LEAS 7 LIV på Netflix er en ny mysterie-thrillerserie med noget sci-fi i form af både kropsbytte og tidsrejser. Den franske serie har den internationale titel The 7 Lives of Léa. Læs vores fulde Leas 7 liv serieanmeldelse her!

LEAS 7 LIV er en ny Netflix-serie fra Frankrig (org. titel Les 7 vies de Léa). Den dækker genrerne thriller, mysterie, krimi og sci-fi/fantasy. Vi får to af de bedste sci-fi subgenrer som drivkraft for historien; Kropsbytte og tidsrejser. I denne serie sker dette endda på samme tid.

Den nye Netflix-serie er baseret på bogen “The 7 Lives of Léo Belami” af Nataël Trapp, der blev udgivet i 2019. Der er tydeligvis lavet nogle ændringer til serien, da Léo nu er Léa. I bogen var det også en pige, der blev myrdet i 1988, mens det er en dreng, der dør i 1991 i denne Netflix-adaption. Kernen i historien er dog den samme.

Læs videre på vores Leas 7 liv serieanmeldelse nedenfor og find sæson 1 på Netflix nu.

Et simpelt plot, der fungerer

I afsnit 1 finder Léa hånden af et skelet, der stikker op af jorden. Hun er til en udendørs fest, og hun er rimelig skæv og fuld, da det sker. Men det, der sker efterfølgende, er endnu mere vildt. Hver dag vågner hun op samme dato bare 30 år tilbage i tiden. Og hver dag er det i en ny krop.

Hun har ikke kroppens hukommelse eller tillærte evner, så det er lidt af en udfordring i flere tilfælde. Hun vågner for eksempel som sin mor, mens hun går i gymnasiet og allerede dater en dreng, der senere bliver Léas far. Som du nok kan høre, bliver det pænt mærkeligt, men Léa formår at komme rimelig godt ud af det.

Den allerførste person, Léa vågner op som, er gymnasiedrengen, Ismaël, hvis skelethånd hun lige har fundet 30 år senere. Hun er naturligvis noget forvirret, men hun beslutter sig for at finde ud af, hvordan han døde. Og hvorfor!

Leas 7 liv: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix thriller-serie

Prøv at gå en dag i nogle andres sko!

Overordnet set er moralen i Leas 7 liv, at du aldrig aner, hvad andre mennesker kæmper med. Prøv at gå i deres sko, og så kommer du måske til at få en bedre forståelse af dem. Og det er lige det, Léa har mulighed for. Deraf titlen “Leas 7 liv”, da hun kan opleve andres liv, mens hun stadig er Léa.

Hun finder hurtigt ud af, at folk (særligt hendes forældre) skjuler noget for hende. Hendes forældre deler aldrig nogle minder fra deres fortid med hende.

Hvordan skal hun kunne forstå dem, hvis de hele tiden skjuler deres egne håb og drømme?

Det er selvfølgelig bare én måde at se tingene på. Den anden er simpelthen, at dette viser, hvor hykleriske de fleste af os har tendens til at blive, når vi er ældre og “klogere”. De fleste mennesker synes, at de yngre generationer er mere højrøstet og besværlige. Og vice versa for den sags skyld.

Men så lige pludselig finder du ud af, at dine egne forældre var i et rockband, eller tidligere er blevet arresteret for at være aktivister. Måske er tingene ikke så anderledes fra generation til generation. Kedelige voksne glemmer, hvordan det var at være unge og idealistiske. Og de yngre kan slet ikke overskue tanken om, at selv den ældste nisse engang var en ung sprød knægt!

Se sæson 1 af Leas 7 liv på Netflix nu!

Hovedrollen i 2021, Léa, spilles af den unge Raïka Hazanavicius. Drengen, der dør i 1991, Ismaël, spilles af Khalil Ben Gharbia (Skam France). Bortset fra disse to karakterer, er de fleste andre portrætteret af to forskellige skuespillere; En teenager/barn i 1991 og en voksen i 2021. De er alle rigtig godt castet, hvilket gør, at illusionen holder ret fint.

Charlotte Sanson er skaber af Léas 7 liv på Netflix. Hun har tidligere arbejdet som manuskriptforfatter på Netflix-serien Vampires (2020).

LÆS OGSÅ

Vores engelske anmeldelse af Netflix-serien Vampires her >

I tråd med hele idéen om 7 liv har denne serie også  7 afsnit. De hedder derfor “Dag 1”, “Dag 2” osv., så vi får et nyt kropsbytte i hvert afsnit. Léa lærer noget nyt i hvert afsnit – blandt andet farerne ved at blande sig i fortiden. Noget vi andre naturligvis allerede lærte, første gang vi så Tilbage til fremtiden.

Hvert afsnit på ca. 40 minutter, og serien er rimelig vanedannende. Selve konceptet er faktisk interessant nok til, at der sagtens kunne komme endnu en “The 7 Lives of ” i fremtiden. Den ville jeg være helt med på.

Leas 7 liv har premiere på Netflix den 28. april 2022.

Plot

Efter at have fundet resterne af en ung mand vågner Léa op i 90’erne og bytter krop syv gange i et forsøg på at løse gåden om hans død – og for at forhindre den i at ske.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg