RAGNAROK sæson 3 på Netflix er den sidste sæson. Endnu engang har sæsonen seks afsnit på 45 minutter, så i den forstand er det ligesom de to foregående sæsoner. Det sidste afsnit vil dog rejse mange spørgsmål. Læs hele vores anmeldelse af Ragnarok sæson 3 her!

RAGNAROK sæson 3 er nu på Netflix, og vi har længe vidst, at dette ville være den sidste sæson. Personligt har jeg flere gange nydt disse serier med tre sæsoner og en langsigtet plan for karaktererne.

Alle begivenhederne fra sæson 1 og sæson 2 har ført til denne episke sidste kamp, hvor guderne skal kæmpe mod jætterne.

Mens guderne kæmper for menneskeheden, balancen og alles velvære, kæmper jætterne for penge og magt til dem selv. Dette er noget, vi allerede har set på mange måder i løbet af de første to sæsoner, men det bliver endnu mørkere i sæson 3.

Vi har set alle seks afsnit af denne sidste sæson, og især seriens finale vil helt sikkert resultere i mange spørgsmål hos seerne.

Læs videre på vores Ragnarok sæson 3 anmeldelse nedenfor. Find den sidste sæson på Netflix fra den 24. august 2023.

Fantastiske karakterer

Uden at give nogen spoilere vil jeg gerne nævne, at de vilde og intense karakterudviklinger bliver endnu mere tydelige i løbet af rulleteksterne. Vi ser skuespillerne udvikle sig som deres respektive karakterer gennem sæsonerne. Jeg havde næsten glemt, hvor nørdet Magne var i sæson 1. Her i sæson 3 er han blevet en muskuløs mand med flot fuldskæg.

Bevares, der var naturligvis allerede en ret stor udvikling fra sæson 1 til sæson 2 af Ragnarok. Især for Magne, som fandt ud af, at han faktisk var en reinkarnation af Thor. Ja, som i Tordenguden fra nordisk mytologi. Ja ja, og Marvel, selvfølgelig, men det kom meget senere.

Og hvad er det egentlig lige, man skal gøre, når man opdager, at man i virkeligheden er Thor? Især som helt almindelig nordmand, der bor i en lille by i Norge, og kæmper med at komme igennem gymnasiet. For Magne var det aldrig nemt, men han påtog sig den opgave, han fik.

I Ragnarok sæson 3 møder Magne nogle nye udfordringer, da hammeren udøver en magt over ham, som han aldrig havde forventet. Det viser sig, at den godhjertede Magne ikke er immun over for den absolutte magt, der lokker ham. Han bliver faktisk en rigtig skiderik i en periode.

Sammen med Magne følger vi hans venner sammen med hans bror Laurits, som er reinkarnationen af Loke (halvt Gud og halvt Jætte). Laurits har været en fascinerende karakter siden sæson 1 og fortsætter med at udvikle sig her i sæson 3. Jeg følte så meget for ham og hans smerte.

Han er endda blevet “mor” nu efter at have født ormen, der skal blive til Midgårdsormen. Det er der også en del scener med, og det fungerer overraskende godt.

Ragnarok: Sæson 3 – Anmeldelse | Netflix-serie

Seriens afslutning af Ragnarok

For mig er denne sidste sæson ikke den stærkeste i serien. Faktisk føltes den til tider overraskende forceret. Hvis intentionen altid var at lave tre sæsoner, så forstår jeg ikke, hvorfor sæson 3 mangler så meget i historiefortællingen. Især når det netop er historien, der i de to første sæsoner fungerede så godt.

Vi ved alle, at de første sæsoner byggede op til et sidste slag. Vi ved dog også, at Magne (eller Thor) har været fokuseret på at prøve diplomatiske løsninger. Hans mor er en kærlig kvinde, som tydeligvis har lært ham, at vold ikke er løsningen.

Nedenstående indeholder mindre spoilere…

Uden at være specifik og give for mange spoilere væk, er jeg nødt til at påpege, at den sidste sæson af Ragnarok rammer helt plet, når det kommer til en bestemt trope. Og ikke på en god måde. Det ser ud til, at alle homoseksuelle er særligt sårbare, og hvis de ender i et kærligt forhold og har en kærlig partner, så kan du godt forvente, at de dør kort tid efter.

Ikke dem alle, selvfølgelig, men det bliver ret vanvittigt. Ligesom du aldrig må sige “I’ll be right back” i en gyserfilm, så du bør aldrig tale om din kærlighed til en af samme køn i Ragnarok, for så risikerer du at dø!

Det sidste afsnit af Ragnarok sæson 3

Afsnit 6 af Ragnarok er enten helt genialt eller bare alt for meget ude af trit med resten af serien. For at være hudløst ærlig er jeg stadig i tvivl om, hvad jeg skal synes om det.

En del af mig elskede det sidste afsnit af Ragnarok sæson 3, men en anden del af mig følte, at det var for forskelligt fra resten af serien. I hvert fald med hensyn til stil og historiefortælling.

Den del af mig, som synes, det er helt genialt, kæmper lidt for meget med logikken. Godt nok  får dette afsnit alt fra sæson 1 til at blive bundet sammen med slutningen. Men det er samtidig ikke direkte nok i sin tilgang. Ikke for mig i hvert fald.

Hvis Ragnarok slutter, som jeg tror, at episode 6 skal fortolkes, så er det en fantastisk udvikling. Men serien tager ikke skridtet fuldt ud. Folk vil have for mange spørgsmål, når svarene burde være ret definitive. Og så er det sidste twist ikke ligefrem endegyldigt genialt.

Ragnarok sæson 3 er ude på Netflix den 24. august 2023.

FAKTA

Skabere & manuskriptforfattere: Adam Price and Emilie Lebech Kaae
Instruktør: Mogens Hagedorn
Medvirkende: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas, Danu Sunth, Henriette Steenstrup, Synnøve Macody Lund, Odd-Magnus Williamsson, Bjørn Sundqvist, Vebjørn Enger, Billie Barker, Benjamin Helstad, Ruben Rosbach, Ida Nilsen, Jesper Malm, Fridtjov Såheim, Espen Sigurdsen

Plot

I en norsk by, der er truet af forurening og smeltende gletsjere, føles verdens undergang alt for nærværende. Der skal en legende til for at bekæmpe gammel ondskab.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.