Vi har kigget nærmere på de 5 film i The Conjuring-universet, der er udkommet indtil videre. Og så ser vi naturligvis også på de kommende The Conjuring-film…

The Conjuring-universet er netop blevet den mest indtjenende horror-franchise nogensinde. Det er status efter den nyeste film, The Nun, har indtjent rekordsummer på verdensplan i åbningsweekenden.

Men hvordan hænger filmene i dette univers egentlig sammen? Vi har lavet et overblik med en simpel tidslinie, der kan kaste lidt lys over dette.

Og hvilke film i The Conjuring-universet er bedst? Det kommer vi også ind på i denne artikel, hvor det naturligvis er vores helt personlige holdning, der tages udgangspunkt i.

Til sidst ser vi naturligvis også på de kommende film i denne franchise. Der er i skrivende stund tre forskellige The Conjuring film på vej – enten under udvikling eller i planlagt produktion!

The Conjuring-universet i kronologisk rækkefølge
Ovenfor kan du se den kronologiske rækkefølge på filmene i The Conjuring-universet.

Men alle filmene er selvfølgelig ikke lige gode – på trods af et gennemsnitligt højt niveau. Vi har derfor rangeret filmene i vores personlige rækkefølge. Vi starter med den mindst gode film og arbejder os frem mod vores favorit.

5. The Nun (2018)


Den nyeste film i The Conjuring-universet er efter vores mening også den svageste film. Den leverer et klassisk, gotisk gys, men historien er nærmest ikke-eksisterende, og der er et fejlagtigt forsøg på humor.

4. Annabelle (2014)


Den første spin-off til The Conjuring blev filmen om den dæmoniske dukke Annabelle. Den havde nogle uhyggelige øjeblikke og tydelige henvisninger til Rosemary’s Baby, men den leverede slet ikke på samme niveau som sin moder-film, The Conjuring.

3. Annabelle: Skabelsen (2017)


Annabelle-dukken var så populær, at Warner Bros. besluttede sig for at lave en prequel til den første Annabelle-film. Den svenske instruktør, David F. Sandberg, havde klaret sig godt med Lights Out, så han fik chancen for at lave Annabelle 2. Og den greb han virkelig – vi fik bl.a. et møg-uhyggeligt hus med knirkende døre, uhyggelige kroge og gode børneskuespillere.

2. Nattens Dæmoner 2 / The Conjuring 2 (2016)


Ed og Lorraine Warren var tilbage med en ny uhyggelig sag – denne gang i England. Her blev en række nye gyser-ikoner også introduceret. Det var eksempelvis “The Nun” samt “The Crooked Man”, der (naturligvis, fristes man til at sige) også kommer til at få sin egen solo film.

1. Nattens Dæmoner / The Conjuring (2013)


James Wan leverede et mesterstykke med The Conjuring, der endda formåede at skræmme (eller i hvert fald imponere) mange gyserfans! Vi fik et fantastisk cast med Patrick Wilson, Vera Farmiga, Lili Taylor, Ron Livingston og Joey King. Historien og uhyggen var helt i højsæddet. Vi kvitterede derfor også med en velfortjent topkarakter.

Kommende film i The Conjuring-universet

Vi er slet ikke færdige med The Conjuring endnu, da der er flere film på vej! Nogle af dem har en premieredato, mens andre blot er nævnt som under udarbejdelse.

Annabelle Comes Home (2019)

Biografpremiere 27. juni 2019
Annabelle Comes Home er den 3. film i rækken og kommer til at foregå i nutiden. Filmen bliver beskrevet som Night at the Museum men med dæmoner. Annabelle kommer nemlig til at aktivere alt i Warren museet og terroriserer Warren parrets datter.

The Conjuring 3 / Nattens dæmoner 3

Biografpremiere 10. september 2020
I Nattens Dæmoner 3 (The Conjuring 3) vender Ed og Lorraine Warren tilbage med en ny spændende historie. Denne gang bliver det dog ikke om et hjemsøgt hus eller besat menneske, da producerne vil gå i en anden retning. Ligesom de to forrige film er Nattens Dæmoner 3 også baseret på en sand historie. Men denne gang fokuserer historien på en mand, der er dømt for et mord, han begik, mens han var besat.

The Crooked Man

Biografpremiere ukendt
The Crooked Man er en spin-off af The Conjuring 2 / Nattens dæmoner 2, og fokuserer på en karakter fra børnerimet “There Was a Crooked Man”. 

Hvordan ser din top 5 liste ud?

Og hvilke kommende The Conjuring-film glæder du dig mest til at se?