ELEVATOR GAME er en gyserfilm, der sikkert underholder mange gyserfans, men som ikke bringer meget nyt til bordet. Den kan dog ses, hvis du er i humør til en historie med horror-stemning. Læs vores fulde Elevator Game-filmanmeldelse her!

ELEVATOR GAME er en ny gyserfilm, der kan ses i hjemmebiografen. Den fangede min interesse til at starte med. Desværre kunne den bare ikke holde det solide tag, den havde i starten. Ikke for mig i hvert fald.

Jeg kan dog bestemt anerkende, at den har en solid gyserstemning kørende, og jeg tror, den vil underholde mange gyserfans. Måske endda imponere nogen, men bestemt ikke alle. Og den slags skal der også være plads til!

Læs vores Elevator Game-filmanmeldelse nedenfor. Den er udkommet som digital købefilm den 15. oktober og som lejefilm fra den 30. oktober 2023.

En ny gyserleg

I Elevator Game følger vi den socialt akavede teenager Ryan. Hans søster er forsvundet, og han opdager, at hun havde spillet “The Elevator Game” den aften, hun forsvandt.

Det er en ny gyserleg, der ikke er ulig Candyman eller endda det, vi ser i Talk to Me. Med andre ord er vi ude i et ritual, der i dette tilfælde foregår i en elevator og resulterer i noget skræmmende. I denne særlige leg forsøger dem, der gennemfører legen at rejse til en anden dimension.

For at opnå dette følger de en “opskrift”, hvor man bruger en bestemt elevator og trykker på knapperne i en bestemt rækkefølge. Selvfølgelig er vejledningen let tilgængelig online, så Ryan ignorerer alle advarsler og kaster sig ud i det.

Han leder trods alt efter sin søster, og jeg er sikker på, at mange søskende (eller venner) ville have gjort det samme.

Hvorfor nogen ville forsøge at komme til en anden dimension ved hjælp af en elevator i en fremmed bygning, er dog ret uforståeligt for mig. Men jeg ville heller aldrig prøve Talk to Me-hånden, så jeg er bestemt ikke i demografien for denne nye gyserleg.

Faktisk er jeg slet ikke den store fan af elevatorer, så det er virkelig ikke noget for mig! Det burde til gengæld betyde, at jeg fandt hele præmissen mere uhyggelig. Dét var dog ikke tilfældet.

Elevator Game (2023) – Anmeldelse | Gyserfilm

Skuespillerne i Elevator Game 

Hvis der er én ting, jeg fandt interessant, så var det skuespillerne i Elevator Game. Især fordi jeg har en lumsk mistanke om, at vi vil se mange af de unge talentfulde skuespillere i masser af genrefilm i de kommende år. Og det er en god ting.

Generelt har de en god fornemmelse for den gode gyser-stemning. Nogle af dem formåede også at bringe charme og humor til bordet. Ikke alle karaktererne er skrevet med dette som en mulighed, så jeg siger ikke, at de ikke alle kunne have været charmerende og sjove.

Du genkender måske ikke mange af skuespillerne. Det gjorde jeg bestemt ikke selv, men det er fint nok. Der er trods alt mange, der starter deres karrierer i netop gyserfilm.

De bærende roller spilles af Gino Anania (Safehaven), Alec Carlos (Tales from the Loop), Megan Best (Dark Harvest), Nazariy Demkowicz (Radius), Verity Marks, Adam Hurtig (Violent Night) og Liam Stewart-Kanigan (Orphan: First Kill).

Se Elevator Game i hjemmebiografen

Instruktøren af Elevator Game er Rebekah McKendry, og dette er et navn, du måske allerede kender. Tidligere instruerede hun Shudder-gyserfilmen Glorious, der var rablende vanvittig på en herlig måde. Tjek den gerne ud – den har Ryan Kwanten fra True Blood i hovedrollen.

Hun instruerede også All the Creatures Were Stirring (2018) sammen med sin mand David Ian McKendry. Som det teases af titlen, er det en julefilm. Eller rettere, det er en julegyserantologi. David Ian McKendry arbejdede også på Elevator Game som manuskriptforfatter sammen med Travis Seppala.

Generelt kan gyserfans roligt kaste sig over genreproduktioner instrueret af Rebekah McKendry. Hun er selv inkarneret gyserfan, så det er ikke “bare”, at hun laver en gyserfilm. Det burde hendes tidligere produktioner også være gode eksempler på.

Og så er der det faktum, at hun producerede Fangoria Chainsaw Awards 2021, hvilket især viser hendes kærlighed til gys. For mig kan hendes film desværre være lidt enten-eller, men jeg fortryder aldrig, at jeg så dem. Der er altid noget, jeg kan lide!

Elevator Game fik premiere som digitalt købefilm den 15. oktober, som lejefilm den 30. oktober, og så kan den også købes på både DVD og Blu-ray.

FAKTA

VOD-premiere: 16. oktober 2023 (køb) | 30. oktober 2023 (leje)
Genre: Horror
Instruktør: Rebekah McKendry
Medvirkende: Adam Hurtig, Megan Best, Gino Anania, Madison MacIsaac, Alec Carlos

Plot

ELEVATOR GAME er en overnaturlig gyserfilm baseret på det eponyme online-fænomen – et ritual udført i en elevator, hvor spillere forsøger at rejse til en anden dimension ved hjælp af et sæt regler, der kan findes online.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg