteren spillet af Daniel Craig? Det er fuldt ud muligt (faktisk er det den mest logiske forklaring), og jeg synes, det er en herlig lille detalje!

Du vil også se et par andre fantastiske cameos i Glass Onion: A Knives Out Mystery. Det gælder blandt andre Angela Lansbury (alletiders bedstemor-detektiv fra Hun så et mord-serien), Stephen Sondheim, Natasha Lyonne, Kareem Abdul-Jabbar og Serena Williams. Alle disse personer spiller i øvrigt sig selv!

Hvor sjov og fantastisk rollebesætningen end er, vil jeg stadig også anbefale at se denne film udelukkende for whodunit-mysteriet alene. I betragtning af dette fantastiske cast, er det noget af komplimentet til selve historien!

GLASS ONION: A KNIVES OUT MYSTERY udkommer globalt på Netflix den 23. december 2022.

FAKTA

Manuskript & intruktør: Rian Johnson
Medvirkende: Daniel Craig alongside Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson, Dave Bautista

Plot

Den verdenskendte detektiv Benoit Blanc tager til Grækenland for at opklare et mysterium, der udspiller sig omkring en milliardær og hans brogede venneskare.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.