:: Anmeldelse ::

Denne første filmatisering af Stephanie Meyers Twilight bøger vil uden tvivl ramme plet hos det teenage publikum, som både bøgerne og denne film har som primær målgruppe. At den sekundært også vil tiltale horror fans, har uden tvivl været med i overvejelserne. Helt korrekt har fokus dog været på førstnævnte målgruppe, og det passer filmen perfekt. Det er kærlighedshistorien, som har fokus, og det er en forfriskende fortolkning af vampirer som et folk. Grundlæggende beskrives vampyrer som væsener, der har lyster men også viljestyrke. Præcis som os dødelige mennesker, så er der konsekvenser for vores handlinger, og en gruppe vampyrer har altså valgt, at de ikke ønsker at tage menneskeliv, når deres tørst kan slukkes på andre måder. Det er da også gentagne hints til den oplagte sammenligning: Hvorfor spiser vi mennesker kød, når vi kan leve fint uden – dog uden at blive belærende.

Men lad nu bare bøffen komme på grillen i aften, og nyd derefter denne teen-gyser, som nok skal levere varen, hvis man ønsker action og storytelling, der går op i en højere enhed.

:: Heaven of Trivia ::

Manuskriptforfatteren Melissa Rosenberg har også skrevet og produceret flere afsnit af den prisvindende HBO thrillerserie “Dexter”.

Fakta

(Originaltitel: Twilight)

Bio: 06-02-2009
DVD: 20-05-2009
Genre: Thriller
Instr.: Catherine Hardwicke
Medv.: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Peter Facinelli, m.fl.
Land: USA, 2008