KÆRE BARN / DEAR CHILD på Netflix er en ny thrillerserie fra Tyskland (org. titel: Liebes Kind). Det er en af de bedste tyske Netflix-produktioner, og med kun seks afsnit er det umuligt ikke at “binge” den. Et brutalt krimimysterie. Læs hele vores anmeldelse af Kære barn-miniserien her!

KÆRE BARN / DEAR CHILD er en ny Netflix-serie fra Tyskland (org. titel: Liebes Kind). Ikke siden Dark er jeg blevet så blæst bagover af en tysk Netflix-produktion. I modsætning til Dark er denne serie dog ikke en sci-fi-historie. I stedet er det en hjerteskærende fortælling og et brutalt krimimysterie af en thrillerserie.

Den er også inspireret af virkelige begivenheder på trods af, at den er baseret på en roman. Personligt fandt jeg det umuligt ikke at “binge” den, og med kun seks afsnit antager jeg, at mange vil have det på samme måde. Man kan simpelthen ikke stoppe med at se videre, fordi man har brug for at forstå og se, hvor det hele ender. Det havde jeg i hvert fald.

Læs videre på vores anmeldelse af Kære barn-serien nedenfor. Du finder den på Netflix fra den 7. september 2023, og hvis du sat din kontos sprogindstilling til engelsk, hedder den Dear Child.

Et liv underlagt fuld kontrol

I Kære barn møder vi Lena, der lever i fuldstændig isolation i et højsikret hjem. Der bor hun med to børn, Hannah og Jonathan, og deres liv er styret i en ubegribelig brutal grad. De skal spise deres meget specifikke måltider på meget bestemte tidspunkter. Selv toiletpauser og søvn er skemalagt.

Når “Far” dukker op ved døren, står alle tre på række og viser deres hænder frem. Han kommer ind, og de vender hænderne for at vise den anden side. Dybest set er alt kontrolleret af denne mand, og de gør alt, hvad han siger. De har intet valg!

Og det er ikke bare, at de føler dette, der er virkelig intet valg. Straffen er nemlig hurtig og brutal, så de er vitterligt nødsaget til at følge alle hans kommandoer.

I hvert fald lige indtil den unge kvinde kaldet Lena flygter en nat. Kort efter hun er flygtet, bliver hun dog ramt af en bil. Det resulterer i, at hun bliver indlagt på hospitalet. Ledsaget af den unge pige Hannah, som i høj grad er titelkarakteren. Drengen, Jonathan, er ingen steder at se. Endnu!

Kære barn / Dear Child – Anmeldelse | Netflix thrillerserie

Et mareridt, der minder om Josef Fritzl

Denne nye Netflix-serie begynder med en form for forløsning, da Lena rent faktisk undslipper sit fangenskab sammen med pigen. Det tager dog ret lang tid, før det faktiske omfang af dette mareridt bliver afsløret. Det er netop derfor, man bare ikke kan holde op med at se videre på denne nye tyske Netflix-serie.

Da Lenas forældre ankommer til hospitalet samme nat, bliver mysteriet kun større. De har desperat ledt efter deres forsvundne datter i næsten 13 år, men er pigen i hospitalssengen overhovedet deres datter? Alt dette sker i første afsnit.

Efterhånden som vi får meget mere baggrundsinformation og ser – i flashbacks – tilbage på det liv, kvinden og de to børn har haft, kan man ikke lade være med at tænke på Josef Fritzl. Det kunne jeg i hvert fald ikke. Slet ikke!

Mysteriet om, hvem “Faderen” (manden der holder dem fanget) er, bliver afsløret. Dog først til sidst.

Og ja, slutningen på Kære barn er endegyldig, så du bliver ikke snydt for svar. De kommer, men det betyder ikke, at du nødvendigvis kommer til at kunne lide slutningen. Det kunne jeg, men måske har du set det gå i en anden retning og bliver irriteret.

Hvis du bliver fanget efter afsnit 1 (og hvordan kan man undgå det?!), vil du i hvert fald gerne have den forløsning, der kommer ved at se miniserien færdig.

Se Kære barn-serien på Netflix!

Kære barn er en miniserie med seks afsnit. Den er baseret på Romy Hausmans roman med samme titel – den originale tyske titel er “Liebes Kind”. Jeg har ikke læst bogen, så jeg kan ikke udtale mig om, hvor direkte den følger selve romanen. Jeg kan dog sige, at jeg elskede historien som fortalt i denne Netflix-miniserie.

Isabel Kleefeld og Julian Pörksen er forfattere og instruktører på serien.

Den unge Naila Schuberth spiller rollen som Hannah, og hun er helt fantastisk. Hun er skræmmende god til at portrættere denne unge pige, som kun har kendt til fangenskab og strenge regler. Du kan måske genkende Naila Schuberth fra Bird Box: Barcelona, hvor hun spillede Sofia. Den unge dreng, Jonathan, portrætteres af Sammy Schrein, som også er skøn.

Som kvinden, der formår at undslippe sit fangenskab, ser vi Kim Riedle (Back for Good), og hun er genial. Hun skal bære det meste af filmen (sammen med Hannah-karakteren), så det er altafgørende, at hun fungerer i denne rolle. Og det gør hun virkelig.

Du vil sikkert også genkende Haley Louise Jones som den politibetjent, der har ansvaret for at finde drengen. Han skal desuden prøve at komme til bunds i sagen. Haley Louise Jones var med i den nyligt udgivne Netflix-film Paradise. Og så vil fans af Dark genkende Julika Jenkins, som spiller Lenas mor i denne nye serie.

Uanset om du kan lide thrillere eller krimiserier, burde denne være noget for dig. En intens og brutal historie, der bliver hos dig meget længere, end du ønsker. Gå ikke glip af den og vær klar på at blive både vred, irriteret og lettet på forskellige tidspunkter.

Kære barn / Dear Child er ude på Netflix den 7. september 2023.

FAKTA

Hovedforfatter & instruktør: Isabel Kleefeld
Manuskript & instruktør: Julian Pörksen
Medvirkende: Kim Riedle, Naila Schuberth, Sammy Schrein, Hans Löw, Haley Louise Jones, Justus von Dohnányi, Julika Jenkins, Birge Schade, Christian Beermann, Seraphina Maria Schweiger, Özgür Karadeniz, Jeanne Goursaud

Plot

En mystisk kvindes flugt fra et frygteligt fangenskab leder efterforskerne på sporet af den mørke sandhed bag en uopklaret forsvinden 13 år tidligere.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg