TOTALLY KILLER på Prime Video er en ny slasher-komedie fuld af skønne referencer til forskellige genrefilm. Der er masser af kendte ansigter med kitsch og campy karakterer i højsædet. Jeg var ret godt underholdt. Læs vores fulde Totally Killer-filmanmeldelse her!

TOTALLY KILLER er en ny Prime Video slasher-komedie udgivet i denne skønne Halloween-måned oktober. Det er en Blumhouse-produktion, men vi får ikke en ny omgang “Welcome to the Blumhouse” Halloween-udgivelser. Personligt ville jeg alligevel hellere have én god film, hvilket denne bestemt er – i hvert fald for mig.

Den nye Prime Video-udgivelse er både en slasher, en tidsrejsefilm og en gyserkomedie med alt, hvad dette indebærer af kitsch og campy øjeblikke. Den udspiller sig også i 1980’erne, hvilket i sig selv altid er et blødt punkt for mig. Jeg var ét stort smil, mens jeg så denne film, fordi den bare mindede mig om alle de film, jeg elskede at se som barn og teenager.

Læs videre på vores Totally Killer-filmanmeldelse nedenfor. Find den på Prime Video fra den 6. oktober 2023.

Sweet Sixteen Killer

I Totally Killer begynder vi i nutiden på selve Halloween. Det er efterhånden 35 år siden, at tre teenagere blev myrdet i en lille by. Alle tre blev dræbt af “Sweet Sixteen Killer”, der myrdede 16-årige piger ved at stikke dem 16 gange. Ja, det er næsten for meget af det gode, og netop derfor helt perfekt til en gyser-komedie.

I nutidens Halloween vender morderen tilbage, og en fjerde person bliver offer for “Sweet Sixteen Killer”.

Den 17-årige Jamie (Kiernan Shipka) er vokset op med hendes mors fortællinger om denne seriemorder, der slog til omkring Halloween. Jamie ignorerer dog sin overbeskyttende mor (Julie Bowen) og alle hendes velmenende advarsler. Det er tydeligvis en fejl, og inden aftenen er omme, står Jamie ansigt til ansigt med den maskerede galning.

ANDRE BLUMHOUSE SLASHER MORDERE

“The Sweet Sixteen Killer” er blot den seneste seriemorder fra en Blumhouse-slasher.
Der findes også: “Babyface” fra Happy Death Day, “M3gan” fra M3gan og “The Grabber” fra The Black Phone.

I det Jamie løber for livet, gemmer hun sig i en tidsmaskine, som hendes bedste ven har arbejdet på. Den har selvfølgelig aldrig virket, men lige denne aften fungerer den pludselig efter en simpel ulykke. Jamie rejser ved et uheld tilbage til 1987, som var året for de oprindelige tre drab af “Sweet Sixteen Killer”.

Nu befinder Jamie sig i 1980’ernes kultur, som er meget anderledes end den verden, hun kender. For det meste er folk uhøflige og grove (for ikke at nævne racistiske og homofobiske) på måder, jeg næsten selv havde glemt. Jamie prøver hurtigt at slå sig sammen med sin teenagemor (Olivia Holt) for at stoppe morderen.

Det er bare ikke en let opgave, da hendes mor viser sig at være del af en vaskeægte “Mean Girls”-gruppe af piger i 1980’erne.

Totally Killer – Anmeldelse | Slasher-komedie

Skuespillerne får det til at hænge sammen

Som en, der voksede op med at se romantiske komedier, sci-fi og gyserfilm i 1980’erne, er Totally Killer ren nostalgi for mig. Den mindede mig også om de mindre charmerende aspekter af det kitsch og farverige årti. Heldigvis er Tilbage til fremtiden udkommet i 1987, så Kiernan Shipkas Jamie kan referere til den film, da hun selv rejser tilbage i tiden.

Ikke at det hjælper meget, men hun har da derudover et par tricks i ærmet. Især det simple faktum, at hun ved, en morder er ved at slå til. Dermed kan hun “forudsige” mord, men det er som bekendt også farligt at ændre alt for meget i fortiden.

Jeg elskede Kiernan Shipka (Chilling Adventures of Sabrina) i Totally Killer, men hun har selvfølgelig brug for et godt cast til at understøtte sin hovedrolle. Heldigvis er rollebesætningen i Totally Killer ganske fantastisk. Olivia Holt er skøn som den unge version af Julie Bowens karakter, der er mor til Jamie (Kiernan Shipka).

Den unge Pam har via Olivia Holt (Cruel Summer) den helt rigtige blanding af at være hensynsløs teenager, men også bruge sin forstand. Som Blake, Jamies far, ser vi Charlie Gillespie som den unge version og Lochlyn Munro som den voksne.

Som de andre gymnasieelever ser vi Troy Leigh-Anne Johnson, Liana Liberato, Kelcey Mawema, Stephi Chin-Salvo og Ella Choi. For blot at nævne nogle få. Du vil også se Randall Park i en lille rolle som 1980’ernes sherif og Jonathan Potts (Rupture) som en nutidig true-crime-podcaster.

Se Totally Killer på Prime Video!

Instruktøren af Totally Killer er Nahnatchka Khan, som tidligere har arbejdet på forskellige komedie-tv-serier. Disse omfatter Fresh Off the Boat og Young Rock. Men lad det ikke narre dig til at tro, at horror-delen mangler i denne hybrid-genrefilm. Dette er stadig en slasher-historie om en seriemorder.

Manuskriptet er skrevet af David Matalon, Sasha Perl-Raver og Jen D’Angelo baseret på en historie af David Matalon & Sasha Perl-Raver. Som allerede nævnt inkluderer producenterne Jason Blum (Blumhouse), og som en, der elsker både 1980’ernes campy stil og gyserkomedier, fungerede Totally Killer ret godt for mig.

Hvis du ikke er så glad for popkulturreferencer og tidsrejsehistorier, finder du den måske ikke nær så charmerende. Jeg synes dog stadig, at den overordnede seriemorderhistorie og karaktererne, samt det vidunderlige cast, burde være mere end nok til at underholde de fleste.

Tjek den ud og hav det bare sjovt med den. Det ved jeg bestemt, at jeg havde!

Totally Killer er ude på Prime Video fra den 6. oktober 2023.

FAKTA

Instruktør: Nahnatchka Khan
Manuskript: David Matalon & Sasha Perl-Raver og Jen D’Angelo
Medvirkende: Kiernan Shipka, Olivia Holt, Charlie Gillespie, Lochlyn Munro, Troy L. Johnson, Liana Liberato, Kelcey Mawema, Stephi Chin-Salvo, Anna Diaz, Ella Choi, Jeremy Monn-Djasgnar, Nathaniel Appiah, Jonathan Potts, Randall Park, Julie Bowen

Plot

35 år efter det chokerende mord på tre teenagere vender den berygtede “Sweet Sixteen Killer” tilbage på Halloween-aftenen for at kræve et fjerde offer. Den 17-årige Jamie (Shipka) ignorerer sin overbeskyttende mors (Bowen) advarsel og står ansigt til ansigt med den maskerede galning, og på flugt for sit liv rejser hun ved et uheld tilbage i tiden til 1987, året for de oprindelige mord. Tvunget til at navigere i 1980’ernes ukendte og skandaløse kultur, slår Jamie sig sammen med sin teenagemor (Holt) for at få ram på morderen én gang for alle, før hun sidder fast i fortiden for evigt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg