PSYCHO GOREMAN er en vanvittig sci-fi gyser-komedie, der rammer plet på rigtig mange måder. Den er lidt for lang, men det ændrer heldigvis ikke på, at den er yderst seværdig for genrefans. Læs vores Psycho Goreman filmanmeldelse her!

PSYCHO GOREMAN er en vanvittig sci-fi gyser med dejlig meget kulsort og kitsch komedie. Når det gælder både de klammeste practical effects og humoristiske indslag, rammer den plet i de fleste tilfælde.

Vi kommer dog ikke udenom, at den er lidt vel lang og har 10-15 minutter, hvor den kører en smule i tomgang. Det trækker naturligvis ned, men ændrer til gengæld ikke på, at vi stadig giver den en varm anbefaling til genrefans.

Læs videre på vores Psycho Goreman filmanmeldelse herunder.

Storhedsvanvid i en meget lille krop!

En af Psycho Goremans underoverskrifter er faktisk “Little girl, big psycho”, og det er meget rammende. Du skal ikke se mange minutter af filmen, før det bliver meget tydeligt. Allerede ved at se traileren, vil du få forståelse for, hvor intens den lille pige er. Karakteren hedder Mimi, og hun spilles skønt af den unge Nita-Josee Hanna.

Hvis ikke Nita-Josee Hanna kan få dig til at trække på smilebåndet, så er Psycho Goreman nok bare ikke en film for dig. Den befinder sig nemlig helt ude på overdrevet, hvor intet er helligt, og derfor er den lille pige også tilpas grum i både ord og handling!

Som skuespiller kunne hun snildt bygge en karriere op i gyserkomedie-krydsfeltet, hvor dét at gå for langt nærmest er formålet. I denne film (og andre film i genren) skal intet tages alt for alvorligt. Det gør Psycho Goreman til en sand fornøjelse, hvor man bare kan læne sig tilbage og nyde vanviddet.

Psycho Goreman anmeldelse

Stærke præstationer fra skuespillere i hopla!

Ja, jeg sagde “hopla!”, og sådan er det. Sammen med den unge skuespiller Nita-Josee Hanna, der spiller den lille, men drabelige, Mimi, har vi endnu en ung skuespiller. Storebror i filmen, Luke, er lige så blid, som Mimi er vild. Som skuespiller skal denne knægt derfor også skabe balance, og det klarer Owen Myre (NOS4A2) rigtig godt.

De to unge skuespillere fungerer faktisk rigtig godt som søskende, hvor alt ofte kommer lidt på spidsen. Alligevel holder de sammen, når det virkelig gælder. Eller altså, Luke passer på sin lillesøster, Mimi, der til gengæld eksilerer i at skabe problemer.

Psycho Goreman karakteren selv – der også bare kaldes “PG” – spilles rent fysisk af Matthew Ninaber, mens stemmen klares af Steven Vlahos. Kombineret skaber disse to en karakter, der mest af alt ligner noget fra “Masters of the Universe”. Generelt mindede Psycho Goreman filmens univers mig faktisk en del om “He-man”-filmen fra 1987 på alle de vildeste måder.

Især når vi taler om brugen af special effects, hvor vi er ude i noget, der også minder en del om Doctor Who. Ikke mindst da Psycho Goreman også gør god brug af humor, hvilket man ikke kan påstå var det, Masters of the Universe gjorde sig mest i. Ikke helt med vilje i hvert fald, selvom den bestemt er kitsch at se tilbage på.

Psycho Goreman anmeldelse

​Se Psycho Goreman som digital køb eller lejefilm!

Psycho Goreman er skrevet og instrueret af Steven Kostanski, der virkelig er ved at skabe sig sit eget lille hjørne i genreuniverset. Tidligere har han været medforfatter og medinstruktør på The Void fra 2016. Den er bestemt også værd at se!

Læs også: Vores anmeldelse af The Void (2016) fra samme filmskaber >

Begge film fungerer rigtig godt i hybridfeltet mellem sci-fi og gyser. Psycho Goreman har dog betydeligt mere komedie på programmet. Selve effekterne og nøgle-plottet – med base i gyser og sci-fi genrerne – gør dog begge film oplagt til genrefans.

Er du desuden glad for brugen af “practical effects”, kan du godt glæde dig til denne Steven Kostanski-film. Det næste projekt fra instruktør Steven Konstanski er såmænd da også “bare”, at han skal instruere de første fire afsnit af den kommende sci-fi tv-serie Day of the Dead, der udkommer senere i 2021. I første omgang på SyFy-kanalen.

PSYCHO GOREMAN udkommer som digital købe- og lejefilm den 25. januar 2021.

FAKTA

VOD-premiere: 25. januar 2021
Genre: Horror, Science Fiction, Komedie
Instruktør: Steven Kostanski
Medvirkende: Matthew Ninaber, Nita-Josee Hanna, Owen Myre, Adam Brooks, Steven Vlahos

Plot

De to søskende Mimi og Luke kommer ved et tilfælde til at påkalde en ældgammel og udenjordisk dræbermaskine. Heldigvis lykkes det dem også at finde den magiske amulet, som holder dette blodtørstige væsen på plads og desuden tvinger ham til at gøre præcis, hvad de beordrer ham til. De begynder at kalde ham Psycho Goreman (PG) og føler sig godt tilfredse med at have galaksens ondeste skabning i deres nærhed. Men PG’s tilbagevenden til denne dimension bliver også bemærket af hans gamle intergalaktiske venner og fjender, og snart kan man se et voldeligt og blodigt galleri af udenjordiske kombattanter i de unges forstad.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg