LOCKED IN på Netflix er en ny krimi-thriller med et lille cast. Historien er spændende, men tempoet for langsomt. Du kan dog alligevel se den for Anna Friel og Famke Janssen. Læs vores fulde Locked In-filmanmeldelse her!

LOCKED IN er en ny Netflix-thriller med et overraskende stærkt cast – især i det, der i bund og grund er biroller. Selve plottet er forklaret på så mange forskellige måder på tværs af internettet, men få af dem er i nærheden af at være korrekte.

Jeg vil ikke lave spoilere i denne anmeldelse, men der er et par ting, der lige skal sættes på plads. På trods af at Anna Friel og Famke Janssen ikke har nok skærmtid, synes jeg stadig, du skal se den for dem. Det er noget af et scoop at få disse to skuespillere, og jeg er trist over, at den samlede film ikke er så god, som de er.

Læs videre på vores Locked In-filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra 1. november 2023.

En thriller med et mysterie og gys

Selvom jeg har set Locked In beskrevet som både en “romantisk thriller” (hvilket den virkelig ikke er) og Famke Janssens karakter som værende i koma (hvilket hun ikke er), er der ikke så meget korrekt skrevet om denne nye Netflix thriller.

Titlen refererer både til en faktisk tilstand, hvor kroppen er lammet, men sindet stadig er aktivt. Patienten er reelt låst inde [Locked In] i sit eget sind. Det er det, Katherine (Famke Janssen) rent faktisk oplever; Locked-in-syndromet.

I Locked In bliver historien fortalt via flashbacks, da en sygeplejerske (Anna Friel) forsøger at finde ud af, hvad der resulterede i, at hendes patient er endt på hospitalet. Filmens åbningsscene er i nutiden, hvor Katherine er i stand til at stave ordet “mord” ved at blinke. 

går vi tilbage og får hele historien. Og det er bestemt en, der bliver mere og mere uhyggelig!

Locked In (2023) – Anmeldelse | Netflix Thriller

De medvirkende i Netflix-thrilleren Locked In

For mig er Famke Janssen (Blade Runner 2049, X-Men: Dark Phoenix) det bedste ved denne film sammen med Anna Friel (Marcella, Books of Blood), men ingen af dem bliver benyttet godt nok. Især ikke Anna Friel.

Famke Janssen spiller Katherine, en tidligere Hollywood-skuespiller, som nu bor på landet i England og er ret ulykkelig. Anna Friel er Nicky Mackenzie, Katherines sygeplejerske. Da Katherine ender i en “locked in”-tilstand, er Nicky hendes sygeplejerske.

Hun brænder for sit job som sygeplejerske og beskytter sin patient. Hendes mål er, at Katherine – eller rettere hendes sind – skal finde vejen tilbage til livet.

Den egentlige stjerne i denne Netflix-thriller-mysterie er  dog Rose Williams. Hun var virkelig god i Shudder-gyseren The Power. I denne nye film spiller hun Lina, der er adoptivdatter til Katherine (Famke Janssen), og de to er lige ulykkelige. Deres herskabelige hjem falder da også fra hinanden i takt med, at deres liv gør det samme.

Som Katherines stedsøn, Jamie, der arvede herregården efter sin far, ser vi Finn Cole (Peaky BlindersSlaughterhouse Rulez). Jamie er kronisk syg, så selv som ung var han ofte sengeliggende. Alex Hassell (Violent Night) spiller Dr. Robert Lawrence, Jamies læge.

Og helt ærligt, de to mænd er de mest kedelige og sørgelige individer. Især da de er portrætteret som ret endimensionelle karakterer det meste af tiden. Det er dog bestemt ikke skuespillernes skyld. De har bare ikke meget at arbejde med.

Se Locked In på Netflix nu!

Den nye Netflix-film er instrueret af Nour Wazzi, og den er meget mere en mordplothistorie end noget andet. Manuskriptet kommer fra Rowan Joffe (28 Weeks Later). Jeg må indrømme, at jeg fandt hele den kronologiske frem-og-tilbage tilgang lidt forvirrende til tider.

Ikke at vi ikke ved hvornår, der er et flashback, men mere det faktum, at der er meget frem og tilbage. Ikke mindst via sygeplejersken Nicky (Anna Friel), der også var en del af historien tidligere. Noget Lina (Rose Williams) lader til at have glemt, hvilket er meget mærkeligt for mig.

Man husker da et menneske, man møder på et hospital flere gange, og som er primær omsorgsperson for ens nære. Gør man ikke?!

Om det er historien eller redigeringen, der kunne have været bedre, er svært at sige. Historien er bestemt spændende, men den bliver for langsom og føles meget længere, end den er. Spilletiden er kun 1 time og 36 minutter, så det er jo ikke specielt langt.

I sidste ende er omdrejningspunktet selve mordmysteriet i Locked In. Eller måske rettere spørgsmålet om hvem, det virkelige offer er. Hvorvidt det spørgsmål nogensinde bliver definitivt besvaret er nok et temperamentsspørgsmål. 

Locked In kan ses på Netflix fra den 1. november 2023.

FAKTA

Instruktør: Nour Wazzi
Manuskript: Rowan Joffe
Medvirkende: Famke Janssen, Anna Friel, Rose Williams, Alex Hassell, Finn Cole

Plot

En sygeplejerske forsøger at finde årsagen til en lam patients skader – og finder frem til bittert fjendskab, utroskab, forræderi og mord.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg