HYPNOTIC (2023) er en ny sci-fi-thriller med Ben Affleck i hovedrollen. Spilletiden ligger på 93 minutter, hvilket måske ikke er optimalt. Historien udvikler sig nemlig meget hurtigt og ikke særlig elegant. Faktisk var jeg lidt chokeret over den klodsede fremgangsmåde. Læs hele vores Hypnotic filmanmeldelse her!

HYPNOTIC (2023) er en ny thriller med Ben Affleck i hovedrollen. Han spiller en nærmest stereotyp fyr, der hele tiden ser mut ud og taler med decideret Batman-stemme. Godt nok har Affleck spillet Batman i en årrække, men jo ikke i denne film.

Med en spilletid på kun 93 minutter og en historie, der vil en hel masse, fungerer det ikke særlig godt. Faktisk er der ikke meget, der fungerer i denne film, der fik amerikansk premiere tilbage i maj måned. Godt nok er der en del twists undervejs, men der er bare ingen vilde overraskelser.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Netflix-filmen HYPNOTIC fra 2021 >

Alligevel er der en “end credit”-scene, der tyder på, at en efterfølger er (eller har været) en mulighed. Hvis denne første film havde fungeret bedre, ville jeg være helt klar til flere. Som det ser ud nu, er der nok større chance for, at jeg har glemt filmen inden for en uge.

Jeg var faktisk lidt chokeret over, hvor dårlig den samlede produktionskvalitet var. Det er jo ikke fordi, vi er ude i en lavbudget produktion her.

Læs videre på vores Hypnotic anmeldelse nedenfor. Den kan købes digitalt nu, og så kan den lejes fra 11. september 2023.

En simpel historie gøres kompleks

Der er en del twists i løbet af den korte spilletid på omkring halvanden time. Jeg vil ikke afsløre nogen af dem her, men jeg tør næsten påstå, at du sikkert kan gætte nogle af dem. Selvom jeg egentligt godt kunne lide diverse twists, følte jeg ikke, at de blev brugt særlig godt her.

Selve historien er meget enkel, så det får naturligvis den korte spilletid til at virke som et godt valg. Så langt så godt, kan man fristes til at sige. Men nej, for så er det, at der proppes twist efter twist ind i plottet.

Vi møder betjenten Danny Rourke (Ben Affleck), der er baseret i Austin i Texas. Han er fast besluttet på at finde sin forsvundne datter, og det er faktisk dét, vi ved om ham.

Men da han forsøger at vende tilbage til arbejdet, sker der dog hurtigt noget, der sender ham direkte ned i et kaninhul af plottwists. Det bliver kun værre, da han får til opgave at efterforske en række virkelighedsforstyrrende bankrøverier.

Ja, “virkelighedsforstyrrende bankrøverier”. Og hvad er så det? Tja, jeg kan vel godt afsløre, at titlen på filmen er et stort hint. Men bare rolig, for med hjælp fra den synske Diana Cruz (Alice Braga) vil Rourke jagte den ene mand, han mener kan hjælpe med at finde hans datter.

Hypnotic (2023) – Anmeldelse | Sci-fi Thriller

Skuespillerne i Hypnotic

Den absolutte stjerne i Hypnotic er Ben Affleck (Deep Water). Han er den slags skuespiller, der har lavet mange interessante film og også en hel del middelmådige film. Dette er ikke en af hans bedre præstationer, men det er svært at sige, om det er bevidst.

Jeg føler, at han spiller denne karakter præcis, som om han var Bruce Wayne i en Batman-film. Dét er sateme ikke imponerende at lire sådan en præstation af. Selv hans stemme lyder som om, han portrætterer den ikoniske karakter.

Det er virkelig mærkeligt, men – som allerede nævnt – kan det selvfølgelig være bevidst. Jeg kan bare ikke se meningen, hvis dette er tilfældet!

Bortset fra Ben Affleck leverer skuespillerne i denne rollebesætning ganske gode præstationer. Især synes jeg, Alice Braga (The New Mutants) leverede en stærk præstation.

Det samme gjorde William Fichtner (Crash), JD Pardo (Mayans M.C.), Jeff Fahey (Beneath) og Jackie Earle Haley (A Nightmare on Elm Street). Mange af dem er dog kun med i filmen i nogle få scener.

Og alligevel gjorde de stadig større og bedre indtryk end Ben Affleck.

Se Hypnotic i hjemmebiografen nu

Denne nye sci-fi-thriller blev instrueret af Robert Rodriguez, som også skrev manuskriptet sammen med Max Borenstein. Det hele er baseret på en historie af Robert Rodriguez, som også redigerede filmen, mens hans søn, Rebel Rodriguez, har lavet musikken til filmen.

Med andre ord er Hypnotic i høj grad en Robert Rodriguez-film. Det føles bare ikke som en særlig ny film fra ham. Den føles faktisk mærkeligt dateret. Som en actionfilm, der kunne have været lavet i 1990’erne, men eftersom det ikke skete, blev den lige hevet frem fra skuffen nu.

Jeg kan ikke helt sætte fingeren på, hvorfor den ikke fungerede så godt, som den kunne have gjort. Jeg kan dog sige, at effekterne føltes som en light-version af det, vi har set i film som Christopher Nolans Inception eller Wachowskis Matrix-film.

Og selve historien udspiller sig som en miniserie, der er blevet sammenpresset til en spillefilm.

Begge disse specifikke elementer – velkendte visuelle udtryk, der bare ikke er så gode som i andre film og en grotesk forceret historie – hjælper i hvert fald ikke denne film.

Hypnotic er ude digitalt som købefilm nu – og kan lejes digitalt fra 11. september 2023.

FAKTA

VOD-premiere: 21. august 2023 (køb) | 11. september 2023 (leje)
Instruktør: Robert Rodriguez
Medvirkende: Ben Affleck, Alice Braga, JD Pardo, Hala Finley, Dayo Okeniyi, Jeff Fahey, Jackie Earle Haley, William Fichtner

Plot

Fast besluttet på at finde sin savnede datter, ender Danny Rourke med at blive inddraget i et sammensurium, da han efterforsker en række virkelighedsfjerne bankrøverier, og til sidst sætter han spørgsmålstegn ved selv sine mest basale antagelser om alt og alle. Med hjælp fra en clairvoyant ved navn Diana Cruz jagter Rourke et dødbringende fantom – manden, han mener er nøglen til at finde den savnede pige – blot for at opdage mere, end han nogensinde havde regnet med.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.