Here Comes the Devil leverer en creepy stemning i en low-budget horror-pakke.

Vi er i low budget-enden af skalaen med Here Comes the Devil – og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da filmskaberne nogle gange må kompensere med et bedre manuskript.

I dette tilfælde er manuskriptet egentlig OK, dog med nogle begynderfejl. Rammerne og grundplottet er til gengæld rigtig spændende og viser enormt potentiale.

Instruktør og manuskriptforfatter Adrián García Bogliano har også bl.a. lavet den udmærkede “B Is for Bigfoot” i The ABCs of Death. Og med denne spillefilm er det især også selve gennemførslen og den røde tråd – som en instruktør altid må stå til ansvar for – der giver det gode slutresultat.

Der er bestemt nogle lidt sløve sekvenser, og der er uden tvivl også lidt mudrede ting i historien undervejs, men intet der på nogen måde ødelægger filmen som helhed.

Here Comes the Devil fungerer på rigtig mange planer, da den er creepy på den gode måde.

Hvis man skal sætte en finger på noget af det negative, så er det:

1) mængden af sex, der virker lidt malplaceret (men sikkert har skaffet ekstra midler) og…

2) de lidt lange scener, der godt kunne være skåret lidt ned i en spillefilm på 97 minutter. Men netop den gode uhygge med så få midler, kan man altså kun være imponeret over.

Det giver store forhåbninger til fremtidige film fra Adrián García Bogliano, så vi ser frem til disse og håber, han kan levere varen.

Fakta

DVD-premiere: 24-10-2013
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Adrián García Bogliano
Medvirkende: Francisco Barreiro, Laura Caro, Alan Martinez m.fl.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg