HOKUS POKUS 2 på Disney+ er den længe ventede efterfølger til den ikoniske Halloween-film om Sanderson søstrene. Og ja, Bette Midler, Sarah Jessica Parker og Kathy Najimy er alle tilbage. Læs hele vores Hokus Pokus 2 filmanmeldelse her!

HOKUS POKUS 2 er filmen på Disney+ om de tre Sanderson-søstre, som er hekse fra Salem, der vender tilbage, hver gang de (ofte ved et uheld) bliver tilkaldt. Den første film var ikke et kæmpe hit, da den oprindeligt blev udgivet. Den var populær, men slet ikke som nu. Tiden har simpelthen gjort den til en form for hygge-kultfilm!

Og det ville ikke være en Hokus Pokus-film, hvis vi ikke havde de samme skuespillere tilbage til at portrættere de ikoniske Sanderson søstre. Bette Midler, Sarah Jessica Parker og Kathy Najimy har det helt klart sjovt sammen, når de er tilbage i Salem. Alene for nostalgien er dette god Halloween-hygge for hele familien.

Fortsæt med at læse vores Hokus Pokus 2 filmanmeldelse nedenfor. Filmen er ude på Disney+ den 30. september 2022.

Gør dig klar til Halloween med Hokus Pokus-efterfølgeren

Efter at være gået fra at være en sjov lille Halloween-film til at blive en Halloween-tradition for mange, har Hokus Pokus efterhånden fået kultstatus. Derfor er denne længe ventede efterfølger til filmen fra 1993 en vidunderlig tur ned ad “memory lane”.

Især for dem af os, der regelmæssigt (eller religiøst) ser den, når vi fejrer Halloween. Ligesom Alene hjemme (eller Die Hard) omkring juletid. Selvom vi selvfølgelig allerede har en omfattende “must-watch-liste” til både Halloween og jul.

Men hey, vi kan altid få plads til en mere. Vi ved jo alle, at Halloween reelt gælder hele oktober. Ligesom julen herhjemme nærmest begynder, straks Halloween-pynten er taget ned. Sådan er det bare!

Heldigvis leverer Hokus Pokus 2, hvad du ville forvente; Sjov og ballade i stil med det, der siden har gjort den første film til en Halloween klassiker. Det er uskyldig underholdning.

Hokus Pokus 2 – Anmeldelse | Disney+

De tre Sanderson søstre

Nok hedder filmene Hokus Pokus, men den kunne lige så godt have fået titlen Sanderson søstrene. Disse tre karakterer har fået en kult-lignende status, som også er inkorporeret i Hokus Pokus 2. Der er fx en look-a-like-konkurrence i byen Salem. Og ja, selvfølgelig deltager søstrene selv i konkurrencen – bl.a. sammen med en masse drag queens.

Det er også fantastisk at se Bette Midler (“Winifred”), Sarah Jessica Parker (“Sarah”) og Kathy Najimy (“Mary”) tilbage i disse roller. Og det, jeg elskede lige så meget, var at se Sanderson søstrene som børn. De tre unge skuespillere, der portrætterer de unge udgaver, har virkelig fanget de voksnes kendetegn og sjove vaner.

Taylor Henderson spiller “Unge Winifred” med sine imponerende tænder og flammende røde hår, Juju Journey Brener
er “Unge Sarah” med alle sine særheder, og Nina Kitchen er “Unge Mary” som den konstante mægler. Der er lige den detalje, at Marys mund hænger til den ene side, når hun er barn, og den anden, når hun er voksen.

Men hey, det er alt sammen en del af Hokus Pokus‘ kitsch verden.

Gyserfans vil være glade for at høre, at Doug Jones også er tilbage som zombien Billy Butcherson. Andre nøglepersoner er portrætteret af Whitney Peak, Belissa Escobedo (American Horror Stories), Lilia Buckingham (Crown Lake), Froy Gutierrez (Initiation) og Sam Richardson (Werewolves Within).

For mig er det kun Froy Gutierrez, der falder lidt igennem, da hans karakter er dummere, end den behøver at være. Han er dog normalt rigtig god, så jeg er sikker på, at det er et valg, filmskaberne har taget.

Hokus Pokus 2 – Anmeldelse | Disney+

Se Hokus Pokus 2 på Disney+

Anne Fletcher er instruktør af Hokus Pokus 2, og med sin erfaring fra komedie (og tv-drama) er hun et oplagt valg. Hun har tidligere instrueret film som The Proposal (2009) og Netflix-filmen Dumplin’.

Jen D’Angelo skrev manuskriptet baseret på en historie af David Kirschner, Blake Harris og hende selv. Hun var også med til at skrive gyserkomedien Totally Killer, som lige nu er i post-produktion. Det er også en Halloween-film, som jeg virkelig glæder mig til – både på grund af cast og plot!

Plus, der er naturligvis kredit til dem, der skabte karaktererne til filmen fra 1993. Det er David Kirschner (som også skrev om historien til denne efterfølger) og den ikoniske gyserforfatter og instruktør, Mick Garris (Nightmare Cinema). Så ja, Hokus Pokus er – helt grundlæggende – fra en gyserskabers dystre sind.

Jeg kan sagtens forestille mig, at folk ser både Hokus Pokus 1 og 2 i løbet af oktober fremover. For de yngre familiemedlemmer er disse film perfekte til Halloween. Og for os andre er det mere sjovt og nostalgisk – især da vi lægger mærke til andre, mere voksne, ting. Og så er det da dejligt at se nye generationer have det sjovt med Halloween-traditioner.

Hokus Pokus 2 er ude på Disney+ verden over fra den 30. september 2022.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.