LISA FRANKENSTEIN er en ny gyserkomedie ude digitalt nu. Den er skrevet af Diablo Cody (Jennifer’s Body) og foregår i 1980’erne. Selvom den har meget at byde på, var den for lang og mangler noget punch. Læs vores fulde Lisa Frankenstein filmanmeldelse her!

LISA FRANKENSTEIN er nu udkommet digitalt i Danmark. Den nye gyserkomedie foregår i 1980’erne med al det kitschede, det indebærer. Inklusiv et ikonisk soundtrack fyldt med 80’er musik. Så langt, så godt… og ja, det er altså godt med musik fra og horror i 80’erne.

Den har også en Frankenstein-inspireret historie og er skrevet af Diablo Cody (Jennifer’s Body). Hvad mere kan man dog ønske sig? Jeg behøvede i hvert fald ikke mere info for at blive interesseret. Som helhed fandt jeg dog desværre filmen for lang med dens 1 time og 41 minutters spilletid.

Jeg er stadig glad for, at jeg så den, men det bliver ikke umiddelbart til et gensyn.

Læs videre på vores Lisa Frankenstein-filmanmeldelse nedenfor. Den kan købes digitalt fra den 10. juni 2024, og om nogle uger kan den lejes digitalt.

Gyser-komedie med “coming-of-rage”-historie!

Nej, det er ikke en tastefejl, men snarere for at understrege, at Lisa Frankenstein både er en coming-of-age-historie og (endnu mere) et meget mørkt coming-of-rage-eventyr for titelkarakteren Lisa.

Kathryn Newton (Freaky) har hovedrollen som Lisa og leverer alt det nødvendige til rollen. Fra en lidt stille og dyster teenagepige til en, der opdager sine styrker, tager Kathryn Newton teten som Lisa.

Cole Sprouse (Riverdale) spiller en ung mand, der døde for mere end et århundrede siden. Hele åbningsscenen er en animeret historie om hans korte kærlighedsliv og alt for tidlige død. Efter aldrig at være blevet gift, bliver han stedt til hvile på en kirkegård for ugifte mænd.

I 1980’erne er det her, Lisa tager hen for at slappe af.

Kirkegården er nemlig blevet forladt, da beboerne i den lille by mener, at den er hjemsøgt. Lisa får derfor stedet helt for sig selv. Indtil en nat efter et tordenvejr, hvor lynet slår ned i den unge mands grav. På ægte Frankenstein-manér bliver han genoplivet og leder efter pigen, der så ofte sidder ved hans grav og taler til ham.

Dette er begyndelsen på vores coming-of-rage kærlighedshistorie.

Det viser sig, at den genoplivede version af den døde mand – kun kendt som “The Creature”, da hans navn ikke længere kan ses på hans gravsten – mangler nogle kropsdele. Men selvfølgelig er Lisa klar til at hjælpe ham med at skaffe dem. Hvad gør man ikke for kærligheden?!

Fantastiske birolle-skuespillere

Udover Kathryn Newman og Cole Sprouse har Lisa Frankenstein nogle vidunderlige biroller. Jeg vil især fremhæve Liza Soberano som Lisas stedsøster, Taffy. Normalt er alle “sted”-roller ondskabsfulde eller direkte grusomme. Taffy er dog en meget hjertelig person, der elsker sin stedsøster!

Som Lisas mulige kæreste-kandidat – i hvert fald indtil The Creature ankommer – ser vi Henry Eikenberry (The Crowded Room) som Michael. Joey Harris (Halloween Ends) spiller en goth-pige, der altid hænger ud i nærheden af Michael, og jeg kan ikke lade være med at føle, at hendes karakter oprindeligt havde mere historie, end hun er endt med at få.

Joe Chrest (Killers of the Flower Moon, Stranger Things) er den klassiske uvidende forælder, mens Carla Gugino (The Haunting of Bly Manor) er den stereotype onde stedmor. Faktisk er hun også en temmelig dårlig biologisk mor for Taffy.

Det er dog fantastisk at se Carla Gugino – uanset hvad hun spiller. Som det plejer at være tilfældet for Diablo Cody (manuskriptforfatteren til denne film), kan hendes kvindelige hovedpersoner ofte have onde hensigter. For at sige det mildt!

Lisa Frankenstein – Anmeldelse | Diablo Cody gyserkomedie

Lisa Frankenstein i samme univers som Jennifer’s Body

Ofte starter Diablo Codys titelkarakterer (såvel som vigtige bikarakterer) med en situation, hvor de bliver mishandlet. Dette resulterer i, at vi forstår, at de ønsker at hævne noget, når muligheden byder sig.

Det har dog også en tendens til at udvikle sig og eskalere på måder, der ikke længere kan undskyldes. For Lisa går det også for vidt, og hun har ikke engang den samme undskyldning eller behov for det, som den Jennifer havde i Jennifer’s Body.

For god ordens skyld har Diablo Cody dog ​​afsløret, at Lisa Frankenstein i hendes sind foregår i samme univers som kultfavoritten Jennifer’s Body. Eftersom hun har skabt dette univers, må vi tage hendes ord for gode varer. Hun skaber verdenen, så hun bestemmer over den.

Jeg håber personligt, at det betyder, at vi får endnu en film, så vi får en trilogi fra dette univers.

Ikke at Diablo Cody behøver at stoppe ved tre. Jeg ville bare foretrække, at den næste er tættere på stilen i Jennifer’s Body. Nu elsker jeg gyserkomedier for deres skæve og vilde tilgang, men her er det som om, der bliver holdt igen. Nogle gange bare lidt, men ofte ret meget.

Se Lisa Frankenstein i hjemmebiografen nu!

Lisa Frankenstein er instrueret af Zelda Williams, og dette er hendes spillefilms-instruktørdebut. Det er en stærk debut, når det kommer til stil og retning, hvilket helt sikkert er takket være Zelda Williams. Tempoet kunne dog godt have været strammere.

Det er virkelig mit hovedproblem med denne gyserkomedie, da tempoet og energien er altafgørende i denne hybridgenre.

Den er skrevet af den Oscar-vindende manuskriptforfatter Diablo Cody. Jeg elsker Diablo Codys stil, da hun har en tendens til at skrive meget problemfyldte kvindelige hovedroller. Endda voldsomt ondsindede, som det var tilfældet med både Jennifer’s Body og Lisa Frankenstein.

Forskellen mellem de to film for mig er, at Jennifer’s Body havde meget mere bid og punch. Med en historie sat i 1980’erne får vi en anden stil, og dét anerkender jeg blankt. Alligevel håbede jeg at elske denne film meget mere, end jeg gjorde. Jeg kunne godt lide den, men jeg forventer ikke at se den igen.

Til gengæld ser jeg meget frem til, hvad Zelda Williams og Diablo Cody laver næste gang!

LISA FRANKENSTEIN er ude digitalt som købefilm fra den 10. juni 2024. Hvis du venter et par uger, kan den lejes billigere.

FAKTA

Instruktør: Zelda Williams
Manuskript: Diablo Cody
Medvirkende: Kathryn Newton, Cole Sprouse, Liza Soberano, Henry Eikenberry, Joe Chrest, Carla Gugino

Plot

En kærlighedshistorie om en teenager og hendes forelskelse i et lig. Efter en række frygtelige hændelser, som giver ham livet tilbage, tager de to på en rejse for at finde kærlighed, lykke – og nogle manglende legemsdele.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg