WEDNESDAY på Netflix er en ny serie, der følger den unge Wednesday Addams. Jenna Ortega er perfekt i titelrollen, og de otte afsnit i sæsonen har et solidt niveau og godt tempo. Læs vores Wednesday sæson 1 anmeldelse her!

WEDNESDAY er en ny Netflix-serie, der følger Wednesday Addams, da hun begynder på Nevermore Academy. Det er lige dele dannelseshistorie (eller “coming-of-age”, om man vil) og mordgåde. Det er faktisk en overraskende god genrehybrid, der her resulterer i mørk komisk underholdning komplet med monstre, lurende farer og dystre forviklinger.

Jenna Ortega er perfekt i titelrollen, mens resten af rollebesætningen også er fyldt med fremragende skuespillere. Og ja, Tim Burton instruerer den første halvdel af sæsonen, der sætter tonen. Det viser sig på alle de rigtige måder!

Læs videre på vores Wednesday sæson 1 anmeldelse nedenfor. Find de 8 afsnit på Netflix fra den 23. november 2022.

Jenna Ortega er den nye Wednesday

Jenna Ortega har meget til fælles med Christina Ricci – den tidligere skuespiller, mange vil kende som Wednesday Addams – når det kommer til størrelse og statur. Dette alene giver et meget godt udgangspunkt, men Jenna Ortega formår stadig at gøre denne karakter til helt sin egen.

Det hjælper faktisk, at Christina Ricci (Yellowjackets) også er en del af rollebesætningen som ny professor på Nevermore Academy. Hvor meget større kudos kan du få? Dette er faktisk en ren genistreg, og jeg nød at se Christina Ricci som en helt anden karakter lige så meget, som jeg elskede at se denne nye Wednesday.

Hvis du ikke lige kan placere Jenna Ortega (endnu!), så vil du sikkert genkende hende fra sæson 2 af You, Scream (2022) og X. Selvom hun ikke fysisk fylder meget, når hun står over for store monstre, så er hun i form af Wednesday iskold og blinker ikke engang. Med hendes forkærlighed for alt, der er brutalt og makabert, er ethvert møde med fare også bare et nyt eventyr.

MERE MED JENNA ORTEGA

Se også gyserkomedien The Babysitter: Killer Queen på Netflix > 

Jenna Ortega spiller disse farefulde scener perfekt. Præcis som når hun danser til skolebal og stadig formår at forblive den dystre teenager. Jo jo, man kan godt danse uden for meget glæde Du kan også se frem til et øjeblik under skoleballet, der vil minde dig om Carrie. Men ikke på den måde, du har set i Carrie-film, så dette er en hyldest, ikke en spoiler.

Wednesday: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix

Super biroller

I rollen som Morticia Addams ser vi Catherine Zeta-Jones, og hun kan absolut klare at spille denne karakter med samme “va-va-voom”, som Angelica Huston gjorde i Barry Sonnenfeld-filmene fra begyndelsen af ​​1990’erne. Hun får ikke mange scener, men nok til at huske hende.

Gwendoline Christie er også ren power og lidenskab som rektor Larissa Weems. Da hun selv var studerende, var hun værelseskammerater med Morticia, så hun kender familien Addams ret godt. Som Nevermore Academys rektor er Weems en sand leder. Jeg elskede hver eneste power-look fra Gwendoline Christie.

ØNSKER DU MERE GWENDOLINE CHRISTIE?

Hvem gør ikke det?! Sørg for at tjekke The Sandman på Netflix ud > 

Som værelseskammerat til Wednesday får vi den dejlige Emma Myers i rollen som “Enid”. Den unge Enid er regnbuer og solskin, så hun er det stik modsatte af Wednesday. Hun er dog også en varulv og kæmper for alt det, hun elsker, hvilket den unge Frøken Addams ikke kan lade være med at respektere.

Hvis der var én karakter, jeg ikke var så tilfreds med i denne nye Addams familiehistorie, så var det onkel Fester. I Netflix-serien spiller Fred Armisen denne karakter lidt for fjollet til min smag. Jeg nød Christopher Lloyds version mere. Fred Armisen og Jenna Ortega fungerer dog rigtig godt sammen, så helt galt er det ikke.

Se Wednesday på Netflix!

Skaberne af denne nye Netflix-serie er Alfred Gough & Miles Millar. De to har tidligere skabt serier som Into the Badlands (hvor Emily Beecham medvirker, som også spiller hovedrollen i den nye Netflix-serie 1899) og The Shannara Chronicles.

Tim Burton instruerer de første fire afsnit, mens James Marshall (Into the Badlands) og Gandja Monteiro (Brand New Cherry Flavor) hver instruerer to afsnit, der runder sæsonen af.

På plakaten står, at denne Netflix-serie kommer “fra Tim Burtons fantasi”, hvilket er meget tydeligt (han er executive producer). Det er fantastisk mørk og dyster underholdning, der burde glæde fans af både Burton og The Addams Family generelt.

Denne første sæson dækker en specifik historie (en seriemorderhistorie), og slutningen af ​​afsnit 8 gør det oplagt, at der skulle være plads til flere sæsoner. Jeg er meget klar til mere med den unge Frøken Addams på Nevermore Academy.

Wednesday sæson 1 har premiere på Netflix den 23. november 2022. Og ja, selvfølgelig er det på en onsdag!

FAKTA

Skabere: Alfred Gough & Miles Millar
Instruktører: Tim Burton, James Marshall, Gandja Monteiro
Medvirkende: Jenna Ortega, Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome, Christina Ricci, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Fred Armisen, Isaac Ordonez, Iman Marson, Lucius Hoyos, Victor Teodor Dorobantu, Calum Ross, Luyanda Unati Lewis-Nyawo

Plot

Klog, sarkastisk og lidt død indeni, Wednesday Addams efterforsker et mordtogt, mens han får nye venner – og fjender – på Nevermore Academy.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.