DEEP WATER Prime Video er en ny thriller af instruktør Adrian Lyne. De to store stjerner i denne mørke fortælling er Ben Affleck og Ana de Armas. Jeg var ikke vild med filmen som helhed, men jeg nød bestemt dele af den. Læs vores fulde Deep Water filmanmeldelse her!

DEEP WATER er en ny psykologisk thriller med Ben Affleck og Ana de Armas, der begge leverer stærke og intense præstationer. Det er dog på hver deres unikke måde, der fungerer for historien. Den er i øvrigt baseret på romanen af samme navn skrevet af Patricia Highsmith.

Som helhed fungerer filmen dog ikke rigtig for mig. Jeg var ret vild med nogle elementer (især skuespillerne), men der var noget, der føltes lidt forkert. Og det virkede ikke som om, det var med vilje, desværre. Uagtet, at jeg alligevel må erkende, at jeg var fascineret af historien, som den udfoldede sig på skærmen. Derfor vil jeg stadig anbefale, at du prøver at se filmen.

Læs videre på vores spoilerfri Deep Water filmanmeldelse nedenfor, og find den på Prime Video fra den 18. marts 2022.

Ben Affleck burde spille den slags karakterer noget oftere

Jeg ved ikke, hvad det er med ham Ben Affleck, men i min bog er han klart bedst, når han spiller den type karakter, som han gør i både Deep Water og Kvinden der forsvandt. I Deep Water er han Vic – en mand, der virker charmerende og forstående, men han har også sine dæmoner og lyster.

Vic er gået tidligt på pension, og han nyder bare livet. Eller, han burde i hvert fald nyde livet. Han har da også et rigtig godt forhold til sin datter, Trixie, der er en klog lille pige. Men i hans forhold til sin kone, Melinda, har han fået en kæmpe udfordring.

Melinda spilles af Ana de Armas, der er en kvinde, som ikke undskylder for at gøre, lige hvad hun har lyst til. De har tydeligvis en aftale om dette, men hun prøver også virkelig at prikke til ham og hans grænser. Når han så reagerer, beskylder hun ham for ikke at give hende plads nok i deres forhold.

Ja, det er virkelig et giftigt forhold for begge parter. Men det er (i modsætning til førnævnte Kvinden der forsvandt) svært at se, hvordan de nogensinde skulle blive lykkelige sammen.

I selskab med Ben Affleck og Ana de Armas, ser vi en række kendte ansigter i biroller. Det gælder Lil Rel Howery (Get Out), Dash Mihok (The Day After Tomorrow), Kristen Connolly (The Cabin in the Woods), Finn Wittrock (AHSRatched) og Jacob Elordi (Euphoria).

Deep Water (2022) – Anmeldelse | Psykologisk Thriller

Både lidt for meget og ikke helt nok

Mens denne film er perfekt til Ben Affleck, der brillerer i roller, hvor han spiller personer med en tvivlsom karakter, så havde filmen som helhed potentiale til meget mere. Den havde faktisk potentiale til en Gone Girlagtig dybde i sin historie, men det formår den bare aldrig rigtig at ramme.

Deep Water ender på besynderlig vis med at være både for meget på nogle områder, og samtidig er den ikke helt nok, når man ser på det samlede billede. Den skulle nok være gået i den kitsch retning, men der mangler den altså lidt mere af det hele.

Det skal lige siges, at jeg ikke har læst Patricia Highsmiths roman, som den er baseret på, så måske den bare følger denne til punkt og prikke. Det tvivler jeg dog meget på. Måske de bare skulle have haft nogle andre til at skrive manuskriptet. Da Gillian Flynn skrev manuskriptet til hendes egen bog Gone Girl, var det helt sikkert lige det, der skulle til!

Det var så også lige David Fincher, der instruerede, hvilket bestemt aldrig skader.

Men på den anden side, så forstår jeg heller ikke, at det ikke var nok at få Sam Levinson (Euphoria) ombord til at skrive manuskriptet til Patricia Highsmiths roman. Du kan sige, hvad du vil, om Sam Levinsons serie Euphoria, men den holder sig bestemt ikke tilbage fra at vise de mest mørke og grimme sider af folk og deres forhold.

Zack Helm (Stranger Than Fiction) er den anden manuskriptforfatter til denne film, så på papiret burde det også virke fint.

Du finder Deep Water på Prime Video!

Deep Water er instrueret af Adrian Lyne, der er et navn, vi ikke har hørt i noget tid. Det er faktisk årtier siden, han lavede sin sidste film, som var Unfaithful fra 2002.

Dengang han lavede film lidt oftere, lavede han nogle af de mest ikoniske forholdsdrevne thrillere, der findes. Det er nemlig ham, der har instrueret Et frækt tilbud (1993), Farligt begær (1987) og 9½ uge (1986). I øvrigt er disse tre film ret perfekte referencer til Deep Water.

Farligt begær skaffede ham endda en Oscar-nominering som bedste instruktør.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Prime Video gyserfilmen MASTER, der udkommer samme dag >

Gyserfans kender ham måske mere fra Jacob’s Ladder (1990). For mig personligt er Flashdance (1983) en stor og vigtig reference. Det er dog nok mere takket være filmens hovedrolle og soundtracket, end selve filmens kvaliteter.

Lige på det område kan Flashdance dog fint sammenlignes med Deep Water. Mens Deep Water har masser af godt at byde på, når det gælder plottet og de medvirkende, så er slutresultatet ikke bedre end filmens del-elementer. Faktisk lige det modsatte, og dét er altså en skam.

Deep Water har premiere på Prime Video den 18. marts 2022.

FAKTA

Instruktør: Adrian Lyne
Medvirkende: Ana de Armas, Ben Affleck, Kristen Connolly, Tracy Letts, Rachel Blanchard, Dash Mihok, Lil Rel Howery, Jacob Elordi, Finn Wittrock

Plot

En velstillet ægtemand, der tillader sin kone at have affærer for at undgå en skilsmisse, bliver hovedmistænkt i hendes elskeres forsvinden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg