THE TOMORROW WAR på Amazons streamingtjeneste Prime Video er en sci-fi action-basker med rumvæsener, der er som taget ud af den grummeste gyserfilm. Det er faktisk helt ærgerligt, at man ikke kan se den i biffen, da den ville gøre sig godt på det store lærred. Læs vores The Tomorrow War anmeldelse her!

THE TOMORROW WAR er en ny Amazon Prime Video sci-fi actionfilm med ret mange ekstremt voldsomme elementer. Både det, mennesker udsættes for, når de tager kampen op mod rumvæsener, der vil overtage vores planet – men også bare disse monstre i sig selv. Og ja, monster er den helt rigtige betegnelse for disse væsener.

Der går faktisk lidt tid, før disse væsener vises, hvilket er helt perfekt. Derefter får du dog rig mulighed for at studere dem nærmere. Selvom filmens spilletid er knap 2 timer og 20 minutter, så er de sidste ti minutter altså “bare” rulletekster. Derudover byder historien på en del mere, end man lige skulle forvente. Det er ikke kun krigen i fremtiden, der bliver afgørende!

Læs videre på vores The Tomorrow War anmeldelse herunder.

Det her er virkelig ikke for børn!

De rumvæsener, der ser ud til at blive vores endeligt i The Tomorrow War, er som sagt nogle virkelig grumme bæster. Derfor er det her altså heller ikke en familiefilm. Selvom Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) spiller hovedrollen, så er det ikke den slags Chris Pratt film. Han er faktisk meget afdæmpet i forhold til humoristiske indslag og i stedet mere alvorlig med følelserne uden på tøjet.

Selve rumvæsenet i The Tomorrow War kan nok bedst beskrives som noget fra Alien og Predator filmfranchiserne blandet med A Quiet Place rumvæsenerne. Og dog, så er det ikke helt sigende. De er i hvert fald voldsomt brutale og alligevel intelligente nok til at arbejde godt sammen. Desuden er de lynhurtige – én scene minder faktisk om noget fra World War Z.

Og så er der lige hele tidsrejse-elementet, der mest af alt minder om noget fra Terminator-franchisen. Det kan måske lyde som om The Tomorrow War bare er et mærkværdigt mix af mange andre film, men det er faktisk ikke tilfældet.

The Tomorrow War – Anmeldelse [Amazon Prime Video]

Underholdning trumfer manglende logik

Bevares, den kan til tider minde lidt om et computerspil, og man vil helt sikkert synes, at der mangler noget logik undervejs. Og ja, man tænker “Hvorfor har de ikke overvejet XX?!” en del gange undervejs. Men nu har vi også med mennesker at gøre, og hvis vi har lært noget af både pandemi og krig, så er det, at vi mennesker ofte mangler logik. Noget der også inkluderes i historien her!

Desuden er det her bare en film, der kører på den helt store action- og sci-fi-klinge, hvor underholdningen kommer først- og den “gode” historie derfor kan blive lidt vel forceret. Personligt kan jeg sagtens leve med det, men det gør naturligvis også, at vi ikke kommer højere op end 4 splatter.

Skuespillerne og deres præstationer fejler til gengæld ingenting. Foruden Chris Pratt møder vi i fremtiden Yvonne Strahovski som “Romeo Command”. Hun styrer et hold mod menneskehedens sidste chance. Yvonne Strahovski var faktisk med i den (indtil videre) nyeste Predator-film, der hed The Predator. Mange vil dog nok genkende hende fra Dexter eller The Handmaid’s Tale i stedet.

Også Betty Gilpin fra The Hunt er med i denne film. Hun får desværre slet ikke lov til at vise sine action-evner. Til gengæld spiller hun en afgørende rolle på mere intelligent vis. Af andre skuespillere kan nævnes J.K. Simmons (Snemanden), Edwin Hodge (The Purge-filmene) og Sam Richardson (Werewolves Within).

Se The Tomorrow War på Amazon streamingtjenesten Prime Video

Det er Chris McKay, der har instrueret The Tomorrow War, og det er nok ikke et navn, der sådan lige får klokkerne til at ringe. Han har instrueret Lego Batman-filmen fra 2017 og kommer også til at lave fortsættelsen. Med The Tomorrow War er vi altså ude i en ganske anden, og langt mere voldsom, genre-hybrid, hvor humor er skubbet i baggrunden.

Manuskriptet er skrevet af Zack Dean, der tidligere har lavet de to film Deadfall (2012) og 24 Hours to Live (2017), der også begge har et fokus på overlevelse. Det er dog stadig en noget større mundfuld med denne apokalyptiske “rumvæsenerne bliver vores undergang”-film, der kunne være denne tids Independence Day. Det sker dog næppe uden at spille i biograferne.

Og ja, det havde været ret fantastisk at se The Tomorrow War på et af de helt store lærreder i biografens mørke og med lyden buldrende omkring én. Det er ikke muligt. Til gengæld får hele verden adgang til filmen nu på Amazon Prime Video. Har du ikke abonnement på streamingtjenesten endnu, så er det værd at købe for denne film. Og nej, vi får ingen måde penge for at sige dette…

The Tomorrow War er ude eksklusivt på Prime Video fra den 2. juli 2021.

FAKTA

Instruktør: Chris McKay
Manuskriptforfatter: Zach Dean
Medvirkende: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Jasmine Mathews, Edwin Hodge, Mary Lynn Rajskub, Keith Powers

Plot

Da en gruppe tidsrejsende ankommer fra år 2051 for at levere en presserende besked gå verden i stå: 30 år ude i fremtiden vil menneskeheden miste en global krig mod en fremmed art. Det eneste håb for at overleve er, at soldater og civile fra nutiden transporteres til fremtiden og deltager i krigen. Blandt de rekrutterede er far og gymnasielærer Dan Forester (Chris Pratt). Dan er fast besluttet på at redde verden for sin unge datters fremtid og samarbejder med en videnskabsmand (Yvonne Strahovski) og hans fraværende far (J.K. Simmons) i en desperat søgen efter at sikre planetens overlevelse.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.