PREY på Netflix er en ny tysk thriller med et overlevelsesplot. Den starter godt ud, men ender desværre med at føles lidt for lang. Det sker på trods af en spilletid på kun 87 minutter. Den er dog ganske fin fredagsunderholdning. Læs vores Prey filmanmeldelse her!

PREY er en ny Netflix thriller fra Tyskland, der har et overlevelsesplot blandet med nogle flashbacks fra før denne forfærdelige dag i skoven. En gruppe af mandlige venner er ude på en tur i vildnisset som en slags polterabend for én af dem.

Det mindede mig lidt om den ret fantastiske The Ritual – bare uden diverse plot twist. Dog er denne tyske Netflix tilføjelse mere lige ud af landevejen. Desværre lider den også af lidt dødvande i anden halvdel af filmen. Det får den til at føles længere, end den er, hvilket i sig selv er imponerende, når den kun varer 87 minutter.

Læs videre på vores Prey (2021) filmanmeldelse nedenfor, og se den på Netflix nu.

Hvem vil du gerne overleve med?!

Der er helt sikkert en del historik mellem karaktererne, og selvfølgelig kommer der skeletter ud af skabet, når vennerne bliver jagtet som byttedyr. To af dem er brødre, hvor den ene er sød og følsom (den der skal giftes), mens den anden er lidt af et røvhul.

De resterende tre karakterer ligger alle på en skala imellem de to brødre. Altså, fra “god ven” til “iskoldt røvhul”. For nu at sige det ligeud. Spørgsmålet bliver derfor hurtigt “Hvem har jeg lyst til at overleve med?”. Men også det større spørgsmål; “Kan jeg leve med mig selv, hvis jeg ikke hjælper mine venner?”.

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at nogle tænker mest på at redde deres eget skind (rent instinktivt), mens andre ikke kan lade andre i stikken. Og hvem overlever så i sidste ende? Det må du se Prey for at finde ud af.

Prey (2021) – Netflix Anmeldelse

Se Prey på Netflix nu!

Der er ingen tvivl om, at slutningen på Prey kommer til at forvirre nogle seere. Og dermed kommer den også til at splitte folk af samme årsag. Men der kommer masser af svar. Måske bare ikke de svar, du forventer.

Det var lidt det samme med Netflix-filmen The Open House, så vi forventer, det bliver samme problem her. Men når nogen beslutter sig for at jagte folk i skoven, er der måske ikke altid en rationel forklaring på det. Noget, én af karaktererne også siger direkte, mens de bliver jaget. Der er dog en forklaring af en art.

Thomas Sieben har skrevet og instrueret Prey (2021). Han har tidligere lavet Netflix-thrilleren Kidnapping Stella, der er en tysk genindspilning af den britiske The Disappearance of Alice Creed. Vi elskede den originale og hadede de ændringer, der var lavet i remaket, så vi var ikke store fans af hans forrige film.

Denne gang har han dog selv skrevet filmen, og det hjælper på sagerne. Udfordringen denne gang er udelukkende, at den har ca. 10 minutter i midten, hvor det bare går for langsomt. Hvis det var strammet op, havde vi nok givet den 4 splatter. Alt i alt er Prey et udmærket bud på en fredagsfilm, så giv den et forsøg.

Prey udkommer på Netflix den 10. september 2021.

FAKTA

Skrevet og instrueret af: Thomas Sieben
Medvirkende: David Kross, Hanno Koffler, Robert Finster, Maria Ehrich

Plot

En vandretur i naturen bliver til en desperat kamp for at overleve for fem venner på flugt fra en mystisk snigskytte.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg