BIRD BOX BARCELONA på Netflix er en udvidelse af det apokalyptiske gyserunivers fra 2018-megahittet. Stjernen i denne Bird Box-historie er Mario Casas. Et kendt ansigt fra flere spanske genreproduktioner. Læs vores fulde Bird Box Barcelona filmanmeldelse her!

BIRD BOX BARCELONA er en ny Netflix-gyserfilm i den apokalyptiske verden, vi lærte at kende i megahittet fra 2018. Det meste af denne historie foregår i den postapokalyptiske verden. Naturligvis med et par flashbacks til, hvordan det hele begyndte i Barcelona. Ikke mindst for at sikre, at vi forstår, hvilken slags person nogen var, før verden ændrede sig for altid.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af den originale film Bird Box fra 2018 her >

Jeg var ikke sikker på, hvad jeg skulle forvente, og jeg kan ikke påstå, at jeg blev imponeret. Jeg kunne dog godt lide, at vi er konfronteret med et par sprogproblemer. Da dette foregår i en by, der tiltrækker mange turister, er det ikke overraskende, at der er en del karakterer, der ikke taler spansk. Faktisk taler én ikke engang engelsk – en ung tysk pige, der faktisk fungerer rigtig godt.

Læs videre på vores Bird Box Barcelona filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 14. juli 2023.

En ny historie, men desværre ret forudsigelig

Ja, det er fascinerende at træde tilbage til den verden, vi lærte at kende i slutningen af 2018. Der er dog ikke meget nyt. Eller faktisk er det ikke helt sandt, fordi der er nye elementer i historien. Der er dog ingen af dem, der ligefrem bliver dækket grundigt, og dét ville jeg klart have foretrukket.

Denne udvidelse af det postapokalyptiske gyserunivers har en alt for let historie. Det føles mere som et afsnit af en tv-serie for mig. Ikke som en komplet spillefilm. Desuden også en historie med alt for mange stereotyper.

Okay, måske er det bare mig, der forventer for meget eller ser alt for mange genrehistorier. I hvert fald synes jeg, at meget af historien i Bird Box Barcelona er ret forudsigelig. Fra plottwists – der meget tydeligt er blevet varslet tidligt – til de egoistiske karakterer, vi kender fra enhver større apokalyptisk gyserhistorie.

Selvom vi alle ved, at et overlevelsesinstinkt kan være at kæmpe eller flygte (eller fryse) for de fleste, skulle man tro, at grupperne, der er dannet i denne Barcelona-historie, har udviklet en form for tillid. Jeg købte ikke helt, hvor let nogle blev narret – og andre overrasket – af nye folk, de lynhurtigt stolede på.

For mig ville dette have fungeret meget bedre, hvis historien havde udspillet sig i de tidlige dage efter væsnerne ankom.

Bird Box Barcelona – Anmeldelse | Netflix

Mario Casas spiller hovedrollen i Bird Box Barcelona

Stjernen i denne Bird Box-historie er Mario Casas. Han er en, mange vil genkende. Især hvis du har set et par Netflix-genreproduktioner. Senest medvirkede han i Netflix-serien Den uskyldige / The Innocent (2021). Før det var han fantastisk i Redderen / The Paramedic og spillede en birolle i Beboeren / The Occupant (2020).

Sammen med Mario Casas støder vi på en del andre skuespillere. Især da Sebastián (Mario Casas) i løbet af den 1 time og 50 minutter lange spilletid møder en hel del andre grupper af mennesker. Både nogle han er sammen med i kortere og længere tid.

Den anden hovedskuespiller i Bird Box Barcelona er den britiske skuespiller Georgina Campbell. Du genkender måske Georgina Campbell fra Black Mirror (“Hang the DJ”-afsnittet fra sæson 4). For nylig medvirkede hun også i den intense og ekstremt brutale gyserfilm Barbarian (2022).

I denne historie spiller hun en af de førnævnte karakterer, der lige tilfældigvis var i Barcelona, da apokalypsen skete. Og hvis du husker filmen fra 2018, sker det meget hurtigt. Noget der også er dækket på en rigtig god måde i filmen her.

At se denne mærkelige usynlige sygdom overtage Barcelona var måske min yndlingsdel af filmen. Den var meget direkte og velkendt, så der blev skabt en tydelig forbindelse til den originale film.

Se Bird Box Barcelona på Netflix

David Pastor og Àlex Pastor er instruktører og manuskriptforfattere på Bird Box Barcelona. Filmbrødrene, der begge er født i Barcelona, har allerede lavet en del solide gyserfilm. Inklusiv den meget apokalyptiske og pandemiske slags, da David Pastor og Àlex Pastor skrev og instruerede filmen Carriers fra 2009 med Chris Pine og Piper Perabo i hovedrollerne.

MERE FRA PASTOR-BRØDRENE

David Pastor og Àlex Pastor udviklede også spændingsserien The Head, der kan ses på Viaplay >

Personligt føler jeg, at deres tidligere historier har været stærkere end denne. Måske er det grunden til, at jeg endte med at føle mig skuffet over denne Netflix-film.

Jeg håbede på at elske den, men synes kun, at den var ok. Det er jo ikke dårligt i sig selv, men jeg kan heller ikke sige, at det er specielt godt. Faktisk er den bare ret klodset og forudsigelig på måder, der slet ikke fungerer for mig i en film, der er en del af et etableret gyserunivers.

Summa Summarum: Vil jeg have flere Bird Box-film efter at have set denne? Ja, det vil jeg bestemt. Vil jeg have dem, selvom de ikke er bedre end denne?! Svaret er stadig ja. Men jeg ville bestemt foretrække stærkere kapitler i denne gyserhistorie. Og det burde virkelig også være muligt.

Bird Box Barcelona kommer på Netflix den 14. juli 2023.

FAKTA

Instruktører: Àlex Pastor, David Pastor
Manuskript: Àlex Pastor, David Pastor
Medvirkende: Mario Casas, Georgina Campbell, Diego Calva, Alejandra Howard, Naila Schuberth, Lola Dueñas, Michelle Jenner, Leonardo Sbaraglia, Patrick Criado, Alejandra Howard, Gonzalo de Castro

Plot

En mystisk kraft udsletter næsten menneskeheden, mens en uhyggelig ny trussel vokser frem i denne fortsættelse af den populære Bird Box, der foregår i Barcelona.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg