Vi har kigget nærmere på de film i The Conjuring-universet, der er udkommet indtil videre. Og så ser vi naturligvis også på de kommende The Conjuring-film…

The Conjuring-universet er netop blevet den mest indtjenende horror-franchise nogensinde. Det er status efter The Nun indtjente rekordsummer på verdensplan i åbningsweekenden.

Men hvordan hænger filmene i dette univers egentlig sammen? Vi har lavet et overblik med en simpel tidslinie, der kan kaste lidt lys over dette.

Og hvilke film i The Conjuring-universet er bedst? Det kommer vi også ind på i denne artikel, hvor det naturligvis er vores helt personlige holdning, der tages udgangspunkt i.

Til sidst ser vi naturligvis også på de kommende film i denne franchise.

OBS! Denne artikel er oprindeligt udgivet i 2019, men er blevet opdateret løbende.

Film Foregår i Udgivet i
The Nun 1952 2018
Annabelle 2: Skabelsen 1955 2017
The Nun 2 1956 2023
Annabelle 1967 2014
The Conjuring 1971 2013
Annabelle Comes Home 1972 2019
The Curse of La Llorona 1973 2019
The Conjuring 2 1977 2016
The Conjuring 3: The Devil Made Me Do it 1981 2021
Ovenfor kan du se den kronologiske rækkefølge på filmene i The Conjuring-universet.

Men alle filmene er selvfølgelig ikke lige gode – på trods af et gennemsnitligt højt niveau. Vi har derfor rangeret filmene i vores personlige rækkefølge. Vi starter med den mindst gode film og arbejder os frem mod vores favorit.

9. The Curse of La Llorona (2019)


The Curse of La Llorona er uden tvivl den film i The Conjuring-universet, der er der på det tyndeste grundlag! Og den skraber virkelig bunden af den store franchise. 

8. The Nun (2018)


Den bedste indtjenende film i The Conjuring-universet er efter vores mening også den svageste film. Den leverer et klassisk, gotisk gys, men historien er nærmest ikke-eksisterende, og der er et fejlagtigt forsøg på humor.

7. The Nun 2 (2023)


Fortsættelsen om dæmon-nonnen Valak har fået en lidt bedre historie og flotte effekter, men den mangler stadig noget sjæl.

The Nun 2 (2023) Gyserfilm

6. Annabelle (2014)


Den første spin-off til The Conjuring blev filmen om den dæmoniske dukke Annabelle. Den havde nogle uhyggelige øjeblikke og tydelige henvisninger til Rosemary’s Baby, men den leverede slet ikke på samme niveau som sin moder-film, The Conjuring.

5. The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (2021)


Den første The Conjuring-film, der ikke er instrueret af James Wan, og det kan ses. Det er den svageste af de tre The Conjuring-film, men den byder stadig på masser af skræmmende scener. 

The Conjuring 3

4. Annabelle Comes Home (2019)


Den tredje Annabelle-film er efter vores mening den bedste spin-off til The Conjuring. Når vi siger det, betyder det, at den har den bedste forbindelse til selve moderfilmen The Conjuring og dennes karakterer, The Warrens. Warren-ægteparret er da også med i Annabelle Comes Home, og filmen foregår i deres hjem. Så den giver rigtig god mening. 

Hvis vi skal vælge mellem Annabelle 2 og Annabelle 3, så foretrækker vi dog Annabelle 2, da den er mere uhyggelig (efter vores mening).

3. Annabelle: Skabelsen (2017)


Annabelle-dukken var så populær, at Warner Bros. besluttede sig for at lave en prequel til den første Annabelle-film. Den svenske instruktør, David F. Sandberg, havde klaret sig godt med Lights Out, så han fik chancen for at lave Annabelle 2. Og den greb han virkelig – vi fik bl.a. et møg-uhyggeligt hus med knirkende døre, uhyggelige kroge og gode børneskuespillere.

2. Nattens Dæmoner 2 / The Conjuring 2 (2016)


Ed og Lorraine Warren var tilbage med en ny uhyggelig sag – denne gang i England. Her blev en række nye gyser-ikoner også introduceret. Det var eksempelvis “The Nun” samt “The Crooked Man”, der (naturligvis, fristes man til at sige) også kommer til at få sin egen solo film.

1. Nattens Dæmoner / The Conjuring (2013)


James Wan leverede et mesterstykke med The Conjuring, der endda formåede at skræmme (eller i hvert fald imponere) mange gyserfans! Vi fik et fantastisk cast med Patrick Wilson, Vera Farmiga, Lili Taylor, Ron Livingston og Joey King. Historien og uhyggen var helt i højsæddet. Vi kvitterede derfor også med en velfortjent topkarakter.

Kommende film i The Conjuring-universet

Vi er slet ikke færdige med The Conjuring endnu, da der er flere film på vej! Nogle af dem har en premieredato, mens andre blot er nævnt som under udarbejdelse.

The Crooked Man

Biografpremiere ukendt
The Crooked Man er en spin-off af The Conjuring 2 / Nattens dæmoner 2, og fokuserer på en karakter fra børnerimet “There Was a Crooked Man”.

The Conjuring 4: Last Rites

Biografpremiere ukendt
Vi ved endnu ikke meget om den fjerde The Conjuring-film, men den bliver skrevet af dem samme, der skrev 2’eren og 3’eren.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.