Allerede når man ser, hvem der er på rollelisten til Red Lights, kan man næsten ikke andet end skrue forventningerne et godt nøk op.

Red Lights er fyldt med talent. Vi taler altså Sigourney Weaver (‘Alien’), Robert De Niro (‘Cape Fear’), Cillian Murphy (’28 Days Later’) samt et af de nyeste stjernefrø – ikke mindst i horrorgenren – den unge Elizabeth Olsen (‘Silent House‘).

Og lad det være sagt med det samme; De er alle sammen helt igennem fantastiske i denne film. Hvad end det er underspillet og nærmest afventende som en Cillian Muphy eller in-your-face overlegen som Robert De Niro. De leverer alle lige præcis den perfekte brik i plottet hver især.

Bag kameraet på ‘Red Lights’ er det da også en rigtig horror-lækkerbidsken i form af Rodrigo Cortez. Han har både skrevet, instrueret, produceret og klippet filmen. Han har senest haft succes med ‘Buried‘ (2010), der nærmest foregik udelukkende ved, at vi fulgte Ryan Reynolds begravet levende i en kiste.

Utroligt nok, så formår han på sin vis at lade især hovedrollen i denne film (Cillian Murphy) udstråle samme klaustrofobiske tendenser.

Enkelt men godt…

Det er en simpel historie (dog med små plot twists naturligvis), men den handler primært om, hvad man tror på, og hvad man kan bevise. Og om man behøver at bevise eller modbevise fakta, eller om det reelt er nok at tro på noget – i dette tilfælde det overnaturlige.

Om så det er evner eller et liv efter døden. Alle søger svar og har en grund til at søge svar. Hvad end det er for at opnå økonomiske eller mere emotionelle værdier.

Det er et nervepirrende drama med et par gode chok-effekter undervejs. Jeg nåede da at aktivere vagthunden i hjemmet, da jeg i et øjebliks overraskelse fik udstødt et nærmest tredobbelt rædselsskrig.

Og så slutter den simpelthen på lækreste vis. Ikke for meget og ikke for lidt, men et godt suckerpunch lige i solar plexus, som et fornemt udråbstegn på en fascinerende lille film.

TRIVIA

Robert De Niro’s kone, Grace Hightower, spiller talk show-værten, der interviewer ham i filmen.

Fakta

DVD/Blu-ray: 15-01-2013
Genre: Thriller | Mystery
Instr.: Rodrigo Cortés
Medv.: Sigourney Weaver, Robert De Niro, Cillian Murphy, Toby Jones, Joely Richardson, Elizabeth Olsen, Leonardo Sbaraglia m.fl.
Land: USA, 2012

Resumé
Psykologen Margaret Matheson og hendes assistent Tom Buckley forsker i det uforklarlige, og lever af at afsløre spirituelle fupmagere og synske svindlere. Da den legendariske Simon Silver efter 30 år vender tilbage til rampelyset som celeber clairvoyant, bliver Tom besat af at rive tæppet væk under ham. Margaret forsøger at advare ham, men da er det allerede for sent. Tom har indledt en livsfarlig kamp mod en uovervindelig fjende!

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.