LOVE LIES BLEEDING er en krimi-thriller af Rose Glass, der tidligere har lavet den fantastiske Saint Maud. Kristen Stewart og Katy O’Brian spiller hovedrollerne, mens plottet er action-drevet og ret vanvittigt. Læs vores fulde Love Lies Bleeding-filmanmeldelse her!

LOVE LIES BLEEDING er en film af Rose Glass, og dét må jeg indrømme straks resulterede i ekstremt høje forventninger. Faktisk i en sådan grad, at jeg er bange for, jeg har ødelagt det lidt for mig selv. Jeg elsker jo også skuespillerne Kristen Stewart og Katy O’Brian, og jeg er på alle måder i målgruppen for deres romance.

Jeg skal derfor gøre mit bedste for at lægge mit eget forventningspres til side og fokusere på den faktiske film frem for mine forventninger. Heldigvis er jeg da også fint i stand til at se de mange kvaliteter ved denne film. Det er bestemt en vanvittig historiefortælling med en vild slutning!

Læs videre på vores Love Lies Bleeding-filmanmeldelse nedenfor. Den kan ses i biografen fra 16. maj 2024.

En anderledes kærlighedshistorie

Selvom Love Lies Bleeding er en action-drevet, vanvittig krimi-thriller, så er den også en meget simpel kærlighedshistorie. Faktisk er det måske endda for simpelt for mig i den forstand, at det går lidt vel hurtigt. Jeg indrømmer, at jeg kan være lidt besværlig i dén forstand. Jeg ser gerne et meet-cute udvikle sig organisk!

Men det er ikke dén slags historie, der er fokus i denne film.

Den verden, den udspiller sig i, har ganske enkelt ikke plads til noget af det dér romance.

Alt er meget mere konkret og ekstremt, så det hele er “koldt og kontant”. Bevares, den foregår da også i de sidste dage af 1980’erne. Vi hører om Berlin-murens snarlige fald i nyhederne, der kører i baggrunden, så undervejs kan man datobestemme ret konkret.

Hovedpersonen er den afdæmpede fitnesscenterleder, Lou (Kristen Stewart), som falder hårdt for Jackie (Katy O’Brian). Vi ved ikke meget om Jackie, der netop er ankommet til byen. Hun er dog tydeligvis en ambitiøs bodybuilder, og vi finder hurtigt ud af, at hun vil til Las Vegas for at vinde en bodybuilding-konkurrence.

Skridtet efter det er Hollywood – i hvert fald sådan som Jackie forestiller sig udviklingen. Lou er vild med Jackie, så hun er hurtig til at tilbyde en lille nål og noget “krudt” for at hjælpe Jackie med at blive større. Hurtigt.

Men da Lou begynder at give Jackie steroider (i stadig større mængder), er der også nogle bivirkninger. Dét,  kombineret med alt det andet, der foregår i den lille by, drevet af Lous kriminelle familie, resulterer i, at deres kærlighed ender i vold. Endda mord!

Love Lies Bleeding – Anmeldelse | Thriller af Rose Glass

Ikke lavet til mænds fornøjelse

I Love Lies Bleeding får vi en meget anderledes kærlighedshistorie. En elektrisk og nærmest dyrisk form for tiltrækning mellem karakterer, der kan mærkes gennem skærmen. Ja, Kristen Stewart og Katy O’Brian var perfekte castingvalg til denne film.

Fra det sekund, deres øjne mødes, bør du være i stand til at opfatte gnisterne, der flyver mellem dem.

Scenerne mellem disse to var tydeligvis ikke skabt til mænds fornøjelse. Det såkaldte “male gaze”. Jeg ved, at mange hører “lesbiske” og tror, det er for at få det heteroseksuelle mandlige publikum til at se med. Men altså, jeg tror, de fleste kan anerkende, at Love Lies Bleeding ikke er skabt til dette.

Faktisk vil en del mænd nok have udfordringer med at konkludere, hvad der foregår i visse scener og hvorfor. Men måske tager jeg fejl. At få Kristen Stewart og Katy O’Brian til at portrættere disse karakterer – begge  erklærede LGBTQ-personer – burde fortælle dig noget. De ved, hvad de laver, gennem helt personlig erfaring.

Skønt cast i mindre roller

Der er dog andre med end bare Kristen Stewart og Katy O’Brian (selvom de spiller de primære roller), og også her har Rose Glass fået fat i skønne talenter. Selv til de mindre roller.

Hele castet er nemlig ret genialt med eksempelvis Jena Malone som søster til Kristen Stewarts karakter. Også Dave Franco, der spiller den voldelige mand til Jena Malones karakter, var et solidt valg. Ed Harris spiller far til de to søstre, og også dette er et ekstremt godt valg.

Hans karakter er kriminel, uden samvittighed, og har ikke travlt med at blande sig i noget, der ikke vedrører hans pengepung. Det gælder også i den forstand, at han ikke får gjort noget ved, at hans svigersøn – der arbejder for ham – konstant tæsker sin kone, der jo altså er Ed Harris’ karakters datter.

Ja, det er en virkelig mørk verden, vi bliver introduceret til i Love Lies Bleeding. Alle er både gode og dårlige. Der er ingen undtagelser. Hvis du tror, nogen er søde og uskyldige, skal der nok komme en scene, der viser en anden side af dem. Det er præcis det, jeg elsker ved for eksempel sydkoreansk historiefortælling; Gråtonerne!

Se Love Lies Bleeding i biografen nu!

Rose Glass er instruktøren af denne film, og jeg elskede hendes tidligere film Saint Maud (2019). Den ramte mig på en måde, som få film gør, og derfor var mine forventninger til Love Lies Bleeding nok for store. Til denne nye film skrev Rose Glass manuskriptet sammen med Weronika Tofilska, som senest arbejdede på Baby Reindeer (som instruktør).

Alt ved denne film virkede skræddersyet til mig; En vild genre-hybrid af en filmskaber, jeg elsker, og med et cast fuld af skuespillere, jeg elsker. Hvad kunne gå galt? Tja, jeg kan ikke påstå, at noget gik galt, men jeg forventede bare noget andet, hvilket påvirkede min filmoplevelse.

Når alt dette er sagt, vil jeg anbefale den til alle, der kan lide genrehybrider. Især alle, der også elsker det, når en film udvikler sig på vanvittige måder, der går ud over hvad, du ville forvente.

LOVE LIES BLEEDING er ude i de danske biografer fra den 16. maj 2024.

FAKTA

Instruktør: Rose Glass
Manuskript: Rose Glass and Weronika Tofilska
Medvirkende: Kristen Stewart, Katy O’Brian, Jena Malone, Anna Baryshnikov, Dave Franco, Ed Harris

Plot

Love Lies Bleeding er en elektrisk og actionfyldt kærlighedshistorie om Lou, den tilbagetrukne fitnesscenterleder i New Mexico, der bliver forelsket i den ambitiøse bodybuilder Jackie, som er på gennemrejse i den lille by. Deres kærlighed bringer dem dog ikke kun tættere sammen, men trækker dem også dybt ind i Lous families kriminelle netværk. Sammen må Lou og Jackie tackle en række voldelige sammenstød for at kunne være sammen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg