MY BEST FRIEND’S EXORCISM på Prime Video er en ny gyserkomedie baseret på den populære roman fra 2016 af Grady Hendrix. Den foregår i 1980’erne og er kitschnostalgi, når det er bedst. Læs hele vores anmeldelse af My Best Friend’s Exorcism-film her!

MY BEST FRIEND’S EXORCISM er en ny Prime Video gyserkomedie, der foregår i 1980’erne. For mig er nostalgien en rigtig godbid, og jeg elsker det venskab, der vises i denne film. Nå ja, dét og de uhyggelige besættelseselementer, selvfølgelig.

Gyserkomedien er baseret på en roman af forfatteren Grady Hendrix, og han har beskrevet den som “Beaches møder Eksorcisten“, hvilket føles ret passende. Mens hele historien udspiller sig over en relativt kort periode, er der en opfølgning på alle karaktererne lige før rulleteksterne.

Læs videre på vores My Best Friend’s Exorcism filmanmeldelse nedenfor. Du kan se filmen på Prime Video fra 30. september 2022.

Den sataniske panik

Da My Best Friend’s Exorcism foregår i slutningen af 80’erne, er det også under den såkaldte “Satanic Panic”. Selvfølgelig havde det dengang meget mere at gøre med at hade alt mørkt og anderledes, end det var noget religiøst. Dybest set var det sådan, at hvis du kunne lide gys eller hård rock, blev du praktisk talt set som værende en djævletilbeder.

Men sådan er det jo egentlig stadig mange steder.

Det, der virkelig er interessant ved denne historie – som er let og sjov samt indeholder en eksorcisme – er, at de religiøse voksne ikke rigtig lytter eller hjælper. Derfor er dette i sidste ende en historie om styrken af teenage-venskab, og at være klar til at gå de ekstra skridt for din bedste ven.

Nå ja, dét og så en ægte dæmonisk besættelse. Den faktiske dæmoniske besættelsesdel af historien fungerer bemærkelsesværdigt godt. Især fordi det begynder med små ting og eskalerer meget hurtigt senere.

My Best Friend's Exorcism – Anmeldelse | Gyserfilm

En gyserkomedie-version af Beaches

De to altafgørende hovedpersoner i My Best Friend’s Exorcism er portrætteret af Elsie Fisher (Texas Chainsaw Massacre, Eighth Grade) og Amiah Miller (Lights Out, War for the Planet of the Apes). Elsie Fisher spiller Abby Rivers og Amiah Miller er Gretchen Lang.

Begge leverer virkelig solide præstationer, men Amiah Miller har meget mere at arbejde med i gyserkomedie-afdelingen. Hun spiller teenagepigen, der bliver besat. I den forstand spiller Elsie Fisher den mere tilbagelænede karakter, som bare vil have sin bedste ven tilbage.

Venskabet mellem Abby og Gretchen er et klassisk “bedste veninder”-forhold, hvor de to er fuldstændig uadskillelige. De taler om alt og tilbringer hvert vågent øjeblik sammen. At det så også foregår i 1980’erne, giver en fantastisk kulisse, der gør mit nostalgiske lille hjerte lykkeligt.

En anden nøglefigur er portrætteret af Christopher Lowell (GLOW), som ender med at spille en nøglerolle i selve eksorcismen. Du vil også se et kendt ansigt i Clayton Royal Johnson, som var i sæson 4 af Stranger Things og Netflix-serien Echoes.

Se My Best Friend’s Exorcism på Prime Video

Damon Thomas er instruktøren af My Best Friend’s Exorcism, og han har tidligere instrueret nogle fantastiske tv-serier. Disse omfatter Penny Dreadful, Killing Eve og Dracula. Udover at have instrueret adskillige tv-film, har han mest arbejdet med tv-serier, men han gør et godt stykke arbejde med denne Prime Video-gyserkomedie.

Manuskriptet er skrevet af Jenna Lamia, som har arbejdet på flere tv-serier og ofte dem med yngre kernekarakterer – såsom 90210 og Awkward. Dette er en spillefilms-manuskriptdebut for Jenna Lamia, og hun gør det virkelig godt. Selvfølgelig er dette en adaption af en Grady Hendrix-roman, men at tilpasse originalmateriale er ikke en nem opgave.

Jeg har ikke læst bogen, fordi jeg ville se denne filmatisering først. Min Heaven of Horror-partner HorrorDiva læste dog bogen for et par år siden og var ret tilfreds med denne filmversion. Uanset om du er bekendt med bogen eller ej, bør du være i stand til at nyde denne gyserkomedie, så sørg for at tjekke den ud på Prime Video.

My Best Friend’s Exorcism er tilgængelig på Prime Video fra den 30. september 2022.

FAKTA

Instruktør: Damon Thomas
Manuskript: Jenna Lamia
Medvirkende: Elsie Fisher, Amiah Miller, Cathy Ang, Rachel Ogechi, Cynthia Evans, Christopher Lowell

Plot

Det er ikke let at komme igennem ungdomsårene, især ikke når man er blevet forhekset af en dæmon. Året er 1988, og de bedsteveninder Abby (Elsie Fisher) og Gretchen (Amiah Miller) navigerer mellem drenge, popkultur og en paranormal kraft, der klamrer sig til Gretchen som et par neonfarvede benvarmere. Med hjælp fra den overmodige ekspert Christian Lemon (Christopher Lowell) beslutter Abby sig for at tvinge dæmonen tilbage til helvedes dyb, før den tager livet af Gretchen.

My Best Friend’s Exorcism er en hyldest til 1980-tallets popkultur med en fuldstændig tidløs fortælling om terror og ægte venskab baseret på Grady Hendrix’ bestsellerroman.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.