Little Evil er en mørk gyserkomedie med en fantastisk rollebesætning. Den er ikke uden fodfejl, men absolut en underholdende Netflix-produktion, der bør opleves.

Little Evil har virkelig et skønt cast og en perlerække af gyser-referencer. Det alene er nærmest grund nok til at se den! Og nej, det er ikke kun Tegnet, som nok er den helt oplagte reference, når vi taler om en dæmonisk lille dreng.

Og sjovt nok, så minder lille Lucas i Little Evil faktisk mere om et AC/DC bandmedlem end Damien. Især på plakaten! Det er nok det humoristiske og ret kække, der slår igennem mere end den rendyrkede ondskab.

Nu jeg er ved Lucas, så må jeg lige nævne, at Owen Atlas spiller rollen ret perfekt. Han veksler skønt mellem at give de ondeste blikke og så være mors søde lille dreng – selvom der ikke er meget sødme over knægten. Det fungerer perfekt til formålet, og eftersom det jo er en gyserkomedie, så kammer hans præstation aldrig over. Den passer lige præcis til formålet.

Dette er i øvrigt absolut ikke en børnefilm. Der er virkelig grov (og herlig) humor i denne gyserkomedie. Det er nok ikke alles kop te, men hvis du kan lide “horror comedy”-genren, så bør det passe fint til dig.

Little Evil - Netflix gyserkomedie

Little Evil har faktisk en god historie

Det er på ingen måde selvskrevet eller forventet, at gyserkomedier har meget på hjerte. Little Evil er da heller ikke noget belærende eller nytænkende stykke filmkunst, men den har dog mere på hjerte, end man skulle tro.

Et af hoved-elementerne i historien er en støttegruppe for nybagte stedfædre. Og selvom det hele er sat lidt på spidsen, så holdes det også ret realistisk på mange måder. Vi har med personer at gøre, der gerne vil være gode stedfædre, men bekæmpes af nogle ret modvillige stedbørn.

Mens disse stedfædre brokker sig og piver lidt, så er det hele faktisk med udgangspunkt i, at de gerne vil forbedre situationen. Og ja, okay, nogle af dem skal bare have lidt luft, så de ikke kværker møgungen derhjemme.

Foruden en overraskende vedkommende baggrundshistorie, så er der også et par jump-scares undervejs. Ikke noget vildt, men vekselvirkningen fra humor til gyser er bare perfekt til at smide chokeffekter ind.

Little Evil anmeldelse Netflix - Adam Scott og Tyler Labine

Skuespillerne passer perfekt til filmen

Det kan simpelthen ikke gå helt galt med denne rollebesætning. Skuespillerne lader til at hygge sig og passer spot-on i deres respektive roller. Adam Scott og Evangeline Lilly spiller det nygifte ægtepar, der er henholdsvis stedfar og biologisk mor til Lucas – altså “The Little Evil” fra filmens titel.

Adam Scott har lavet et hav af film og TV-serier, og spillede også familieoverhoved i gyserkomedien Krampus. Et lille juleeventyr om en mere dæmonisk udgave af julemanden.

Evangeline Lilly kender de fleste nok (stadig!) bedst fra Lost TV-serien. Hun var dog også med i Hobbitten trilogien og spiller nu med i Ant-Man filmene i Marvel universet, så hun har ikke ligget på den lade side siden.

Little Evil anmeldelse Netflix - Evangeline Lilly

Hun er faktisk lidt af en ener i Little Evil, da hun reelt er “straight man” overfor alle de klodsede og komiske indslag. Hun er den, der tager det hele i stiv arm og bare kører på. Det giver et skønt modspil og perfekt komisk timing, der løfter hele niveauet.

Der er også mange andre super navne i diverse biroller. Der er Clancy Brown, som for mig stadig er rendyrket ondskab fra Highlander, men han spiller faktisk ofte en “good guy” i disse dage. Han var blandt andet med i Sleepy Hollow TV-serien. Og så er der den fantastiske Tyler Labine, som gyserkomedie-fans nok vil genkende fra Tucker & Dale vs. Evil. Han har en herligt skæv karakter i denne film – and nogle af de bedste replikker!

Nå ja, og så er der Bridget Everett, der spiller AL. Hun har også påtaget sig rollen som stedfar for sin nye kones børn. AL er nok den karakter med den absolut groveste mund, og så er hun bedste ven med Adam Scott’s hovedkarakter. Et skønt modspil, da Adam Scott jo nærmest altid er en “straight man” karakter i én eller anden udstrækning.

Mere komedie end gyser, men værd at se!

Eli Craig har skrevet og instrueret Little Evil. Hvis du er til gyserkomedier, så kender du forhåbentlig tidligere nævnte Tucker & Dale vs. Evil, som han også stod bag. Hvis ikke, så skal du se at finde den. Den er fra 2010, og siden da har Eli Craig også lavet TV-film produktionen Zombieland fra 2013.

Jeg elskede personligt Tucker & Dale vs. Evil og kan ikke sige, at Little Evil er på højde med den. Den er heller ikke i min Top 10 over gyserkomedier, men den er altså god underholdning. Og nogle gange er det nok!

Som det typisk er tilfældet med gyserkomedier, så går det hele lidt crazy undervejs. Det synes jeg passer fint til subgenren, men det er absolut en smagssag. Det passer dog til historien og stilen i denne, så det er ikke helt vanvittigt. Kun på den gode måde…

FAKTA

Premiere: 1. september 2017 – Kun på Netflix
Genre: Horror, Komedie
Instruktør: Eli Craig
Medvirkende: Evangeline Lilly, Adam Scott, Owen Atlas, Bridget Everett, Clancy Brown, Tyler Labine, Donald Faison

Resumé
I denne gyserkomedie begynder en nylig gift mand, der ønsker at komme godt ud af det med sin stedsøn, at frygte, at drengen er en dæmon.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.