Chilling Adventures of Sabrina på Netflix byder på en langt mørkere udgave af teenage-heksen. Vi får nu en regulær gyser-serie, hvor fantasy og humor også skaber et nyt lækkert univers.  

Chilling Adventures of Sabrina er i Netflix-udgaven en helt anden fortælling end den med Melissa Joan Hart. Her er fuld fokus på, at magien kommer fra aftaler indgået med selveste Satan. Det slås fast fra starten, og så er det bare sådan.

Der er stadig hendes tanter, Hilda og Zelda, sammen med katten Salem. Denne gang kan katten dog ikke tale, men kommunikerer derigennem med Sabrina ved at kunne mærke hendes behov.

Den søde Harvey er også stadig Sabrinas kæreste, og han er faktisk så sød, som han plejer. Men hans baggrundshistorie og hjemmeliv er mildest talt uhyggeligt!

En meget anderledes Sabrina

Glem alt om Melissa Joan Hart udgaven af teenageheksen Sabrina. I Chilling Adventures of Sabrina er hun nu spillet af Kiernan Shipka. Og her er sateme ingen kære mor, hvis du prøver at skræmme hende.

Kan du måske forestille dig Melissa Joan Hart versionen sige, at hun vil få nogen til at blive “kvalt i deres eget blod”? Det gør Kiernan Shipka udgaven af Sabrina. Og jeg skal love for, at jeg tror på hende, når hun siger det.

Sagt på en anden måde, så er denne Sabrina altså ret badass på den helt rigtige måde.

Hvis du synes, Kiernan Shipka virker bekendt, men ikke lige kan placere navnet, så er det måske fordi, hun var med i Mad Men tv-serien. Derudover spillede hun en af hovedrollerne i The Blackcoat’s Daughter, der også gik under titlen February.

Når du har set Chilling Adventures of Sabrina, vil du dog huske hende som Sabrina!

chilling adventures of sabrina anmeldelse

De herligste biroller

Den søde Harvey er som sagt stadig meget sød. Han spilles dog denne gang af Ross Lynch. Nogle vil nok kende ham fra diverse Disney Channel produktioner.

Vi kendte ham dog kun fra My Friend Dahmer, hvor han spiller titelrollen som den unge Jeffrey Dahmer. Og ja, der er immervæk noget af et spring fra Jeffrey Dahmer til Sabrinas søde Harvey. Ross Lynch klarer dog begge roller lige elegant.

Læs ogsåVores anmeldelse af My Friend Dahmer lige her >

Derudover får du Lucy Davis (sekretæren Etta i Wonder Woman) som den søde tante, Hilda Spellman. Nå ja, og mange gyserfans vil måske også genkende Lucy Davis fra den fantastiske Shaun of the Dead.

Miranda Otto (“I am no man!” Eowyn fra Ringenes Herre) spiller den noget mere dystre tante, Zelda Spellman. Hende skal man ikke prøve at løbe om hjørner med.

Og så er der Michelle Gomez (Doctor Who) i rollen som skolelærer Mary Wardwell. Hun er en mildest talt ret intens og spændende karakter. Faktisk en af mine yndlingskarakterer i sæson 1 af Chilling Adventures of Sabrina.

chilling adventures of sabrina anmeldelse

Netflix udgave med horror, fantasy og lidt humor

Allerede fra titelsekvensen i første afsnit af Chilling Adventures of Sabrina ved man, at dette er en ganske anden udgave en den tidligere tv-serie. Med Netflix udgaven får vi en version, der tager udgangspunkt i den dystre del af tegneserie-universet.

Skaberen af Chilling Adventures of Sabrina er Roberto Aguirre-Sacasa, der også har skabt Riverdale tv-serien. De to historier udspiller sig også i samme univers, men Riverdale serien vises på The CW i USA, så der er intet direkte overlap.

Denne udgave af teenage-heksen Sabrina byder på horror, fantasy, drama og et skvæt sort humor her og der. Det har skabt en serie, der passer til fortællingens univers og passer til mange gyserfans. Hvis altså man er til historier med hekse.

Det her er dog ikke en decideret gyserserie på samme måde som den blændende The Haunting of Hill House. Det er der jo ret beset ikke meget, der er, da Mike Flanagen virkelig har begået en genistreg dér.

Til gengæld er dette en oprigtig interessant og passende nyfortolkning af Sabrina karakteren. Netflix har da også allerede indset, at de har ramt tonen godt. Sæson 2 er således allerede godkendt, inden sæson 1 har fået premiere!

Sæson 1 af Chilling Adventures of Sabrina frigives på Netflix fra 26. oktober 2018.

Denne anmeldelse er baseret på de første 4 afsnit af serien.

FAKTA

Premiere: 26. oktober 2018 på Netflix
Skaber: Roberto Aguirre-Sacasa
Medvirkende: Kiernan Shipka, Miranda Otto, Lucy Davis, Ross Lynch, Jaz Sinclair, Lachlan Watson, Richard Coyle, Chance Perdomo, Tati Gabrielle, Michelle Gomez, Bronson Pinchot

PLOT

The Chilling Adventures of Sabrina fortæller historien om Sabrina Spellman – en teenagepige, som er halvt heks og halvt dødelig. Hun har ventet hele sit liv på sin 16 års fødselsdag, men noget tvinger hende til at vælge mellem lysets vej og mørkets vej.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.