:: Anmeldelse ::

Med instruktøren og manuskriptforfatteren bag ‘The Hills have Eyes’ (USA, 2006) og “Haute Tension” (Frankrig, 2003) ved roret er forventningerne skruet op fra starten, og desværre indfries de ikke til fulde. ‘Mirrors’ er bestemt en god, traditionel gyser, der er passende amerikaniseret i forhold til den originale film – den koreanske Geoul Sokeuro fra 2003 – men heller ikke mere. Og i dette tilfælde er den originale også stadig bedst.

Den har nogle gode gys og Kiefer Sutherland leverer også varen, men desværre er flere af birollernes potentiale uudnyttet eller resulterer i decideret platte replikker, der falder helt til jorden. Der er plads til lidt ekstra kitsch i denne genre, og det giver ekstra råderum til de lidt letbenede karaterer, men her trækker de filmen ned.

Når det er sagt, så skal enhver horror fan alligevel se filmen en dag, hvor hjernen skal kobles lidt fra og underholdningen være ligetil. På den ucensurerede version af filmen sparer de bestemt heller ikke på teaterblodet!

:: Heaven of Trivia ::

I filmens sidste scene ses en lille koreansk pige med pink sweater, der kommer gående sammen med sin mor. Disse karakterer er identiske med dem i den originale films, Geoul Sokeuro (Sydkorea, 2003), sidste scene.

Fakta

(Originaltitel: The Mirrors)

DVD: 10-03-2009
Genre: Gyser/Thriller
Instr.: Alexandre Aja
Medv.: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Amy Smart, m.fl.
Land: USA, 2008

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg