JOLT på Amazon Prime Video er en skøn vildbasse af en film. Vi er ude i en sci-fi action-komedie hybrid med en yderst veloplagt Kate Beckinsale i hovedrollen. Der er virkelig smæk for skillingen med både blod og friske replikker i hobetal. Læs vores fulde Jolt filmanmeldelse her!

JOLT er en ny Amazon Prime Video action-komedie med sci-fi elementer. Filmen er ret skøn underholdning, og Kate Beckinsale lader til at have en fest i hovedrollen. Hun er dog langt fra det eneste velkendte ansigt, og der lægges desuden kraftigt op til en Jolt 2 med en simpel slutscene.

ANDRE SCI-FI ACTION BRAG PÅ PRIME VIDEO

Er du til vilde sci-fi actionfilm, så læs vores The Tomorrow War anmeldelse her >

Læs videre på vores Jolt filmanmeldelse herunder, og find filmen som del af Amazons Prime Video abonnement.

Atomic Blonde møder John Wick

Med Jolt får vi endnu engang Underworld-franchisens stjerne, Kate Beckinsale, i en vild actionrolle. Denne gang er hun ret menneskelig, men har dog et voldsomt temperament. Så voldsomt, at granvoksne mænd i alle størrelser må overgive sig. Hun er faktisk decideret psykotisk og er klar over sin udfordring med temperamentet.

Derfor har hun fået udviklet et smart “værktøj”, hvor hun kan give sig selv et ordentlig stød (eller “jolt” på engelsk), når hun kan mærke, at hun er ved at eksplodere. Helt overordnet er det svært ikke at tænke på både Atomic Blonde og John Wick filmene, når man ser Jolt. Og det er ikke kun fordi, Kate Beckinsale i denne forbindelse er blevet afbleget.

Det er bare så tilpas mange voldsomme action-scener og friske replikker, at man sidder tilbage med en skøn vildbasse af en film.

JOLT – Anmeldelse [Amazon Prime Video]

Skuespillere holder legestue – på den rigtig gode måde

Som sagt er der også mange andre velkendte ansigter med. Rollelisten tæller blandt andre Stanley Tucci (Limetown) som hendes psykoterapeut, der forsøger at afhjælpe hende temperamentsudfordring. Det er bogstavelig talt med livet som indsats. Stanley Tucci er virkelig i hopla og har tydeligvis en fest.

Derudover er Jai Courtney (Terminator Genisys) med i en nøglerolle. Det samme kan siges for Bobby Cannavale (Prime Video-serien Homecoming) og Laverne Cox (Orange is the New Black), der spiller politibetjente og er makkere. De støder sjovt nok hele tiden på Lindy Lewis (Kate Beckinsale), når der flyder blod.

Også David Bradley (The Strain) er med som mafia-lignende boss, mens Susan Sarandon har en lille rolle til allersidst i Jolt. Hun spiller simpelthen rollen som “Woman With No Name”. Ja, det er altså det officielle “navn” for hendes karakter. 

Se Jolt på Amazons Prime Video streamingtjeneste!

Tanya Wexler er instruktøren bag Jolt, mens manuskriptet er skrevet af Scott Wascha. Sidstnævnte har i skrivende stund absolut ingen info på sin IMDb-side, foruden at han har skrevet denne film. Tanya Wexler derimod har et par spillefilm og tv-serie afsnit på CV’et, så der er en del erfaring. Hendes seneste film var Buffaloed (2019) der også havde Jai Courtney på rollelisten.

Der er ingen tvivl om, at Jolt sagtens kunne have haft en mandlig hovedrolle. Mange af pointerne i filmen er dog netop, at en lille kvinde også kan være betydeligt mere farlig og aggressiv, end man skulle tro. Det er en rolle, der er helt perfekt til Kate Beckinsale. Hun er helt ukrukket og har årtiers erfaring (Underworld er fra 2003) med vilde action og sci-fi produktioner.

Er du til film som John WickAtomic Blondeeller for den sags skyld den kulsorte humor i Deadpool – så skal du se Jolt!

Jolt har premiere på Amazons Prime Video den 23. juli 2021.

FAKTA

Instruktør: Tanya Wexler
Manuskriptforfatter: Scott Wascha
Medvirkende: Kate Beckinsale, Bobby Cannavale, Jai Courtney, Laverne Cox, David Bradley, Ori Pfeffer, Susan Sarandon, Stanley Tucci

Plot

Lindy er en smuk, sarkastisk, sjov kvinde med en ubehagelig hemmelighed: På grund af en livslang neurologisk lidelse oplever hun sporadiske vredesfyldte, morderiske impulser, som hun kun kan stoppe ved at give sig selv stød med et særligt, elektronisk apparat. Ude af stand til at finde kærlighed og forbindelse i en verden, der frygter hendes bizarre tilstand, formår hun endelig at stole på en mand længe nok til at forelske sig – for så at finde ham myrdet dagen efter. Knust og rasende begiver hun sig ud på en hævnmission for at finde hans morder, samtidig med at hun forfølges af politiet som den primære mistænkte i sagen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.