INTO THE DEEP på Netflix er en ny dokumentar om Peter Madsen. En “gal videnskabsmand”-type, der viste sig at være en sadistisk morder, da han myrdede Kim Wall. Og ja, den er faktisk relevant. Læs vores Into the Deep-anmeldelse her!

INTO THE DEEP er en ny Netflix-dokumentar, som jeg ikke glædede mig til at se. Jeg havde bare ikke brug for at se mere om morderen, Peter Madsen. Heldigvis er denne dokumentarfilm meget mere relevant, end jeg havde forventet, og det giver mening, at den eksisterer.

Men hvis du vil se noget, der fokuserer på offeret og retfærdighed, så er Efterforskningen måske mere relevant. Personligt vil jeg anbefale at se begge dele, da de i sidste ende fokuserer på det samme: At få manden, der myrdede Kim Wall, dømt for sine forbrydelser.

Fortsæt med at læse vores Into the Deep-dokumentaranmeldelse nedenfor. Den er ude på Netflix fra den 30. september 2022.

Hvorfor skal du se Into the Deep på Netflix?

Som nævnt indledningsvist så jeg ikke frem til at se denne dokumentar. Jeg vidste dog også, at denne dokumentar ikke var tænkt som værende om morderen Peter Madsen. Optagelserne begyndte nemlig året før, mordet fandt sted og skulle være en dokumentarfilm om den berygtede “gale” videnskabsmand, Peter Madsen.

Tre vigtige ting at vide om denne Netflix-dokumentar:

  1. Den begyndte optagelserne et helt år før, mordet fandt sted
  2. Optagelserne blev brugt i retten til at hjælpe med at dømme Peter Madsen
  3. Den handler mest om reaktionerne fra folk, der arbejdede tæt sammen med ham

Så mens dokumentaren startede ét sted, tog den naturligvis en meget uventet og uhyggelig drejning. Dette skete, da mordet fandt sted under optagelserne. Faktisk bliver han interviewet til dokumentaren på selve dagen, hvor han senere myrder Kim Wall.

Into the Deep (2022) – Anmeldelse | Netflix dokumentar

Sig hendes navn!

Selvom jeg endte med at forstå formålet med Into the Deep, greb jeg mig selv i at råbe af skærmen (som man jo gør), “Sig hendes navn, I idioter!”. Dette korte øjeblik af uhæmmet vrede skete, da vi stadig ikke ved, at Kim Wall rent faktisk blev myrdet, men “bare” var savnet.

En af de personer, der arbejder sammen med Peter Madsen, som (på daværende tidspunkt) er anholdt for hendes mord, omtaler Kim Wall som “den journalistkvinde” (eller noget i den dur). På det tidspunkt var navnet Kim Wall i nyhederne verden over.

Men for at være retfærdig er manden, der siger dette, tydeligvis stadig i fornægtelse. Han håbede bare og troede måske endda stadig på, at Kim Wall ville dukke op. På den måde ville hans ven og chef være fri igen. Senere bliver samme mand smidt brutalt under den såkaldte bus af Madsen. Og han ender også med at vidne imod sin tidligere chef i retten.

Denne dokumentar havde en “work-in-progress”-visning på Sundance tilbage i 2020, men er blevet forsinket på grund af redigering. Nogle mennesker ønskede ikke at være en del af den, og en anden ville have sin identitet sløret. Dette er gjort på en meget effektiv måde, så vi stadig kan se hendes ansigtsudtryk.

Da hun var ven med Peter Madsen, og – skulle det vise sig – er en af ​​de andre kvinder, der den dag var inviteret til at tage på den skæbnesvangre og fatale tur med ubåden, er hun en central del af dokumentaren.

“Jeg har brug for et kram, Emma!”

De fleste af dem, der arbejder sammen med Peter Madsen, ender med at vidne mod ham. Og denne Netflix-dokumentar handler mest om at se dem komme frem til den voldsomme erkendelse, at deres ven er en stenkold morder.

En scene, der faktisk knuste mit hjerte lidt mod slutningen, var, da dommen (en velfortjent livstidsdom) endelig er givet. En af de nærmeste venner, og kollega, til Peter Madsen er tydeligvis fortvivlet. Helt sikkert af et utal af grunde.

Denne store mand snurrer rundt om sig selv og kigger bare på filmskaberen og udbryder “Jeg har brug for et kram, Emma”. Og det er det interessante ved denne dokumentar; At se folk komme til den erkendelse, at de har arbejdet, boet og grinet med en mand, som tydeligvis gemte meget mørke sider.

Vi ser denne mand i flere interviews, da han også føler et behov (forståeligt nok) for at sige, at han ikke fortryder at have stået ved Peter Madsen i starten, da han jo var hans ven gennem 10 år. Han var til deres familiefødselsdag weekenden før, han myrdede en kvinde i den ubåd, de har arbejdet sammen på. Det ér da også voldsomt!

Men jeg er ked af at sige, at jeg tror, ​​han tager fejl, når han siger, at den mand, han kendte, og den mand, der myrdede Kim Wall, er to forskellige personer. Problemet er; Han er en og samme.

Og det er helt klart det, der har ødelagt alle mennesker omkring Madsen: Hvordan kan de nogensinde stole på nogen igen? De stolede jo på Peter Madsen, og han viste sig at være et rovdyr af den mest sadistiske slags!

Se Into the Deep på Netflix

Mest interessant (og uhyggeligt afslørende) om Peter Madsen selv, er måske de allersidste øjeblikke af Into the Deep-dokumentaren. Skudt hele 11 måneder før hans (meget overlagte) mord.

I denne optagelse taler han om rovdyr og psykopater, der går blandt os. Måske var han endda en af ​​dem. Men ville han overhovedet vide, om han selv var det, spørger han. Ja, det tror jeg, han ville. Og det tror jeg, han gjorde. Han var bare god til at skjule det.

Det er måske derfor, denne dokumentar udgives lige midt imellem Dahmer-fiktionsserien af ​​Ryan Murphy og Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes. At se alt dette på kort tid gør det klart, at disse mennesker (eller skal vi bare sige: hvide mænd med voldelige tendenser) ved præcis, hvad de laver.

LÆS OGSÅ VORES ANMELDELSE AF

Ryan Murphy-serien Monster: Historien om Jeffrey Dahmer, der også fokuserer på ofrene >

Og nej, jeg siger ikke, at alle hvide mænd er psykopatiske mordere. Slet ikke, naturligvis! Men jeg forholder mig dog til det faktum, at de fleste seriemordere (og andre voldelige psykopater) lader til at være hvide mænd.

Emma Sullivan er den australske dokumentarfilmskaber, der formåede at instruere Into the Deep på en sådan måde, at den har relevans. Hun havde tænkt sig at lave en dokumentar om en excentrisk dansker, og det blev til noget ganske andet. Så hun gik videre med det. Og hjalp politiet med de optagelser, hun havde skudt i året op til drabet.

Dagen efter, Kim Wall blev myrdet, er der, hvor historien ændrer sig. Det gik fra at være et problem med Peter Madsens hjemmelavede ubåd til en savnet person-sag til, at han blev anholdt for drab. Alt sammen inden for en dag.

Fra denne dag handler dokumentaren om alle de personer, der både er i fornægtelse og sidenhen fortvivlet over at have været så tæt på ham, og alligevel ikke have set noget.

Into the Deep er ude på Netflix verden over fra den 30. september 2022.

Plot

Da journalisten Kim Wall forsvinder efter at være gået om bord på opfinderen Peter Madsens ubåd, ændrer han forklaring flere gange og skjuler en frygtelig hemmelighed.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.