TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2022 på Netflix er endnu “requel” til en ikonisk gyserfranchise. Denne gang er det dog gået mildest talt galt. Det er noget rod, der aldrig bliver uhyggeligt. Nærmere ret tragikomisk. Læs vores Texas Chainsaw Massacre 2022 filmanmeldelse her!

TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2022 en en ny Netflix gyserfilm. Den er endnu “requel” (reboot-sequel hybrid) til en ikonisk gyserfranchise. Det er da også en god tanke, når nu det har fungeret så godt for både Halloween og Scream. Det fungerer bare ikke med denne film. Som i slet ikke.

Det mest positive, vi kan sige om filmen herfra er, at den kun varer 1 time og 23 minutter.

Husk dog endelig at blive hængende, hvis du skal have det hele med. Der kommer nemlig en post-credit scene. Og ja, den lægger op til flere film. Hvis det bliver aktuelt, så håber jeg godt nok, at det er fordi, der er bare lidt mere tankevirksomhed bag.

Læs videre på vores Texas Chainsaw Massacre 2022 filmanmeldelse herunder.

Hold kæft, hvor er det ringe!

Jeg overvejede faktisk at skrive “Skam dig, Fede” i ovenstående overskrift, men droppede det for at undgå misforståelser. Jeg er nemlig ikke ude på at “fatshame” nogen, men synes derimod, at gysermester Fede Alvarez skal tage sig gevaldigt sammen. Han er nemlig både producer og en af ophavsmændene til “historien” i denne Texas Chainsaw Massacre requel.

Det er dog en meget letbenet omgang historie, vi er ude i. Plottet er ekstremt simpelt (for ikke at sige direkte dumt). Alene det faktum, at den oprindelige final girl er med, fungerer på ingen måde. Glem alt om en sej Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) fra Halloween franchisen. Hun var traumatiseret, men formåede dog at handle, når det gjaldt.

Uden at skulle afsløre for meget, så vil jeg mene, at det er direkte omvendt for Sally Hardesty her i Texas Chainsaw Massacre anno 2022. Og så hjælper det virkelig ikke, at man insisterer på at køre “tilbage til den originale final girl”-vejen, når nu skuespilleren fra den oprindelige film ikke kan spille rollen. Marilyn Burns døde nemlig i august 2014.

Texas Chainsaw Massacre 2022 – Netflix anmeldelse

Det nye hold i den gamle franchise

I modsætning til både Halloween og Scream, der trækker de oprindelige skuespillere ind, men bygger en film op om en næste generation, så er Texas Chainsaw Massacre i gang med et helt nyt hold. Men pynter sig dog med lånte fjer i form af “original final girl” Sally Hardesty, der spilles af en ny skuespiller.

Det er dog ikke fordi, Marilyn Burns er gået bort, mens filmen har været midt i produktion. Man har bare valgt at “gå tilbage til rødderne”, selvom rødderne jo altså ikke eksisterer længere. I stedet er det nu Olwen Fouéré (Mandy), der spiller Sally Harvesty. Om hun gør det godt?! Altså, det er en pivringe-skrevet film, så det kan jeg næsten ikke svare på.

Resultatet er i hvert fald ikke godt, men det har intet med skuespillerne at gøre. Staklerne er bare fanget i et makværk af den anden verden. De to primære skuespillere fra den næste generation er Sarah Yarkin (Happy Death Day 2U) og Elise Fisher (Eight Grade, Castle Rock), der spiller søstre. Begge gør det fint – især førstnævnte – men det redder intet.

Historien omkring hvorfor de to (og flere andre) kommer til spøgelsesbyen Harlow i Texas er direkte åndssvag, så den kan du selv få lov til at opleve. Det officielle plot er i hvert fald en noget alternativ måde at beskrive det faktiske plot på. I øvrigt bruges det samme “surprise twist” hele tre gange på den meget korte spilletid. Endnu en sløset detalje!

For en god ordens skyld, så er den oprindelige Leatherface (Gunnar Hansen) heller ikke iblandt os længere. Han døde i november 2015. Nu er det i stedet Mark Burnham. Han har da også størrelsen og staturen, og eftersom man ikke ser (meget!) til hans ansigt, så er det vel fint nok.

Texas Chainsaw Massacre 2022 – Netflix anmeldelse

Du kan se Texas Chainsaw Massacre 2022 på Netflix nu!

Det er David Blue Garcia, der er instruktør på filmen, som kun er hans anden spillefilm. Manuskriptet er skrevet af Chris Thomas Devlin, der her får sin debut som manuskriptforfatter. Naturligvis med detaljen om, at det i bund og grund er bygget over karakterer, der er skabt af Kim Henkel og Tobe Hooper.

Det er dog skrevet over en “historie”, der skulle stamme fra Fede Alvarez og Rodo Sayagues. De to har også lavet Evil Dead (2013)Don’t Breathe (2016) og Don’t Breathe 2 (2021) sammen. Som filmen står nu, så er det mere en tragikomisk oplevelse, end det på nogen måde er uhyggeligt.

Ikke mindst i en scene, hvor Leatherface laver et spring, der mest af alt hører hjemme i SeaWorld.

Selvom vi nu siger, at det bedste ved filmen er, at den har en kort spillefilm, så er det ikke helt korrekt. Eller rettere, det er passende, fordi filmen er dårlig. Men havde der været brugt bare et par minutter på at introducere karakterer og omstændighederne marginalt bedre, så kunne det have løftet filmen. Måske!

Lad os være helt ærlige: Der er en grund til, at Texas Chainsaw Massacre anno 2022 er udkommet på Netflix og ikke i biografen, som planlagt. Det er samme grund, der resulterer i, at anmeldelser først må udkomme ét minut, efter filmen er frigivet på Netflix-platformen. Det er virkelig ikke godt!

Men skal du se den? Ja, det skal du da. For man skal naturligvis have dette nyeste kapitel om Leatherface med. Men helt ærligt, din tid er bedre brugt på at se den prequel, der udkom i 2019 under titlen Leatherface. Eller rebooten fra 2003. Og naturligvis den originale fra 1974.

Texas Chainsaw Massacre (2022) udkommer på Netflix den 18. februar 2022 kl. 9.00.

FAKTA

Instruktør: David Blue Garcia
Medvirkende: Elsie Fisher, Sarah Yarkin, Mark Burnham, Moe Dunford, Olwen Fouéré, Alice Krige, Jacob Latimore, Nell Hudson, Jessica Allain, Sam Douglas, William Hope og Jolyon Coy

Plot

I denne efterfølger prøver en flok influencere at give nyt liv til en spøgelsesby i Texas. De møder Leatherface, en berygtet morder, som bærer en maske af menneskehud.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg