LOCKWOOD & CO. på Netflix er en ny serie om teenage-spøgelsesjægere i London. Den starter på en ret brutal måde, men er generelt en genre-hybrid for hele familien. Charmerende og sjov, men også ret dyster. Læs vores fulde Lockwood & Co. sæson 1 anmeldelse her!

LOCKWOOD & CO. på Netflix er en ny genremix-serie fra Storbritannien. De officielle genrer er action, eventyr og drama, men da dette er en historie om spøgelsesjægere, er der også gys. At spøgelsesjægerne er teenagere betyder, at det er anderledes end en historie med voksne hovedpersoner. Men ikke på en dårlig måde.

FLERE UNGE SPØGELSEJÆGERE

Hvis du ikke allerede har set Ghostbusters: Afterlife (2021), kan det anbefales >

Udover alle de klassiske overnaturlige elementer, er der også en god portion humor krydret med sociale kommentarer i denne nye Netflix-serie. Den er ret brutal og mørk, når det kommer til sociale kommentarer, men humoren forhindrer den i at blive for mørk. Den er faktisk et virkelig godt valg for hele familien.

Læs videre på vores Lockwood & Co. sæson 1 anmeldelse nedenfor. Find alle sæsonens 8 afsnit på Netflix fra den 27. januar 2023.

Børn tvunget til potentielt dødbringende job

Hvis du ikke er bekendt med Lockwood & Co.-bøgerne, skal du vide, at dette ikke kun er en “spøgelser og teenagere”-historie. Verden er meget anderledes end den, vi kender, og har været det lige siden “Problemet”. Pludselig lykkedes det spøgelser at manifestere sig i vores verden. Hvis de rører dig, kan de dræbe dig, så det er ikke “bare” skræmmende, at der er spøgelser rundt omkring.

Voksne kan ikke se eller høre spøgelser. Kun børn har den evne. Og de mister dette talent, når de bliver voksne.

Løsningen er tydelig for de voksne; Teenagere bliver uddannet til at være spøgelsesjægere og derefter sat på arbejde. Uanset teenagerens talent eller den træning, de modtager, er det stadig et job, der kan være dødbringende. Teenagerne kan nemlig stadig dø af at blive rørt af spøgelser. Eller de kan blive fanget i en slags koma.

I tilfældet med én af hovedpersonerne, Lucy Carlyle (Ruby Stokes), bliver hun tvunget ind i spøgelsesjagtbranchen af sin mor. Faktisk virker hendes mor ret ligeglad med sin datter, hvilket er en mørk og brutal måde at begynde en historie på.

Lockwood & Co.: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Teenagere vil hellere klare sig selv

Da disse teenage-spøgelsesjægere er altafgørende for verdens sikkerhed, er de også mere afhængige af hinanden end nogen voksne. Derfor vil Anthony Lockwood begive sig ud på egen hånd med firmaet Lockwood & Co.

Anthony Lockwood (spillet af den relativt ukendte Cameron Chapman) kan se spøgelserne, mens den ekstremt talentfulde Lucy Carlyle kan høre dem. Lucy Carlyle spilles af Ruby Stokes (A BanquetBridgerton), der ligner, at hun kunne være Florence Pughs yngre søster. Hun har endda den samme charmerende flabethed på mange måder, så hun er perfekt castet her.

Som afrunding af trioen, Lockwood & Co., har vi George Karim (Ali Hadji-Heshmati fra BBCs Bad Education). Han har også spøgelsesagtige talenter, men mere end dette, så er han bare et geni på mange områder.

Bureauet Lockwood & Co. beskrives som værende “uafhængig af enhver kommerciel imperativ eller voksenovervågning”, hvilket er det, der gør dem anderledes end alle andre. Nå ja, og så det faktum, at dette lille startup nu har fået en yderst begavet pige i deres fold.

I denne serie kommer du til at møde ret mange karakterer – inklusive en del lyssky voksne – og en del er portrætteret af skuespillere, du måske kender.

I sæson 1 vil du se Jack Bandeira (Gunpowder Milkshake), Ben Crompton (Rebecca), Ivanno Jeremiah (A Discovery of Witches) og Luke Treadaway (Prime Videos Fortitude). Sidstnævnte er klart mest bekendt for mig, fordi hans tvillingebror Harry Treadaway var med i Penny Dreadful og Mr. Mercedes.

Se Lockwood & Co. sæson 1 på Netflix!

Joe Cornish (Attack the BlockAnt-Man) er skaberen af denne Netflix-serie, som er lavet ud fra en bogserie skrevet af Jonathan Stroud. Der er faktisk en del flere bøger i bogserien, og forhåbentlig får vi flere sæsoner af denne nye fantasy-genre-hybridserie.

Man kan dog aldrig være for sikker med Netflix, men det ser ud til at være planen. Eller et håb i hvert fald.

Selvom mange måske er hurtige til at afvise Lockwood & Co. som en “Young Adult”-serie, er dette først og fremmest et overnaturlig thriller-mysterie. Som sådan kan du nyde den uanset din alder. Desuden er de irriterende og modbydelige karakterer i denne nye Netflix-serie normalt voksne. Teenagerne i front er faktisk både charmerende og overordentlig godt portrætterede.

Sæson 1 af Lockwood & Co. kommer på Netflix fra den 27. januar 2022.

FAKTA

Manuskript & instruktør: Joe Cornish
Medvirkende: Ruby Stokes, Cameron Chapman, Ali Hadji-Heshmati, Ivanno Jeremiah, Jack Bandeira, Luke Treadaway, Morven Christie, Hayley Konadu, Rhianna Dorris, Paddy Holland

Plot

En pige med overnaturlige evner og to intelligente teenagedrenge laver deres eget lille spøgelsesjægerbureau for at bekæmpe de mange genfærd, der hjemsøger London.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg