PATIENTEN / The Lost Patient på Netflix er et nyt thriller-mysterie fra Frankrig (org. titel: Le patient). Slutningen vil sandsynligvis splitte seere, men med en 92-minutters spilletid er den værd at se. Også selvom du ikke synes om plot-twistet. Læs vores anmeldelse af Patienten på Netflix her!

PATIENTEN er et nyt Netflix-thriller-mysterie fra Frankrig (org. titel: Le patient, engelsk titel: The Lost Patient). Det er klart, at mysterie-delen indebærer, at der er noget for publikum at finde ud af – eller prøve at gætte med på. Nogle vil gætte det på forhånd, og andre kan nyde twistet.

Den er baseret på tegneserien af Timothé Le Boucher, så hvis du er bekendt med denne, ved du, hvad der sker. Med en spilletid på kun 92 minutter er denne franske thriller værd at se for de fleste genrefan. Bare du er klar på, at slutningen sandsynligvis vil ramme plet eller være ret plat for dig.

Læs videre på vores Patienten filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 25. november 2022.

Et meget enkelt og spændende udgangspunkt

Da den 19-årige Thomas vågner op på et hospital, er der gået tre år, mens han har været i koma. Da dette er et thriller-mysterie, og den internationale titel er The Lost Patient, bør det ikke komme som nogen overraskelse, at Thomas ikke husker noget. Han er faktisk ret fortabt – både fysisk og psykisk.

Eller rettere, han ved, hvem han er og andre grundlæggende oplysninger. Han ved dog ikke, hvad der skete den aften, hvor han endte i sit langvarige koma. Det er op til psykologen Anna at fortælle ham den frygtelige sandhed: Hans familie blev myrdet den aften, hvor han også selv blev dolket i maven. Han har ligget i koma lige siden.

Thomas var den eneste overlevende i huset, mens hans forældre og fætter døde den skæbnesvangre aften. Det eneste Thomas derfor vil vide er, hvor hans søster Laura, nu er. Hun er dog ikke set siden den nat. Sammen med psykologen kæmper Thomas for at samle sine fragmenterede minder, så han kan få afsløret morderen og finde Laura.

Som Thomas ser vi en meget stærk og troværdig præstation fra debutanten Txomin Vergez. Dette er hans allerførste IMDb-kredit, og det er faktisk en ekstremt imponerende debut. Laura er portrætteret af Rebecca Williams, som du måske genkender fra Netflix-krimi-fantasy-serien Léas 7 Liv.

I en lille rolle ser vi også den britiske skuespiller Alex Lawther (Ghost Stories, Black Mirror) som en anden patient, der gennemgår rehabilitering. At have været i koma i tre år har i dén grad sat sit præg på Thomas’ krop, så han skal tilbage til livet i både fysisk og psykisk forstand.

Patienten – Anmeldelse | Netflix Thriller

Gættede du slutningen på Netflix-thrilleren Patienten?

Uanset hvad, der er tilfældet for dig, vil slutningen af Patienten på Netflix uden tvivl splitte seerne.

Nogle vil finde twistet genialt, men andre vil finde det mindre imponerede. Jeg er selv i sidstnævnte gruppe, da jeg gættede twistet meget tidligt. Men, jeg erkender også blankt, at det er en bivirkning af at se så mange thriller, sci-fi og gysermysterier. Faktisk nok meget mere, end det er en kommentar til Patienten plottet og afslutningen generelt.

Jeg føler dog, at det meste af dette plot er set og gjort før (en del gange). Desuden er selve plottwistet i Patienten ret forceret. I hvert fald set i bakspejlet, hvor man føler sig holdt lidt vel meget for nar.

Når dette er tilfældet, er det ikke så meget et spørgsmål om “Kan du lure den?!”, som det er “Kan du gennemskue, hvornår vi lyver for dig?!”. Jeg har set lignende plottwists effektueret på langt mere elegante måder, så det kan helt sikkert fungere. Lige her i Patienten fungerede slutningen kun for mig til et vist punkt.

Se Patienten på Netflix nu!

Christophe Charrier er instruktøren af ​​dette seneste Netflix-thriller-mysterie. Han er også en af ​​manuskriptforfatterne sammen med Elodie Namer, der skrev 2020-filmen Miss sammen med dens instruktør Ruben Alves. Dette er teknisk set en tv-film, da den blev lavet til den franske kanal Arte, men den føles dog meget som en Netflix-film.

Den originale titel er Le patient, og som nævnt tidligere er filmen baseret på tegneserien af ​​Timothé Le Boucher. Jeg er ikke bekendt med tegneserien, men hvis du er, vil der nok ikke være meget mysterie over denne film.

Som en underholdende film til fredag ​​aften fungerer Patienten helt fint, men heller ikke mere. Godt nok fungerer filmen som helhed, men den mangler noget elegance for virkelig at efterlade nogen form for varigt indtryk. I hvert fald for mig.

Patienten er på Netflix fra den 25. november 2022.

FAKTA

Instruktør: Christophe Charrier
Manuskript: Elodie Namer, Christophe Charrier
Medvirkende: Txomin Vergez, Clotilde Hesme, Rebecca Williams, Audrey Dana, Alex Lawther, Stéphane Rideau, Matthieu Lucci, Karine Martin-Prevel

Plot

Efter at være vågnet op fra koma uden at huske den nat, hvor hele hans familie blev myrdet, forsøger en ung mand og hans psykiater at opklare sandheden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg