DRÆB MIG IKKE på Netflix er en ny gyserfilm fra Italien – dens engelske titel er DON’T KILL ME. Det er en zombiefilm med lidt romantik og fantasy. Og så alligevel ikke. Den har dog potentiale, men resultatet er bare ikke helt godt. Læs vores Dræb mig ikke anmeldelse her!

DRÆB MIG IKKE er en ny Netflix gyserfilm i zombiegenren med romantik og fantasy. Filmen er fra Italien, hvor den fik premiere for næsten et år siden.

ANDRE NETFLIX-FILM DER UDSPILLER SIG I ITALIEN

Har du lyst til lidt italiensk genrestemning på Netflix, så prøv med A Classic Horror Story >

Filmen har nu fået global premiere på Netflix, hvor den automatisk rammer et kæmpe publikum. Det er dog ikke fordi, den er specielt god. Der er ellers fint med potentiale. Desværre er filmen bare en mudret omgang med plothuller og lidt for velkendte persontyper.

Læs videre på vores Dræb mig ikke filmanmeldelse herunder.

Twilight spin-off med en strømpistol

Selvom Dræb mig ikke i bund og grund minder mest om en zombie-film, så er det ikke en helt rammende beskrivelse. De “levende døde” i denne italienske gyserfilm kaldes de “Superdøde” (og “overdead” på engelsk). Eftersom de er ved deres fulde fem (og stadig helt i kontakt med deres krop – på alle måder), så virker de reelt mere som vampyrer.

Helt konkret smager det pænt meget af den mest succesfulde vampyr-franchise i de senere årtier. Ja, vi taler om Twilight. Dog i en mere europæisk udgave [læs: de smider tøjet i tide og utide].

Den primære mandlige karakter ligner da også, at han er skabt over Robert Pattinsons “Edward Cullen”. Dét giver filmen en spin-off eller spoof kant. Skuespiller Rocco Fasano (der spiller Edward-klonen “Robin”) ligner dog mere en hybrid af Robert Pattinson og Jonathan Rhys Meyers. Han gør det fint, men skal spille en yderst endimensionel karakter!

Dræb mig ikke – Anmeldelse | Netflix | Don't Kill Me

“Bella Swan” i denne historie er så Mirta, der spilles af Alice Pagina. Men som sagt er dette ikke “bare” en kopi af Twilight, og det ville i alle tilfælde være en voksen udgave. Godt nok er karaktererne stadig ret unge, men der er både flere (og lange) scener af en betydelig mere voksen natur.

De fleste meget unødvendige, når man tænker på, at filmen kun varer 1 time og 30 minutter. Og desuden lider under et ret svagt plot med mange huller.

Og så er der den forbandede strømpistol. Sjældent har jeg set så åndssvagt et greb blive brugt igen og igen. Vi ser sateme den strømpistol i tide og utide. Uha, den knitrer, og hvor er dét da bare spændende. Eller nej, det er det slet ikke. Den bliver jo for pokker næsten aldrig brugt.

Ja, jeg fik simpelthen sagt “Fuck nu af med den taser” (man er vel lidt international), da den igen-igen skulle være i fokus på skærmen som et knitrende lille håndholdt lyn.

Se Dræb mig ikke på Netflix nu!

Andrea De Sica er instruktøren bag Dræb mig ikke. Han er også en af manuskriptforfatterne bag filmen, der er baseret på en roman af Chiara Palazzolo. Der er dog hele syv (ja, 7!) personer, der på IMDb krediteres for at være medforfattere på manuskriptet. For en film på 90 minutter virker det mildest talt vanvittigt.

Grundlæggende er den største irritation (for mig!), at denne gyserfilm helt taber sit eget potentiale på gulvet. Der er gode takter undervejs, men det løber hele tiden ud i sandet. Desuden er plothullerne for dumme. Noget så simpelt som, at en strømpistol kan bruges til at “give smerte” i én scene og gøre en bevidstløs i den næste, er bare ét eksempel.

Når det sker, så ryger illusionen, og filmmagien forsvinder som dug for solen. Det gør faktisk, at Dræb mig ikke til tider føltes som en spoof. Noget jeg bestemt ikke tror, var intentionen. Overhovedet!

Måske det i virkeligheden burde have været produceret som en Netflix-serie, hvor historien havde haft mere luft til at udvikle sig. Dét kan en eventuelt opfølger måske rette lidt op på. Vi får se!

Jeg vil nemlig stadig mene, at de dele, der fungerede (herunder skuespillerne og de solide effekter) er grund nok til at give den en chance. Du skal bare ikke forvente, at selve historien hænger fantastisk godt sammen. Til gengæld er der god plads til flere film i dette univers.

DRÆB MIG IKKE har premiere på Netflix den 21. februar 2022.

FAKTA

Instruktør: Andrea De Sica
Medvirkende: Alice Pagani, Rocco Fasano, Silvia Calderoni, Fabrizio Ferracane, Sergio Albelli

Plot

Efter at have været død af en overdosis sammen med sin kæreste vågner Mirta op igen og opdager, at hun er en del af en voldelig verden, hun ikke vidste, eksisterede.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.