A QUIET PLACE 2 er en yderst værdig opfølger til monster-hittet fra 2018. Filmen har været længe undervejs, da en “lille” pandemi kom i vejen, men nu er den her. Og du kan godt glæde dig til langt mere larm end sidst. Læs vores fulde A Quiet Place 2 anmeldelse her!

A QUIET PLACE 2 er den længe ventede opfølger til monster-hittet (pun intended) A Quiet Place fra 2018. Filmen blev faktisk lavet ret hurtigt, efter den første film blev en kæmpe succes, og den skulle have haft premiere i biografer verden over for mere end et år siden. Det satte Corona en stopper for, men nu er den her endelig.

Og ja, den har været hele ventetiden værd!

Med denne opfølger får vi endda også lov til at se, hvordan det hele startede. Det er mildest talt en voldsom og meget pludselig omgang, der fungerer helt fantastisk på det store lærred. Med denne nye omgang skal du heller ikke være bange for at gnaske lidt popcorn, da der er langt mere larm i opfølgeren. Både i flashbacks og i den aktuelle historie, der fortsætter lige præcis, hvor vi slap.

Læs også:

Vores anmeldelse af A Quiet Place fra 2018 her >

Læs videre på vores A Quiet Place 2 anmeldelse herunder – og glæd dig!

En yderst værdig opfølger!

Som nævnt indledningsvist er A Quiet Place 2 en yderst værdig opfølger til filmen fra 2018. Den forsætter som sagt også direkte efter, historien sluttede i A Quiet Place-filmen. Den sluttede jo ret brat, men på en håbefuld måde. Personligt synes jeg, det var vanvittig lækkert og modigt at lukke filmen lige dér, hvor de gjorde. Så må man selv tænke videre og forestille sig udviklingen.

Det er ægte filmmagi i min bog og noget, der får mig til at juble i mit bankende filmhjerte!

Med denne opfølger, begynder historien faktisk helt tilbage ved Dag 1 for den rumvæsen-invasion, der ser ud til måske at blive menneskehedens endeligt. Det er et brag af en åbningshistorie, der allerede er blevet vist lidt af i diverse trailers og PR klip. Selve den fulde åbningssekvens er dog længere og vildere.

Man sidder tilbage med en “Så er vi sateme i gang!”-fornemmelse. Man kan vel næsten ikke bede om mere end dét, hva’?! Jo, det kan man godt, for resten af filmen skal jo også hænge sammen. Og bare rolig, det gør den også, for A Quiet Place 2 leverer varen!

A Quiet Place 2 – Anmeldelse

A Quiet Place 2 leverer i dén grad varen!

Ja, faktisk leverer A Quiet Place 2 varen i en sådan grad, at mange nok vil synes, denne opfølger er bedre end første film. Lige dén del er jeg ikke med på, da jeg elskede den stille og snigende uhygge i første film. Var det ikke lige din kop te, så kan jeg (forhåbentlig) glæde dig med, at der er langt mere bulder og brag i denne opfølger.

Da første film sluttede, opdagede den døve pige, Regan (Millicent Simmonds), at rumvæsenerne er ved at gå ud af deres grumme skind, hvis de bliver udsat for høje lyde i form af feedback fra hendes høreapparat. Derfor er mor, Evelyn (Emily Blunt), og hendes datter Regan nu klar til at tage kampen op. Det sker sammen med sønnen, Marcus (Noah Jupe) og den nyfødte baby.

Det er ikke ligefrem nogen hyggetur, de skal ud på, men de kan af gode grunde ikke blive i deres hus, så de må ud over stepperne. Naturligvis væbnet med høreapparat og en højtaler med mikrofon, der kan skabe de vilde lyde.

Børnene er fremtiden

Det første menneske, de møder på deres vej, er Emmett, der spilles af Cillian Murphy. Han viste jo allerede i 28 Days Later, at han er god til post-apokalyptiske film. Vi møder ham faktisk også i åbningssekvensen, der udspiller sig på dag 1. Lad os bare sige, at Emmett (Cillian Murphy) ikke har haft det godt i den mellemliggende periode.

Helt overordnet er det især de unge mennesker, der skal bære historien. Meget symbolsk, da ungdommen jo er fremtiden. Heldigvis er Millicent Simmonds ret fantastisk som Regan og viser sig at være en skøn blanding af sine forældre. Hun tager handling, og dét er nødvendigt. Det ville dog også være fornuftigt lige at tænke sig lidt mere om.

Noah Jupe (fra Susanne Biers HBO-serie The Undoing) er ligeså skøn som Marcus, der er langt mere følsom. Han skal både presses lidt og have ekstra omsorg. Det fungerer rigtig godt, og det er for pokker kun realistisk, at ikke alle vil have lige nemt ved at begå sig i en verden som denne.

Selvom de unge skuespillere gør det godt, er det immervæk stadig Emily Blunt, der som Evelyn er filmens bankende hjerte. Hun er modig og stærk (ikke mindst mentalt) og nægter at opgive. Det er en ret perfekt rolle til Emily Blunt, der har spillet alt fra Jane Austen karakterer til den vildeste actionhelt, der måtte oplære Tom Cruise i Edge of Tomorrow (2014).

A Quiet Place 2 – Anmeldelse

Se The Quiet Place 2 i de danske biografer!

Det er som sagt igen John Krasinski, der instruerer filmen og har skrevet manuskriptet. Præcis som det var tilfældet med første film, der var baseret på et manusoplæg af Scott Beck og Bryan Woods. De to sidstnævnte fulgte i øvrigt A Quiet Place op med at lave alle tiders skønne Halloween-gyserfilm Haunt (2019). Altså, en film der foregår under Halloween og ikke en del af selve franchisen.

Der kommer også yderligere en film i A Quiet Place-sagaen, men det bliver ikke med John Krasinski ved roret. A Quiet Place III er lige nu i pre-production og står til at få premiere i marts 2023, så du må væbne dig med tålmodighed. Instruktøren bliver Jeff Nichols, der skrev og instruerede sci-fi filmen Midnight Special fra 2016. Har du set den, så ved du, at det faktisk tyder helt godt!

Egentlig fik A Quiet Place 2 (bred) premiere i USA og mange andre lande allerede sidste måned. Vi er derfor lidt forsinkede herhjemme. Til gengæld har der været en del forpremierer, hvilket kun har gjort, at filmen allerede har fået en velfortjent positiv omtale på sociale medier – fra filmfans, vel at mærke, og ikke anmeldere!

A Quiet Place 2 er heldigvis ikke en af de film, der er kommet i klemme i kampen mellem biografer og streaming platforme. Det var jo desværre tilfældet med to andre genrefilm-fortsættelser, der klart havde potentiale til at sælge vældig mange biografbilletter. Først med Godzilla vs. Kong og senest med den længe ventede The Conjuring 3, der også var blevet udskudt et års tid.

Og når nu du rent faktisk kan se dette brag af en sci-fi gyserfilm, så er det bare om at få købt billetter til A Quiet Place 2 og nyde forestillingen.

A Quiet Place har premiere i de danske biografer den 1. juli 2021. Den kan streames på Paramount+ allerede fra den 14. september 2021, hvor den ligeledes kan købes digitalt hos andre udbydere.

FAKTA

Biografpremiere: 1. juli 2021
Genre: Horror
Instruktør: John Krasinski
Medvirkende: Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe, John Krasinski, Cillian Murphy, Djimon Hounsou

Plot

Familien Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) har i al hast forladt det hjem, som for en tid beskyttede dem mod de lurende monstre uden for huset. De begiver sig ud i en fjendtlig og dødsensfarlig verden, hvor de hurtigt må indse, at det ikke kun er monstrene, de skal tage sig i agt for.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg