:: Anmeldelse ::

Der er mere thriller og drama over ‘The Housemaid’, end der er horror. Men det gør bestemt ikke filmen ringere! Den er faktisk utrolig spændende og på mange måder nervepirrende. Ikke mindst fordi man meget sjældent ved, hvor man har folk; Er de virkelig venlige eller lader de som om for egen vindings skyld? Er personen modbydelig eller bare forsigtig efter mange hårde lærestreger gennem et helt liv.

Det kan lyde kedeligt, men er det så absolut ikke. Der er svedig erotik, søde venskaber og forhold, der udvikler sig til dødsens farlige eller en uventet allieret. Og så viser de koreanske filmproducenter endnu engang, at de er i en klasse for sig. De er fuldt ud på højde med europæisk film, uden dog at give køb på deres eget særpræg. Det er forfriskende at se det realistiske og frie verdensbillede, som vi normalt ser i europæisk film, men aldrig fra USA med mindre det er independent-produceret for små midler.

Og endnu engang er castet i en klasse for sig. De gode, de onde og de tvivlsomme leverer alle dybe og nuancerede portrætter af deres respektive karakterer, så man oplever en grad af indlevelse, som uden tvivl bidrager til spændingen og derfor alligevel får en snært af gys ind over.

Den voldsomme og bratte afslutning af filmen sætter også en fin prik over horror-i’et – og blev diskuteret ivrigt, da den blev vist til Cannes sidste år.

Fakta

(Originaltitel: Hanyo)

I biografen: CPH PIX 2011
Genre: Thriller
Instr.: Im Sang-soo
Medv.: Ahn Seo-Hyun, Jeon Do-Youn, Lee Jung-Jae, Park Ji-Young m.fl.
Land: Sydkorea, 2010