Elsker du at se Netflix dokumentarer om True Crime? Vi har fundet de bedste dokumentarfilm og serier på Netflix lige nu! Måske kan du finde noget inspiration til din næste binge-watch? Find en true crime dokumentar (eller flere), du bare SKAL have på din Netflix liste!

Vores liste over de bedste Netflix dokumentarer, der handler om true crime og seriemordere, er lavet i en uvilkårlig rækkefølge. 

Vi håber, du kan få noget inspiration. Måske du opdager en true crime dokumentar på Netflix, du slet ikke kendte? Hvis du ikke kender de nedenstående titler, har vi inkluderet plottet og en trailer til hver af dokumentarfilmene og -serierne.

 

Se vores liste med (nogle af) de bedste Netflix dokumentarer om True Crime og seriemordere!

Making a Murderer (2015- ) Sæson 1 & 2

Denne thriller fra det virkelige liv er filmet over 13 år og følger den vilde historie om to mænd anklaget for en brutal forbrydelse, de måske ikke har begået.

Der er i øjeblikket lavet 2 sæsoner. Denne Netflix true crime dokumentar er én af de serier, der startede en hel bølge af true crime dokumentarer. Den gik simpelthen viralt!

The Staircase (2018) – Sæson 1 

Uheld eller mord? Efter sin kones mystiske dødsfald ser forfatteren Michael Peterson sit liv komme under mikroskop.

Når du har set denne dokumentar, har du helt sikkert din egen mening, om hvorvidt Michael Peterson er skyldig eller ej. Dette er endnu en Netflix dokumentar, der allerede er blevet ikonisk inden for sin genre.

Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet / Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer (2019) – Sæson 1

En syg forbryders frygtelige videoer får en gruppe online-amatørdetektiver til at kaste sig ud i en risikabel menneskejagt, der fører dem ind i en mørk underverden.

Dette er en af de nyere true crime dokumentarer på Netflix, og den er helt vanvittig. Du må simpelthen ikke gå glip af denne serie! Den har kun 3 afsnit, så den er hurtigt set, og du bliver med garanti fanget fra starten.

Til info ser man ikke nogle katte blive slået ihjel, da de klipper væk, inden det bliver vist. Men det er stadig ubehageligt, når man er dyreelsker. 

Who Killed Little Gregory? (2019) – Sæson 1 

Da deres 4-årige søn bliver myrdet, kæmper et ungt par en frustrerende og udmattende kamp om at identificere den undvigende morder.

Denne dokumentar handler om en gammel sag fra Frankrig, så den udspiller sig over flere år. Der er mange twists undervejs, men det hele er meget creepy.

Madeleine McCann-sagen / The Disappearance of Madeleine McCann (2019) – Sæson 1

Denne dokumentar undersøger mysteriet om den 3-årige Madeleine McCann, som forsvandt på en ferie med sin familie.

Denne Netflix dokumentar handler om en true crime sag, du sikkert kender fra nyhederne. Endelig fortæller denne serie dig alt om sagen i kronologisk rækkefølge. Og ja, det gør det hele mere skræmmende, da der gik så meget galt undervejs.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019) – Sæson 1 

Få et enestående indblik i en berygtet seriemorders hjerne med dette filmatiserede selvportræt lavet på baggrund af udtalelser fra Ted Bundy.

Hvis du er fascineret af seriemordere (og det er mange mennesker), så er dette helt sikkert en true crime dokumentarserie for dig.

Amanda Knox (2016)

Hun blev dømt og frikendt for mord to gange. Amanda Knox og personerne tættest på hende taler ud i denne tankevækkende dokumentar.

Endnu en dokumentarfilm om hvor skræmmende, det er, når retfærdigheden skal afgøres af folk, der har deres egen agenda. Dette er en af de første Netflix true crime dokumentarfilm – og det er også en af de bedste.

American Murder: The Family Next Door

Ved hjælp af råoptagelser undersøger denne dokumentarfilm Shanann Watts og hendes børns forsvinden og de rædsler, der fulgte efter.

AMERICAN MURDER: THE FAMILY NEXT DOOR er blandt de bedste i genren og fortæller historien meget direkte på cirka halvanden time. Historien er rene fakta og fortæller lige præcis ofrenes historie uden omsvøb af andre holdninger og tanker. Det er ganske enkelt genialt og burde i langt højere grad være måden, man dækkede netop true crime.

The Confession Killer (2019) – Sæson 1

Henry Lee Lucas blev berygtet, da han tilstod hundredvis af uopklarede mord. Denne dokumentarserie kigger nærmere på sandheden – og de forfærdelige konsekvenser.

Nogle gange vil en person bare have lidt opmærksomhed. Én mulig måde at opnå dette på er ved at tilstå en masse mord. Det er også en metode, der skaffer dig venner hos politiet, når disse arbejder på gamle “kolde” sager, de meget gerne vil have lukket. Men når du først har tilstået, skal du også straffes… og så hjælper vennerne hos politiet ikke meget. 

En virkelig fascinerende true crime dokumentar med en historie, jeg ikke kendte på forhånd.

BONUS: Den mest vanvittige Netflix true crime dokumentar!

Netflix true crime dokumentaren Abducted in Plain Sight handler ikke om en morder, men den er fuldstændig chokerende og meget mærkelig.

Abducted in Plain Sight (2017)

I denne true crime-dokumentar bliver en familie offer for en manipulerende nabo, som bortfører deres datter – to gange.

Denne true crime dokumentarfilm viser, at virkeligheden altid kan slå fiktion!

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.