THE MENU er en dybt satirisk thriller, der kan ses i de danske biografer. Filmen har allerede fået meget omtale efter visninger på filmfestivaler. Helt forståeligt, da den er knivskarp og byder på mange overraskelser. Læs vores The Menu filmanmeldelse her!

THE MENU er en thriller, der er satirisk og knivskarp i sine samfundskommentarer. Der kan meget let drages paralleller til andre kunstformer end mad – helt oplagt er naturligvis film – og det giver klart filmen en skøn kant.

Vi er desuden ude i et regulært ensemble cast, hvor vi bliver præsenteret for et væld af karakterer, der spilles af skønne og velkendte skuespillere. Du kan godt glæde dig – uanset om du selv er til besøg på gourmetrestauranter eller ej.

Du kan læse videre på vores The Menu filmanmeldelse nedenfor og se den i biografen fra 17. november 2022.

En ganske særlig menu

I The Menu følger vi fra starten et ungt par, der spilles af Anya Taylor-Joy (Last Night in SoHo) og Nicholas Hoult (Warm Bodies). De står og venter på en båd, der – sammen med en gruppe fremmede gæster – skal sejles til en lille ø, hvor de skal spise på en meget eksklusiv restaurant.

På restaurant “Hawthorne” vil de få serveret en menu, der er skabt af den anerkendte kok, Slowik (Ralph Fiennes). Gæsterne skal gennem en række retter, der driller og udfordrer. I starten på en finurlig (og måske lidt vel outreret) måde, men fra ret nummer fire bliver det noget mere voldsomt.

The Menu er i dén grad en satirisk thriller, der sætter tænderne i gourmet-restaurationsverdenen og dens gæster. Blandt disse gæster finder vi i øvrigt karakterer, der spilles af en række fantastiske skuespillere. Du vil eksempelvis møde Janet McTeer (The Woman in Black), John Leguizamo, Judith Light, Reed Birney (The Hunt), og som overtjener får vi Hong Chau (Watchmen).

The Menu – Anmeldelse | Satirisk Thriller

Kunne lige så godt handle om filmbranchen

Selvom The Menu er en satirisk thriller, der sætter fokus på gourmet-restaurationsverdenen og dens gæster, kunne det lige så godt være filmbranchen og biografgæster, den omhandlede.

Vi har nemlig alle de samme typer; Filmkritikerne der enten søger at hylde eller smadre en kunsters arbejde. Og de særlige typer for publikum; Feinschmeckeren, der nok skal fortælle alle andre, hvordan filmen i virkeligheden skal ses og forstås. Dem, der går i biografen konstant, men aldrig kan huske en eneste film.

Nå ja, og så dem, der går i biografen, fordi så kan de sige, at de har set en film. Selvom de forlader salen 117 gange og tjekker telefonen nonstop.

Du kan se The Menu i biografen nu – og på Disney+ i januar 2023!

The Menu er instrueret af Mark Mylod, der også har instrueret et væld af afsnit i HBO Max Succession-serien. Derudover har Mark Mylod også instrueret på Game of Thrones, Entourage, og den rebootede Amazing Stories på Apple TV+.

Manuskriptet er skrevet af Seth Reiss og Will Tracy, der begge har arbejdet en del inden for komedie. Det er heldigvis noget, der fremgår på en måde, der tåler sammenligning med Jordan Peele. Humor bruges nemlig på en kulsort og satirisk måde som samfundskommentar, og dét er effektivt!

Nu er jeg selv en person, der både nyder gourmet og en smækker burger, lige så vel som jeg gerne ser både Oscar-nominerede “indie film” og de gysere, som enhver “filmkritiker” ville rynke på næsen af. Naturligvis uden at have set filmen, for den slags snask kan man jo ikke kalde “rigtige film”.

Jo jo, typerne genkender man hurtigt. Både fra restauranter og biografer. Mon ikke os fans af genrefilm (og god mad) vil kunne se endnu flere nuancer end nogle af de kritikere, der kun holder sig til én slags film eller mad. Det tror jeg faktisk, og derfor skal man som fan af genrefilm og -serier, endelig ikke snyde sig selv for denne oplevelse.

The Menu har dansk biografpremiere den 17. november 2022. Efterfølgende kommer filmen på Disney+ den 11. januar 2023.

FAKTA

Biografpremiere: 17. november 2022
VOD-premiere: 11. januar 2023 på Disney+
Instruktør: Mark Mylod
Medvirkende: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Janet McTeer, Nicholas Hoult, John Leguizamo, Judith Light, Hong Chau, Aimee Carrero

Plot

The Menu handler om et ungt par (Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult), der sammen med en gruppe fremmede gæster inviteres til en eksklusiv restaurant på en afsidesliggende ø. På restauranten “Hawthorne” har den anerkendte og intense kok (Ralph Fiennes) forberedt en menu, der både byder på fantastiske smagsoplevelser og chokerende overraskelser.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.