WHAT JENNIFER DID på Netflix er en ny true crime-dokumentar om et “home invasion”-mord i 2010. Personen i centrum er Jennifer Pan, og titlen afslører jo sådan set hendes skyld fra starten. Læs vores What Jennifer Did-dokumentaranmeldelse her!

WHAT JENNIFER DID er en ny Netflix true crime-dokumentarfilm. Den kommer fra en dokumentarfilmskaber, som jeg er ret glad for, da jeg elskede hendes forrige dokumentarfilm. Desværre kommer denne ikke i nærheden af at nå samme niveau for mig.

Spilletiden er lige omkring 90 minutter, hvilket er godt, men jeg følte, at den kunne have været kortere. Måske er det bare fordi, jeg ikke var vild med stilen. Jeg indrømmer dog gerne, at selve sagen er fascinerende nok til at blive genstand for en dokumentar.

Men hvilken mordsag er ikke det til en vis grad?! Der er jo typisk et ønske om at forstå, hvorfor det skete.

Læs videre på vores What Jennifer Did-dokumentaranmeldelse nedenfor. Den kommer på Netflix fra 10. april 2024.

Hvad gjorde Jennifer?

Med titlen “What Jennifer Did” er det allerede afsløret, at Jennifer er skyldig i noget. Når vi ser denne dokumentar, venter vi bare på at finde ud af, hvad denne “ting” er. Og selvom jeg erkender, at true crime-dokumentarer ofte er spoilerfyldte ved at dække kendte sager, var jeg ikke bekendt med denne sag.

Sagen omhandler et mord og et drabsforsøg, der skete under noget, der lignede en klassisk “home invasion” – hvad man på dansk nok ville kalde et hjemmerøveri. Dette skete i 2010 i en stille canadisk by, hvor alt var idyl. Det stopper, da tre ubudne gæster bryder ind i vietnamesiske immigranters hjem, hvor de leder efter penge.

De skyder moderen og faderen i husstanden, men efterlader en traumatiseret datter som det eneste vidne. Lige dér er der allerede røde flag, da det ikke giver nogen mening at efterlade et vidne. Og vidnet virker troværdigt, da hun beskriver det traume, hun netop har gennemlevet.

Om natten den 8. november 2010 kom et hektisk 911-opkald fra Pan-familiens hjem i Ontario, Canada. Jennifer Pan er hulkende og panisk, da hun bønfalder om hjælp. På et tidspunkt kan du endda høre hendes far, Huei Hann Pan, i baggrunden.

Han er blevet skudt og har akut brug for lægehjælp. Hendes mor, Bich Ha, døde øjeblikkeligt. Efter den oprindelige antagelse om, at Pan-familien var ofre for et hjemmerøveri med dødelig udgang, bliver det efterfølgende tydeligt, at Jennifer Pan ved mere om, hvad der skete den nat.

What Jennifer Did (2024) – Anmeldelse | Netflix True Crime dokumentar

Fakta over vidnesbyrd fra “de involverede”, tak

Til denne 2024 Netflix true crime-dokumentar bruges politiafhøringsoptagelser, hvilket jeg altid foretrækker frem for interviews, der er lavet efterfølgende. Vi får begge dele i What Jennifer Did, og jeg behøver ikke at høre betjente forklare, at Jennifer Pan gjorde “det mest onde, man kan forestille sig”.

Mens mord åbenlyst er blandt de allerværste ting, nogen kunne foretage sig, forestiller jeg mig, at betjente støder på mange andre onde ting. Når man hører hele Jennifer Pan-sagen, er det næppe utænkeligt, at tingene kunne eskalere.

Brutalt, forfærdeligt og utilgiveligt, ja. Men noget, der er umuligt at forestille sig. Nej, desværre.

Hvis man er betjent, der arbejder med drabssager, så er mord vel ikke helt så utænkeligt. Jeg går selvfølgelig ned i detaljer. Man kan endda kalde det flueknepperi med et grimt udtryk, men det er netop disse kommentarer, jeg helst vil undvære.

Desuden er nogle af afhøringsoptagelserne ret slørede. For at sige det mildt. Og dét er virkelig en skam. Især da de fleste interviews er meget tydelige. Kun det klimaktiske interview, hvor alt afsløres, ser ud til at være sløret. Det var næsten hovedpinefremkaldende at forsøge at lure nogen form for ansigtsudtryk.

Jeg kunne faktisk ikke engang se, at det var Jennifer Pan i optagelserne.

Se What Jennifer Did på Netflix nu!

Denne nye Netflix-dokumentar kommer fra instruktøren Jenny Popplewell. Hun lavede også den geniale American Murder: The Family Next Door (2020), som er en af mine absolut favorit true crime-dokumentarer. Den brugte kun optagelser fra politiet eller medierne fra tiden omkring gerningstidspunktet og frem mod opklaring og anholdelse.

Ikke interviews med folk bagefter, hvor de kan konkludere alle mulige interessante ting set i bakspejlet. Alle går altid videre fra “han var sådan en sød fyr” eller “hun var bare en sød pige”, når de må erkende, at vedkommende står bag en vederstyggelig forbrydelse. Pludselig var der da måske egentlig noget lidt lusket eller mærkeligt ved vedkommende.

Jeg vil hellere have deres oprindelige opfattelse end den person, der først senere bliver ændret af ny information. Derfor foretrækker jeg stilen i American Murder: The Family Next Door. Alligevel er denne Jennifer Pan-sag interessant, så hvis du kan lide true crime, bør du tjekke den ud.

Det skal i øvrigt nævnes, at selvom der falder dom i sagen, så har en appeldomstol godkendt en ny retssag, der er undervejs. Der kan altså stadig ske udviklinger i sagen omkring dét, Jennifer Pan gjorde.

What Jennifer Did har premiere på Netflix den 10. april 2024.

Plot

Jennifer Pan ringer til alarmcentralen og fortæller, at hendes forældre er blevet skudt, men ender som hovedmistænkt i en uhyggelig kriminalsag.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg