THE MIDNIGHT SKY er en ny Netflix sci-fi film med George Clooney i både hovedrollen og som instruktør. Det er et slowburn sci-fi drama, der udspiller sig i en post-apokalyptisk tid. Læs vores fulde The Midnight Sky filmanmeldelse her!

THE MIDNIGHT SKY er en ny Netflix-film i sci-fi, fantasy og drama-krydsfeltet. Filmen er instrueret af George Clooney, der også spiller hovedrollen. Det er ret meget en slowburn film, og selve historien udspiller sig i en post-apokalyptisk tid, hvor en fremtid på jorden ikke længere er mulig.

Det er en kamp mod tiden og et spinkelt håb for fremtiden, men derfor kan man naturligvis ikke give op. Så længe der er liv, er der håb!

Læs vores fulde The Midnight Sky filmanmeldelse herunder – filmen kommer på Netflix den 23. december 2020. Der var planlagt nogle biografvisninger fra 10. december, men den del af filmens udgivelse er nu røget en tur i Corona-svinget.

Et post-apokalyptisk sidste kig på Jorden

George Clooney spiller som sagt hovedrollen i The Midnight Sky. Han har dog ikke voldsomt mange replikker, men det betyder ikke, at filmen er uden dialog. Der er nemlig også fem personer i et rumskib, der er på vej tilbage til Jorden.

Vi er i år 2049 (ja, ligesom Blade Runner 2049), og de fem rum-pionerer har været ude og undersøge en alternativ planet for Jordens befolkning. Det var nemlig tydeligt, at vores dage på Jorden var talte. I løbet af de to år, de har været væk på deres mission, er alt dog gået galt, og Jorden er allerede nu ubeboelig.

Oppe fra rumskibet har de ikke haft kontakt med Jorden i flere uger og aner ikke, hvad der foregår. Heldigvis får de endelig radiokontakt, men der er ikke ligefrem gode nyheder.

Det er i øvrigt interessant, at når vi ser Jorden fra George Clooneys synsvinkel, så er den stadig flot i det sneklædte landskab, hvor solen får landskabet til at danse i alverdens farver. Men da de fem personer på vej hjem til Jorden, ser vores blå planet udefra, er der ingen skønhed eller farve tilbage.

Det ligner mest af alt, at de australske skovbrande i starten af 2020 nu har spredt sig til hele Jorden.

The Midnight Sky – Netflix anmeldelse

Et meget lille med ret skønt cast

Foruden George Clooney og det unge stortalent Caoilinn Springall, så er der reelt ingen andre mennesker tilbage på Jorden, vi kommer i kontakt med. Bevares, filmen starter med, at de sidste mennesker sendes afsted på en rumrejse, men det er kun de første få minutter.

Uden at afsløre mere om Caoilinn Springall karakteren, må jeg dog sige, at jeg synes, hun er virkelig skøn og leverer præcis den præstation, der passer til stemningen og historien.

De fem, der stadig befinder sig ude i rummet og er på vej retur til den post-apokalyptiske planet, spilles af fem velkendte ansigter.

David Oyelowo (The Cloverfield Paradox), Kyle Chandler (Godzilla 2 og Bloodline på Netflix) og Felicity Jones (Rogue One: A Star Wars Story), der alle har ret specifikke opgaver. Tiffany Boone (Roxy Jones i Amazon Prime serien Hunters) og Demián Bichir (The Nun, The Grudge) er lidt mere altmuligmænd M/K.

Tilsammen udgør de et skønt hold, der tydeligvis er blevet en slags alternativ familie.

Se The Midnight Sky på Netflix

The Midnight Sky er som sagt instrueret af George Clooney, og dette er faktisk hans syvende spillefilm som instruktør. Det er ikke hans bedste film, men det betyder dog heller ikke, at det er en dårlig film. Godt nok har den fået en del hug af anmeldere allerede, men den bølge hopper jeg ikke med på.

Jeg synes, The Midnight Sky har en sekvens på 5-10 minutter, der er unødvendig, men ellers er den mere slowburn end lang. Spilletiden ligger i øvrigt lige under to timer, og selve filmen slutter reelt, mens rulleteksterne begynder.

Denne Netflix-film er baseret på bogen “Good Morning, Midnight” af Lily Brooks-Dalton. Selve manuskriptet er skrevet af Mark L. Smith, der tidligere var medforfatter på action-gyseren Overlord (2018) og den Oscar-vindende film The Revenant (2015).

Når vi taler fremdrift og udvikling, så minder The Midnight Sky klart mest om sidstnævnte. Jeg tror desværre, mange vil forvente mere “tju-bang sci-fi”, end denne kan levere, og dét kan ødelægge oplevelsen. Forventer du et mere dystert sci-fi drama, vil du nok få en bedre oplevelse.

The Midnight Sky får premiere på Netflix den 23. december 2020.

FAKTA

VOD-premiere: 23. december 2020 (Netflix)
Genrer: Science Fiction, Thriller, Drama, Fantasy
Instruktør: George Clooney
Medvirkende: George Clooney, Felicity Jones, David Oyelowo, Kyle Chandler, Demián Bichir og Tiffany Boone

Plot

Denne postapokalyptiske fortælling følger Augustine (George Clooney), en ensom videnskabsmand i Arktis, mens han kæmper for at forhindre Sully (Felicity Jones) og hendes medastronauter i at vende hjem til Jorden, hvor en mystisk global katastrofe har fundet sted.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg