WORST ROOMMATE EVER på Netflix er en ny dokumentarserie med fem afsnit. Det er en meget velproduceret true crime-serie med et stærkt fokus på ofrene i sagerne. Læs vores fulde Worst Roommate Ever anmeldelse her!

WORST ROOMMATE EVER er en ny Netflix true-crime dokumentarserie. Jeg elsker dokumentarer, men jeg har efterhånden også set rigtig mange produktioner, der udnytter mere end at informere. Denne dokumentarserie er ikke én af disse!

Tværtimod, så er den ekstremt velproduceret og har et stærkt fokus på at fortælle ofrenes historie. 

Sæson 1 består af fem afsnit, der dækker fire sager. De sidste to afsnit handler nemlig om den samme kriminelle, da ét afsnit ikke var nok til at dække dén gerningsmands forbrydelser.

Læs videre på vores Worst Roommate Ever anmeldelse nedenfor, og se alle frem afsnit på Netflix nu.

Fem afsnit dækker fire forbrydere

De fem afsnit i Worst Roommate Ever varer hver omkring 45-60 minutter. De første tre afsnit er helt separate historier, mens de sidste to dækker den samme forbryder. Flere af disse true crime-historier handler om mord, og det allerførste afsnit omhandler en fordækt seriemorder i bedstemor-skikkelse.

Du kan ikke stole på noget af det, hun udstråler. Ikke engang hendes alder!

LÆS OGSÅ:

De bedste Netflix dokumentarer om True Crime >

For at underbygge historierne interviewes både politiet, anklagere, venner af ofrene samt familien til ofrene. Dette sikrer et fokus på ofrene, som er sjældent. Det er bestemt et lysende eksempel på, hvordan true crime-dokumentarer bør laves.

Worst Roommate Ever – Anmeldelse | Netflix true crime dokumentarserie

Youssef Khater – Dansker med i Worst Roommate Ever

Afsnit 3 af Worst Roommate Ever kommer ret tæt på vores kanter, da det handler om den libanesisk fødte dansker Youssef Khater, der er serieforbryder. Han har en alenlang politijournal, der blandt andet omhandler svindel og mordforsøg.

Allerede da der omtales en dansker i en amerikansk-produceret true crime-serie på Netflix, så spidser man jo ører. Og når der så kører billeder af noget, der umiskendelig ligner Danmark, bliver man nærmest paf. Men den er god nok, Youssef Khater er dansk statsborger, og hans gerninger er ret grumme.

Youssef Khater er i skrivende stund på fri fod og er sidst set i Aabenraa (hvor han gik under navnet “August Eriksen”). Der er endda lavet en blog om ham, som følger hans gøremål, da han har efterladt mange ofre i sin vold. Du kan også bare lave en hurtig Google-søgning på hans navn. Folk opdaterer blandt andet om ham på Reddit.

Youssef Khater | Worst Roommate Ever

Se sæson 1 af Worst Roommate Ever på Netflix nu!

I dokumentarer er der ofte rekonstruktioner, men de fungerer kun sjældent godt. Ikke mindst da skuespillerne ikke ligner dem, de portrætterer. Derudover kan der være en sæbeopera-følelse, der fjerner det seriøse ved de ofte meget tragiske sager, der dækkes.

Også dér er denne dokumentarserie anderledes, da der anvendes animation til at vise begivenheder, og det fungerer perfekt. Især fordi det ikke bruges for meget. Hvis du har hang til true crime-sager og velproducerede dokumentarer, der respekterer ofrene, så skal du helt sikkert se Worst Roommate Ever på Netflix.

Forhåbentlig kommer der en sæson 2 i den nærmeste fremtid. Det krydser jeg fingre for – så længe de fortsætter i samme stil. Måske der kommer en dansker med igen. Eller bare en opfølgning på Youssef Khater-sagen?!

Worst Roommate Ever sæson 1 kan ses på Netflix fra 1. marts 2022.

Plot

Voldelige svindlere. Iskolde mordere. Disse frygtelige, virkelige historier afdækker nogle af de værste oplevelser ved at dele bolig, man overhovedet kan forestille sig.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.