THE FLIGHT ATTENDANT er en ny HBO Nordic-serie, hvor et mordmysterie er hele omdrejningspunktet. Tonen er let og humoristisk, men mørket lurer hele tiden under overfladen. Læs vores The Flight Attendant anmeldelse her!

THE FLIGHT ATTENDANT er en ny HBO Nordic-serie med Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) i titelrollen. Selve plottet er et mordmysterie, hvor hovedpersonen, Cassie, desværre ser ud til at være den hovedmistænkte. Afsnit 1 begynder nemlig med, at hun vågner ved siden af et meget blodigt lig.

Desværre for Cassie har hun et abnormt stort alkoholforbrug, der ofte fører til kæmpe huller i hendes hukommelse. Det samme gælder meget af forrige aftens begivenheder. Desuden tager hun nogle uheldige valg blandet med jævnligt at få munddiarré, hvor hun siger meget mere, end hun burde.

Selvom komedie er en af de officielle genrer for denne serie, så er der også en hel del blod og vold. Både sandheden og ukendte farer lurer hele tiden lige om hjørnet.

Du kan læse mere af vores The Flight Attendant anmeldelse herunder, hvor vi naturligvis holder os fra spoilers.

En anderledes fortællerstil

Selvom Michiel Huisman (The Haunting of Hill House og The Invitation) spiller karakteren Alex, der altså myrdes helt i starten af serien, så er han fortsat med hele vejen igennem. Bare på en lidt alternativ måde.

Cassie (Kaley Cuoco) har nemlig en evne til at “hoppe ind i sig selv” og tænke situationer igennem, mens omverdenen nærmest er på pause. I denne “indre verden” er Alex (Michiel Huisman) nu også, da hun forsøger at stykke hans liv sammen ud fra de få fælles minder, de fik skabt!

Det lyder måske lidt mærkeligt på en let og legende måde, men det fungerer faktisk ret godt som en anderledes fortællerstil. Og samtidig er denne HBO Nordic-serie bestemt også humoristisk. Faktisk minder den på flere måder om film som Catch Me If You Can og A Simple Favor.

Men… der er også mange ekstremt dystre sandheder, der kommer frem i lyset. Ikke mindst når det gælder forhistorien omkring, hvordan Cassie er blevet så afhængig af alkohol.

I øvrigt spiller netop Kaley Cuoco – der også er producer på serien – denne rolle helt perfekt. Hovedpersonen er både sød og hjælpsom, men bestemt også sin egen værste fjende. Hun er både alt for proaktiv og har svært ved at tage imod gode råd, hvis det ikke lige passer til hendes moralske kompas.

The Flight Attendant – Anmeldelse [HBO Nordic]

Skønne skuespillere i stærke biroller

Der er faktisk ret mange karakterer med i denne serie, selvom Cassie (Kaley Cuoco) helt klart er hovedpersonen. Det gælder blandet andet T.R. Knight (11.22.63 og Greys hvide verden), som spiller hendes bror, og Zosia Mamet (Girls) i rollen som hendes bedste veninde. Heldigvis er hun også en skarp forsvarsadvokat!

Derudover har vi Rosie Perez (Birds of Prey, The Dead Don’t Die) som hendes kollega, der også er stewardesse. Det er faktisk måske det eneste reelt urealistiske i denne historie, da hun kun er 1,56 høj, men det er måske en skrøne, at man skal have en vis højde for at være stewardesse.

Også den blændende Michelle Gomez er med i The Flight Attendant i en helt afgørende rolle. De fleste vil nok genkende Michelle Gomez som selveste Madam Satan fra Chilling Adventures of Sabrina-serien på Netflix. Alternativt (eller også) vil hun være Missy fra Doctor Who-serien.

I andre vigtige roller ses Nolan Gerard Funk (Truth or Dare), Colin Woodell (Searching, The Purge tv-serien) samt Audrey Grace Marshall (Jessica Jones).

The Flight Attendant – Anmeldelse [HBO Nordic]

Se The Flight Attendant-serien på HBO Nordic

The Flight Attendant-serien er baseret på bogen “Flight Attendant” af Chris Bohjalian, mens Steve Yockey er skaber på tv-serien. Steve Yockey har tidligere skrevet på tv-serierne Scream: The TV Series og Supernatural. Sidstnævnte har han også været producer på, hvilket han ligeledes er på denne nye serie.

I modsætning til de fleste andre HBO-serier, så frigives de 8 episoder i denne serie af fire omgange.

Først frigives de første tre afsnit, så du kan komme godt ind i seriens univers. Derefter frigives yderligere to afsnit ugen efter, og endnu to afsnit den efterfølgende uge. Så mangler der kun ét afsnit, og det kommer 17. december 2020. Hvis du er glad efter første afsnit, kan du roligt fortsætte, da den holder niveauet.

The Flight Attendant vises på HBO Nordic, hvor den har premiere den 26. november 2020.

FAKTA

Premieredato: 26. november 2020 på HBO Nordic
Skaber:
 Steve Yockey
Medvirkende: Kaley Cuoco, Merle Dandridge, Nolan Gerard Funk, Michelle Gomez, Michiel Huisman, Rosie Perez, Zosia Mamet, T.R. Knight, Colin Woodell, Griffin Matthews, Deniz Akdeniz, Stephanie Koenig

Plot

Stewardessen Cassandra “Cassie” Bowden (Kaley Cuoco) vågner på et hotelværelse i Thailand med tømmermænd fra natten før – med et lig liggende ved siden af ​​i sengen. Hun er bange for at ringe til politiet, da hun intet kan huske, så hun flygter fra hotellet og lader som ingenting, da hun møder det resterende flypersonale i lufthavnen på returrejsen til New York. Da de lander på amerikansk grund, bliver hun imidlertid modtaget af FBI-agenter, der spørger ind til opholdet i Thailand. På dét tidspunkt er hun stadig ude af stand til at stykke nattens hændelser sammen, og hun begynder at spekulere på, om hun rent faktisk kunne være morderen?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.