BLACK MIRROR sæson 6 er endelig på Netflix. Vi har ventet siden 2019 på nye afsnit, men har det været ventetiden værd? Ja, det har det absolut. Læs vores fulde Black Mirror sæson 6 anmeldelse af alle fem afsnit her!

BLACK MIRROR sæson 6 på Netflix har været meget ventet. Siden 2019, da sæson 5 blev udgivet, følte showskaberen Charlies Brooker, at verden var skør nok i sig selv.

Med andre ord, så gjorde pandemien, krigen i Ukraine og alt det andet, der foregår, at han ikke ønskede at tilføje mere mørke og ubehag. Og denne sci-fi, gyser, drama, mysterie genre-hybrid af en antologi har altid været ret mørk og ubehagelig.

Sæson 6 er ingen undtagelse, selvom den bruger mange forskellige stilarter og stemninger. Der er plads til både humor (som også har været brugt tidligere) og faktisk også endnu mere rent gys end tidligere.

Vi har set alle fem Black Mirror sæson 6 afsnit til denne anmeldelse. Du kan klikke på afsnitstitlen nedenfor for at gå direkte til et bestemt afsnit – alle mini-anmeldelser er spoilerfri.

Sæson 6 består af følgende afsnit:

Læs videre på vores Black Mirror sæson 6 anmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 15. juni 2023.

Disclaimer:

Et par stykker af vores læsere har kontaktet os vedr. den noget mangelfulde analyse og anmeldelse af denne sæson.

I den forbindelse vil vi afsløre, at vi sammen med screener af sæsonen har fået en spoiler-liste, der gerne skal efterleves. Med andre ord, en liste over ting, vi ikke må afsløre. Den er virkelig omfattende og omhandler alt fra specifik genre for det enkelte afsnit, basale detaljer om plottet, og endda i nogle tilfælde skuespillere i afsnittet.

Derfor er det reelt umuligt at gå i dybden med nogle detaljer. Helt overordnet gør vi os ikke i spoilers her hos Heaven of Horror, så lige den del kunne vi godt klare. Black Mirror-afsnit er jo typisk et mysterie i sig selv, så de skal opleves og ikke afsløres eller forklares i anmeldelser, der nærmere er resuméer.

Det er mere alle de andre ting, vi er bedt om heller ikke at komme ind på, der hæmmer en mere uddybende kommentering af afsnittene.

Derfor har vi kaldt nedenstående for en “mini-anmeldelse” af de enkelte afsnit. På den måde kan vi give en bedømmelse (antal splatter) og en indikation af, hvad vi synes om de enkeltstående afsnit. Helt uden spoilers.

Lige et sidste “pip” herfra: Vi har bemærket, at andre anmeldere har kritiseret sæsonen for ikke at være nok “sci-fi” eller “tech”-drevet. I den forbindelse vil vi gerne minde om, at allerførste afsnit af Black Mirror altså heller ikke var sci-fi. Selve Black Mirror-antologien har ofte været en sci-fi og gyser-hybrid, men mere end noget andet er det social kommentar på, hvordan vi mennesker opfører os.

Ja, ofte i forbindelse med “tech”, men bestemt ikke udelukkende i et sci-fi format – som netop afsnit 1 i hele antologien er bevis på.

Joan Is Awful

En gennemsnitlig kvinde er forbløffet over at opdage, at en global streamingplatform har lanceret en tv-serie-adaption af hendes liv. Endda hvor hun er portrætteret af Hollywood-stjernen Salma Hayek.

Instruktør: Ally Pankiw
Manuskript: Charlie Brooker
Medvirkende: Annie Murphy, Salma Hayek Pinault, Michael Cera, Himesh Patel, Rob Delaney, Ben Barnes

Vores Joan Is Awful mini-anmeldelse: Denne episode er meta, at det er helt syret. Lige når du tror, det ikke kan blive mere skørt, når vi et nyt niveau af meta-galskab. Annie Murphy (Kevin Can F**k Himself) og Salma Hayek (The Vampire’s Assistant) er fantastiske i dette afsnit.

Faktisk er alle i denne episode geniale – det samme er historien. Et klassisk Black Mirror åbningsafsnit. Og dermed også klart det mest letbenede og sjove.

Antal splatter: 5/6

Black Mirror: Sæson 6 – Anmeldelse | Netflix-serie

Loch Henry

Et ungt par rejser til en søvnig skotsk by for at begynde at arbejde på en naturdokumentar. De opdager dog hurtigt, at de er mere tiltrukket af en saftig lokal historie, der involverer chokerende begivenheder fra fortiden.

Instruktør: Sam Miller
Manuskript: Charlie Brooker
Medvirkende: Samuel Blenkin, Myha’la Herrold, Daniel Portman, John Hannah, Monica Dolan

Vores Loch Henry mini-anmeldelse: En episode, der omhandler true crime. Lidt i samme stil, som Based on a True Story gør det. Denne historie er dog meget mørkere. Faktisk er jeg ikke sikker på, at der er ord til virkelig at beskrive den slags mørke, dette afsnit udvikler sig til.

Antal splatter: 4/6

Beyond the Sea

I en alternativ 1969 verden kæmper to mænd på en farefuld højteknologisk mission med konsekvenserne af en ufattelig tragedie.

Instruktør: John Crowley
Manuskript: Charlie Brooker
Medvirkende: Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Auden Thornton, Rory Culkin

Vores Beyond the Sea mini-anmeldelse: Denne historie er sci-fi i den forstand, at den foregår i rummet og er i en alternativ version af vores verden. Lidt ligesom Don’t Worry Darling. Men samtidig slet ikke, så det er ikke for at spoile noget.

Josh Hartnett (Penny Dreadful) og Aaron Paul (Westworld) spiller de to nøglekarakterer, mens Kate Mara (Morgan) også har en nøglerolle. Det samme gælder for Rory Culkin (Swarm), der simpelthen stjæler scenerne, han er med i!

Antal splatter: 4/6

Black Mirror: Sæson 6 – Anmeldelse | Netflix-serie

Mazey Day

En problematisk ung stjerne bliver forfulgt af invasive paparazzier, mens hun skal håndtere konsekvenserne af en hit-and-run-hændelse.

Instruktør: Uta Briesewitz
Manuskript: Charlie Brooker
Medvirkende: Zazie Beetz, Clara Rugaard, Danny Ramirez

Vores Mazey Day mini-anmeldelse: Genrefans bør blive begejstrede for dette afsnit, der er et af de korteste i sæsonen. Det udvikler sig på en noget langsom og mystisk måde, men sidste akt kører altså for fuld smadder. En fed detalje er, at historien foregår, før smartphones kom til.

Zazie Beetz (Wounds) spiller rollen som en paparazzi, der får en del samvittighedskvaler over sit arbejde. Hun kan virkelig ikke lide den måde, deres “mål” behandles på. Det danske stjernefrø Clara Rugaard (I Am Mother) er den problemfyldte Hollywood-stjerne, der forsøger at undgå pressen.

Men hvorfor gemmer hun sig? Det finder du ud af i den vilde afslutning på afsnit 4.

Antal splatter: 4/6

Black Mirror: Sæson 6 – Anmeldelse | Netflix-serie

Demon 79

Nordengland, 1979. En meget stille og blid salgsassistent får at vide, at hun skal begå forfærdelige handlinger for at forhindre katastrofe.

Instruktør: Toby Haynes
Manuskript: Charlie Brooker & Bisha K. Ali
Medvirkende: Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley, David Shields

Vores Demon 79 mini-anmeldelse: Som det fremgår af både titlen og det officielle plot, udspiller historien sig i 1979, og vi er i England. Nå ja, og en dæmon er også en del af historien. Som regulært omdrejningspunkt! Som afsløret af plottet minder afsnittet lidt om Knock at the Cabin. Men ikke meget.

Anjana Vasan (som var fantastisk i den sidste sæson af Killing Eve) er perfekt i hovedrollen. Det samme er Paapa Essiedu (Men), selvom jeg ikke kan afsløre noget om ham, uden at det er en spoiler. En perfekt sæson 6 finale.

Antal stjerner: 5/6

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg