Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet er en true crime Netflix-dokumentarserie. Den originale titel Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer har lidt mere pondus, men uanset titlen er den ret fantastisk. Læs vores Nallerne væk fra kattene anmeldelse her!

Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet er en ny Netflix dokumentarserie i bare tre afsnit. Vi er ude i en “true crime” dokumentar, hvor en gruppe selverklærede “internet nørder” går på jagt efter en kattemorder. Personen uploader videoer, hvor han brutalt dræber kattekillinger.

Doku-seriens originale titel er Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer, hvilket er en noget mere passende titel. Ikke mindst da en af hovedpersonerne i opklaringen af sagen bander som ind i helvedet. Jeg elsker det, fordi hun på ingen måde holder sig tilbage.

Du kan læse resten af vores Nallerne væk fra kattene anmeldelse herunder, hvor der kan komme lidt spoilers, da det trods alt omhandler virkelige hændelser.

Fra katte til mennesker

Videoen, hvor to kattekillinger bliver slået ihjel, er kun starten på internet-morderens karriere. Han har planlagt en masse ned til grotesk små detaljer. Det er både uhyggeligt og fascinerende, men internet nørderne begynder heldigvis at lære hans særheder at kende.

Derimod er det næsten umuligt for disse internet nørder at komme igennem til politiet. De frygter nemlig hurtigt, at han vil gå videre til flere dyr og nok også mennesker. Det er jo efterhånden velkendt, at de fleste seriemordere har prøvet sig frem på dyr, inden de gik videre til mennesker.

Det er da også noget, der nævnes flere gange i Netflix-serien Mindhunter, der netop handler om at profilere seriemordere. Bevares, man forstår da godt, at politiet måske ikke er så lydhøre. Men hvis de ville se på beviserne, ville de nok hurtigere indse, at der er en psykopat på fri fod.

Det betyder, at “internet nørderne” bare kan se på, da han rent faktisk går videre til at myrde et menneske. Endnu engang filmer han mordet og uploader det til internettet. Han er nemlig et skoleeksempel på en psykopat, så han er dybt narcistisk og vil i virkeligheden bare være berømt. 

Det lyder som en film, men den er sgu god nok. Til gengæld er morderen meget inspireret af film!

Det er bare hårdere, når dyr dræbes

Mange vil nok blive vrede eller irriterede over, at folk reagerer så kraftigt på, at dyr skades og dræbes. Jeg har dog stor forståelse for dette, da det netop er dyrenes uskyld og hjælpeløshed, der gør det så hjerteskærende.

Af samme årsag er det både “internet nørderne” og de mere hærdede politibetjente, der kan se et menneske blive myrdet, men må stoppe videoen, når det i stedet skal gå ud over en hund.

Der er mange grunde til denne reaktion i det aktuelle videoklip fra Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet. En mere generel grund er dog, at vi som mennesker har ansvar overfor disse dyr. De er helt i vores vold, og det er der nogle mennesker, der udnytter. Netop derfor er det bare mere voldsomt, når det er dyr, børn eller ældre, der angribes.

Jeg hader, når dyr skades i film, fordi det netop er for at skabe den selv samme reaktion, som mange nok vil klage over ved denne dokumentar. Men heldigvis er det kun brudstykker af disse videoer, der vises i denne Netflix-dokumentar. I stedet ser vi i Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet, at andre ser videoerne og reagerer på dem.

Havde de vist de fulde videoer, så var jeg aldrig kommet igennem denne dokumentar. Gider du ikke se noget om jagten på en kattemorder, så kan jeg afsløre, at det ret hurtigt bliver jagten på en menneskemorder.

Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet – Netflix – Don't F**k with cats

Se Nallerne væk fra kattene på Netflix nu

Det er Mark Lewis, der har skrevet og instrueret Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet. Det er da heller ikke første gang, han har lavet en dokumentar med fokus på den meget mørke del af internettet. Mark Lewis skrev og instruerede nemlig også dokumentarfilmen Silk Road: Drugs, Death and the Dark Web i 2017.

For mig er Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet en ret fantastisk dokumentarserie – på trods af den åndssvage danske titel. Don’t F**k With Cats er da en fin titel på dansk også. Man kunne eventuelt have beholdt den danske “undertitel”, men alt andet er noget pjat.

Til gengæld er selve dokumentarserien dejligt stærk med sine tre intense afsnit. Vi får historien fra start til slut, så det er meget tilfredsstillende. Og så er selve slutsscenen af Nallerne væk fra kattene helt igennem fantastisk. Et lille opråb, som er uhyggeligt passende!

Nallerne væk fra kattene: En morder på internettet er på Netflix fra den 18. december 2019.

Plot

En syg forbryders frygtelige videoer får en gruppe onlineamatørdetektiver til at kaste sig ud i en risikabel menneskejagt, der fører dem ind i en mørk underverden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.