THE WATCHER på Netflix er en ny psykologisk thriller-miniserie baseret på en sand historie. Med et fantastisk cast, en historie, der vil skræmme de fleste, og en vanvittig udvikling, vil du helt sikkert gerne se denne serie. Læs hele vores anmeldelse af The Watcher-serien her!

THE WATCHER er en ny Netflix-miniserie med syv afsnit. Den er baseret på en sand historie, der er sindssygt uhyggelig og intenst skræmmende. Jeg har hørt om denne sag før, og dette er i høj grad et gyser-drama-mysterium, som er de officielle genrer i denne nye Ryan Murphy-serie på Netflix.

FLERE NYE SERIER FRA RYAN MURPHY

Læs også Monster: Historien om Jeffrey Dahmer, der ligeledes er baseret på en sand historie >

Rollelisten er helt genial og spækket med skuespillere, som du kender fra andre fantastiske serier (og film). Selve historien virker næsten for mærkelig og vild til at være sand, men det er den altså. Den er baseret på det berygtede “Watcher”-hus i New Jersey, hvilket gør det endnu mere skræmmende.

Læs videre på vores anmeldelse af The Watcher-serien nedenfor. Serien har premiere på Netflix den 13. oktober 2022.

Den slags, der skaber mareridt

Denne nye psykologiske thrillerserie begynder, da Dean (Bobby Cannavale) og Nora Brannock (Naomi Watts) beslutter sig for at flytte fra New York City til forstæderne. De køber deres drømmehus i den idylliske forstad Westfield, New Jersey.

Her møder de Karen (Jennifer Coolidge), som både er ejendomsmægler og en gammel bekendt af Nora. Hun virker mere optaget af at få dem til at sælge huset igen, end at byde dem velkommen til området. De når under alle omstændigheder aldrig at nyde dette nye hjem længe.

Kort efter at have lagt hver sidste cent af deres opsparing i huset, opdager de, at dette forstadskvarter er alt andet end indbydende.

Der er også nogle ekstremt mærkelige, invasive og meget direkte naboer.

Du vil møde den skøre ældre kvinde ved navn Pearl (Mia Farrow) og hendes bror Jasper (Terry Kinney). Sidstnævnte sniger sig endda ind i Brannocks hus for at lege med deres madelevator. Og Pearl bliver meget ked af det, da familien synes, det er mærkeligt, at en meget voksen mand bare dukker op i deres hus på alle døgnets tidspunkter.

Desuden respekterer de nysgerrige naboer Mitch (Richard Kind) og Mo (Margo Martindale) bestemt ikke deres ejendoms grænser. De nyder dog at sidde foran deres eget hus, i havestole, og bare nippe til limonade, mens stirrer på de nye naboer.

Hvor dårlig denne iskolde velkomst fra deres naboer end er, er det ingenting i forhold til det næste: Ildevarslende og meget truende breve begynder nemlig at dukke op. Alle sammen fra nogen, der kalder sig “The Watcher”.

The Watcher – Anmeldelse | Netflix miniserie

Fantastiske karakterskildringer

Brevene fra “The Watcher” terroriserer hurtigt familien Brannock til bristepunktet. Både fordi de indeholder meget specifikke detaljer og slet skjulte trusler samt falder sammen med fysiske ting, der sker i og omkring huset.

Dean Brannock er hurtig til at ville undersøge det hele nærmere, og det er her, de mere skumle hemmeligheder i dette “dejlige” kvarter vælter frem.

Selvom historien i sig selv er mere end nok til at tjekke denne Netflix-serie ud, er det skuespillerne i den, der vil holde dig fanget. Bobby Cannavale (Nine Perfect Strangers) og Naomi Watts (Goodnight Mommy) fungerer rigtig godt som ægteparret, der flytter til den trygge og rolige forstad Westfield, New Jersey.

Deres børn bliver portrætteret af Luke David Blumm (2021-gyserfilmen Son) som den unge Carter, og Isabel Gravitt (Little Fires Everywhere) som teenageren Ellie, der vokser op meget hurtigt. Alt for hurtigt til, at hendes far kan følge med.

Jennifer Coolidge (The White Lotus) byder på noget finurligt kækt, men går aldrig for langt til, at det bliver fjollet. Dette er en skræmmende historie, ikke en fjollet en. Som privatdetektiven, Theodora Birch, hyret af Dean, ser vi den altid spændende Noma Dumezweni (The Undoing).

Mia Farrow (Rosemary’s Baby) kanaliserer en ekstremt effektiv slags uhyggelig nabo som “Pearl” med Terry Kinney (Oz, The Little Things) som sin bror, der er mere stor og dum end uhyggelig.

Endelig er Richard Kind (Gotham) og Margo Martindale (Orphan, Dexter) geniale som de nysgerrige naboer, der føler sig ekstremt berettiget til “deres” rucola. Bare vent og se!

Se The Watcher-miniserien på Netflix nu!

Ryan Murphy og Ian Brennan er skaberne af ​​Netflix-serien The Watcher. De to har også skabt serier som DAHMER – Monster og Scream Queens. Overordnet har Ian Brennan skrevet på mange Ryan Murphy-serier gennem årene. Inklusiv Ratched, som jeg også virkelig elskede.

Pilotafsnittet af denne seneste Netflix-serie blev instrueret af Ryan Murphy selv. Andre episoder er instrueret af velkendte navne som Paris Barclay (Dahmer, Sons of Anarchy), Ariel Schulman & Henry Joost (Paranormal Activity 3 og også 4, NerveViral) og Max Winkler (Cruel Summer).

Du kan se alle syv (knap) timelange afsnit på Netflix nu, og de har en tendens til at ende med en cliffhanger, så den er meget binge-værdig. Bare vær klar til at blive lidt paranoid – eller måske bare sætte pris på det hjem, du bor i på trods af de ting, der irriterer dig. At se denne serie vil helt sikkert vise dig, at tingene kunne være meget værre!

The Watcher er ude på Netflix fra den 13. oktober 2022.

FAKTA

Skabere: Ryan Murphy & Ian Brennan
Medvirkende: Naomi Watts, Bobby Cannavale, Jennifer Coolidge, Mia Farrow, Margo Martindale, Terry Kinney, Joe Mantello, Richard Kind, Noma Dumezweni, Christopher McDonald, Michael Nouri, Isabel Gravitt, Henry Hunter Hall, Luke David Blumm

Plot

Ildevarslende breve. Mærkelige naboer. Modbydelige trusler. En familie flytter ind i deres drømmehus i forstaden, men drømmen er et mareridt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.