MASK GIRL på Netflix er en ny thrillerserie fra Sydkorea. Som med de fleste sydkoreanske genreproduktioner er historien meget karakterdrevet og holder sig bestemt ikke tilbage. Allerede fra episode 2 er mord en del af plottet. Læs vores anmeldelse af Mask Girl-serien her!

MASK GIRL er en ny Netflix-thrillerserie med 7 afsnit, der hver varer lige omkring en time. Serien er fra Sydkorea (org. titel: Maseukeugeol) og har et plot, der fortælles fra flere sider. Jeg elsker personligt den aktuelle trend, da vi af den vej får mere perspektiv og en dybere forståelse for de forskellige karakterer.

ØNSKER DU EN ANDEN HISTORIE FORTALT FRA FLERE SYNSVINKLER?

Så se gyserfilmen Home for Rent på Netflix – den kan anbefales!

I denne nye serie er plottet en smule slow-burn, men ikke meget. Det lader nemlig til, at de fleste konstant er på vej mod en form for personlig katastrofe. Afsnit 1 bliver ikke for vildt, men der er masser af blod (og mord) fra afsnit 2. Én scene mindede mig endda om Park Chan-wooks Oldboy (2003), hvilket er en meget god ting.

Læs videre på vores anmeldelse af Mask Girl-serien nedenfor. Du finder alle syv afsnit på Netflix fra den 18. august 2023.

Karakterdrevet og fuld af gråzoner

Jeg har længe elsket disse sydkoreanske genreproduktioner, hvor historien er karakterdrevet. Især fordi ingen nogensinde er helt god eller virkelig ond. Eller, okay, de helt små børn er typisk uskyldige, og nogle mennesker er bare psykotiske mordere, der bestemt er helt onde.

Men alle andre? De er typisk præget af moralske gråzoner.

Det er sådan, vi lynhurtigt kommer til mord efter bare få afsnit. Historien om Mask Girl følger Kim Mo-mi. Hun er en ganske almindelig kontormus i Sydkorea, der længe drømte om at blive en regulær superstjerne.

Hendes voldsomme usikkerhed omkring sit udseende – som vi ser, hvor stammer fra – afholder hende dog fra at udleve sine drømme.

Og så alligevel har hun fundet sin egen lille “scene”. Hun er nemlig blevet camgirl, der iført en maske danser for mænd, der beundrer og ligefrem elsker hende. Endelig får Mo-mi en smagsprøve på det liv, hun drømte om.

Pludselig er hendes “grimme ansigt” ligegyldigt. Iført maske får hendes velformede krop og gode dance moves fokus, og vinder hun konstant nye fans.

Selvfølgelig er resten af hendes liv stadig en meget dyster tilværelse, så kontrasten er voldsom. I løbet af en række stadig mere uheldige og voldelige begivenheder kommer det dog hurtigt til at ændre sig.

Mask Girl – Anmeldelse | Netflix thriller-serie

Livsændrende begivenheder

I Mask Girl følger vi hovedsageligt hovedpersonen i Mo-mi. Vi får dog også historien fra andre synsvinkler, hvilket er fantastisk. Imidlertid følger selve historien titelkarakterens (hvis rigtige navn er “Mo-mi”) liv ret kronologisk. Ikke mindst som det udvikler sig på uventede måder.

Især én begivenhed – som begynder i afsnit 1 og slutter på ret definitiv vis i afsnit 2 – fører til, at hun skal til at leve et ganske andet liv. Dér kan man virkelig tale om en livsændrende begivenhed.

For mig er det den brutale ærlighed, der er den mest fascinerende del af historiefortællingen i Mask Girl. Folk er egoistiske og kan gøre forfærdelige ting. Nogle gange af en reel nødvendighed, men andre gange er det blot for at undgå konsekvenserne af egne handlinger.

Der er trods alt flere mord i denne sydkoreanske Netflix-serie. Vi er ikke “bare” ude i småtyveri eller folk, der opfører sig grimt. Selvom folk da absolut også opfører sig grimt.

Vi ser eksempelvis flere gange, hvordan folk behandler deres “kæreste” forfærdeligt. Nogle gange er det med en kærlighed bag (som vi kommer for at lære fra de forskellige synsvinkler), men det er ikke en kærlighed, modtageren føler. Der går lige lovligt meget “tough love” i den.

Se Mask Girl-serien på Netflix nu!

Mask Girl er skrevet og instrueret af Kim Yong-hoon, som tidligere har instrueret og været med til at skrive den prisvindende krimi-thriller Beasts Clawing at Straws (2020). Den film har bl.a. den Oscar-vindende Youn Yuh-jung (hun vandt for Minari) på rollelisten, og den er virkelig også værd at se.

I denne nye Netflix-serie ender tre forskellige skuespillere med at portrættere Mo-mi i de forskellige faser af hendes liv. Og faktisk også under tre forskellige navne. Endnu en fantastisk detalje i denne serie! Som allerede nævnt går hun igennem nogle livsændrende begivenheder, og vi er med hende hele vejen gennem dem alle.

En anden nøglefigur er portrætteret af Kim Kyung-ya fra Netflix-serien The Glory, så du kan forvente at se et par kendte ansigter i denne serie. Hvis du har set nogle af de andre fantastiske sydkoreanske produktioner på Netflix, selvfølgelig.

Og kan du generelt godt lide sydkoreanske Netflix-produktioner, vil du helt sikkert gerne tjekke denne ud. God fornøjelse!

Mask Girl er på Netflix med alle syv afsnit af sæson 1 fra den 18. august 2023.

FAKTA

Manuskript & instruktør: Kim Yong-Hoon
Medvirkende: Ko Hyun-Jung, Ahn Jae-hong, Yeom Hye-ran, Nana

Plot

En kontormedarbejder, der er usikker på sit udseende, arbejder som maskeret internetpersonlighed om natten – indtil en række skæbnesvangre begivenheder ændrer alt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.