DISQUIET på Netflix er en gyserfilm med overnaturlige elementer og Jonathan Rhys Meyers i hovedrollen. Det er nok hans værste film indtil videre. Læs vores fulde Disquiet-filmanmeldelse her!

DISQUIET er en ny overnaturlig gyserfilm på Netflix. Dens historie føles uhyggeligt velkendt, og mange gyserfans vil nok gætte de fleste (hvis ikke alle) twists i historien. Der er virkelig ikke meget nyt i filmen. Altså, lige bortset fra det faktum, at den har en del kendte ansigter, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil forvente mere, end den kan levere.

For mig var det her bestemt ikke en god oplevelse. Som i overhovedet ikke! Som en gyserfilm er den fuldstændig forudsigelig, hvor især én skuespiller er helt ude i hampen og endda decideret kedelig. Faktisk formår filmen at føles lang trods en spilletid på kun 1 time og 25 minutter. Det er næsten imponerende!

Læs videre på vores Disquiet-filmanmeldelse nedenfor. Den kan ses på Netflix fra 10. april 2024.

Ingen overraskelser overhovedet

Hvis du bare kan læne dig tilbage og se Disquiet som en kitschet oplevelse, så antager jeg faktisk, at den kan være underholdende. Husk dog på, at den som B-gyser absolut ikke virker efter hensigten. Fremfor at være skabt for få penge – hvilket gælder mange gode gyserfilm – så fremstår den bare som en lidt sørgelig produktion.

Enhver, der har læst et par anmeldelser her på Heaven of Horror, vil vide, at vi forsøger at finde guldet i hvad som helst. Jeg vil ikke tale dårligt om noget, som nogen har brændt for. Lige med denne film kan jeg dog ikke se nogen form for passion eller kærlighed til genren. Eller bare selve historien.

Hold nu kæft, hvor er det bare ringe på samtlige parametre!

Godt nok er det egentlige plot ikke fantastisk, men det der får historien til at fungere dårligt er, at det næsten udspiller sig som et computerspil. Så kedeligt og forudsigeligt. Og med tunge religiøse under- (eller rettere over-) toner til at starte med. Endnu en ting, der ikke virkede for mig. Slet ikke i de omgivelser, der blev brugt i Disquiet.

Disquiet (2023) – Anmeldelse | Overnaturlig gyserfilm på Netflix

Jonathan Rhys Meyers kan og skal gøre det bedre!

Som allerede nævnt spiller Jonathan Rhys Meyers hovedrollen i Disquiet. En præstation, der bestemt ikke kan kaldes hans bedste. Om det er hans macho-stil eller de dårlige oneliners, der irriterede mig mest, er hip som hap. Og det var decideret klamt at se, enhver kvinde i filmen skulle mindes om, at hans karakter var gift, som var han en super “hunk”, alle begærede.

Intet ved hans opførsel i Disquiet giver meget mening. Og slutningen?! Du godeste, det var måske det mest uhyggelige og væmmelige øjeblik, jeg har været vidne til i lang tid. Hvorfor en film som denne udkommer, mens andre virkelig solide film ikke gør, er mig en komplet gåde. Den udkom endda i biografen i USA… jeg er målløs.

Og lad mig være tydelig, når jeg siger, at Jonathan Rhys Meyers kan “gøre det bedre”. Jeg mener ikke, at Disquiet-filmen er under hans værdighed. Jeg mener, at han kan levere en bedre præstation, som helt sikkert ville have hjulpet filmen som helhed. Han kunne og burde være bedre.

I relativt nyere film som The 12th Man, Black Butterfly eller Awake leverer han meget stærkere præstationer.

I vigtige biroller ser vi Elyse Levesque (Ready or Not), Rachelle Goulding, Garry Chalk (Day of the Dead), Trezzo Mahoro og Lochlyn Munro (Initiation). De to sidstnævnte er i en vigtig sidehistorie, der føles alt for forceret – hvilket er symptomatisk for hele filmen.

Du kan se Disquiet på Netflix

Michael Winnick er manuskriptforfatter og instruktør af Disquiet, og han har en tendens til både at skrive og instruere alle sine film. Resultatet er dog som regel meget stærkere end det, jeg oplevede her. Han har tidligere skrevet og instrueret Malicious (2018), som fungerede meget bedre.

Helt ærligt, sammenlignet med Jonathan Rhys Meyers, virker alle andre skuespillere som Oscar-vindere i denne film. Dette er det værste, jeg nogensinde har set ham, og jeg har set mange af hans produktioner gennem de sidste årtier, så jeg ved, at han kan gøre det bedre.

Heldigvis har han masser af film på vej, så forhåbentlig kan de forløse ham. Det samme gælder forfatter-instruktør af Disquiet, Michael Winnick, som bestemt også kan gøre det meget bedre. I skrivende stund har Disquiet en IMDb rating på 3,8. Det er helt klart omkring det niveau, den fortjener og maksimalt bør kunne opnå!

Disquiet kan ses på Netflix fra den 10. april 2024.

FAKTA

Instruktør: Michael Winnick
Manuskript: Michael Winnick
Medvirkende: Jonathan Rhys Meyers, Rachelle Goulding, Elyse Levesque, Lochlyn Munro, Garry Chalk, Trezzo Mahoro, Anita Brown, Bradley Stryker

Plot

En tech-iværksætter vågner op efter en bilulykke på et forladt hospital, hvor han oplever mareridtsagtige syner og en skræmmende ny virkelighed.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg