EXTRACTION 2 på Netflix er efterfølgeren til den succesfulde action-thriller fra 2020. Det er fuld knald på igen, men Chris Hemsworth bringer også en masse følelser til historien. Læs vores fulde filmanmeldelse af Extraction 2 her!

EXTRACTION 2 er en ny Netflix action-thriller, der virkelig arbejder solidt inden for sine genrer. Chris Hemsworth spiller hovedrollen, ligesom han gjorde i den succesrige originalfilm fra 2020.

Denne gang udspiller historien sig i Georgien og Østrig, mens den første foregik i Bangladesh og Indien. Bortset fra det leverer denne efterfølger de samme fantastiske actionscener og intense thriller-tempo. Hvis du kunne lide den første film, bør du helt sikkert også nyde denne.

ER DU GLAD FOR EXTRACTION-FILMENE?

Så sørg også for at tjekke AKA på Netflix ud >

Læs videre på vores Extraction 2-filmanmeldelse nedenfor. Du finder den på Netflix fra den 16. juni 2023 kl. 9.

Chris Hemsworth er et mørkt sted

Vi er blevet vant til at se Chris Hemsworth være charmerende og sjov, når han portrætterer Thor i forskellige Marvel-film. Men som lejesoldaten Tyler Rake i disse Extraction-film er han meget mørk og brutal. Og absolut ikke smilende eller sjov.

Det er rart at se ham portrættere denne form for karakter også. Faktisk rammer det næsten hårdere for mig, fordi vi er vant til at se hans smilende ansigt så meget. Da Extraction 2 begynder, er Tyler Rake (Hemsworth) et meget mørkt sted i sit liv. Han døde næsten i slutningen af den første film.

Faktisk har han været klinisk død, så første akt i denne efterfølger handler om, at han skal finde tilbage til livet. Og også være ret bitter over, at nogen overhovedet gad redde ham.

Hele hans “bliv klar til en ny mission”-montage er som en hyldest til Rocky Balboas træning for at møde Ivan Drago i Rocky IV (1985). Jeg voksede op med at se Rocky-filmene. Især den tredje og fjerde har gjort indtryk, så jeg fik straks Rocky-flashbacks.

MERE MED CHRIS HEMSWORTH

Se også Netflix-filmen Spiderhead for at se endnu en side af skuespilleren >

Tilbage til Extraction 2 hvor også søskendeparret Yaz og Nik Khan er med igen. De er stadig portrætteret af henholdsvis Adam Bessa og Golshifteh Farahani. Faktisk er det Tyler Rake og disse to det, der bliver en dødbringende trio på den nye mission.

Mens Adam Bessa tilføjer noget let komedie (og er meget god til det), er Golshifteh Farahani en fantastisk fighter. En perfekt actionstjerne til en film som denne. Du genkender hende måske fra det fantastiske zombie-gyserdrama The Night Eats the World.

Extraction 2 – Anmeldelse | Netflix Action-thriller

Fra Asien til Europa

Som tidligere nævnt foregik historien i Extraction i Bangladesh og Indien, hvor især Mumbai endte med at spille en stor rolle. Denne gang flytter historien til Europa. Selve “extraction”-delen i denne film sker fra et georgisk fængsel, så vi er i Østeuropa.

Fængselsmiljøet er lige så brutalt, som du kan forvente. Jeg elskede også, at kampene og flugten (eller redningsaktionen, om man vil) i det fængselsmiljø sker i ekstremt lange skud. Der er ingen pauser, så den holder et ubarmhjertigt højt tempo. Man bliver nærmest helt forpustet hjemme i sofaen.

Senere flytter plottet os til Wien i Østrig. I disse scener er det de polerede bygninger, der tager over. Og lad mig advare dig; Hvis du ikke er god til højder, er der et par scener, der helt sikkert vil give dig hjertebanken. Og fugtige håndflader. Måske kvalme?!

Er du da helt svimmel i kasketten, der er meget for højdeudfordrede mennesker.

Foruden de nye omgivelser og en hovedperson, der lige skal på fode igen, har vi også en helt ny hovedskurk. Han er en georgisk gangster, som får en overraskende stærk og dyb baghistorie. Det kunne jeg faktisk rigtig godt lide.

Han spilles af Tornike Gogrichiani, som leverer en meget stærk præstation. Han er absolut en skidt karl, men vi får i det mindste en idé om, hvordan han blev det.

Kommer der en Extraction 3 på Netflix?

Den sidste scene i Extraction 2 får os helt sikkert til at tro, at en Extraction 3 er en meget stor mulighed. Den vidunderlige Idris Elba spiller en nøglerolle i både denne film og baner vejen til en tredje film.

Idris Elba (Luther: The Fallen Sun) er ikke meget med i filmen, men han gør stadig indtryk. Gør han det ikke altid det, kan man naturligvis fristes til at sige.

Under alle omstændigheder har stjernen i dette action-thriller-univers, Chris Hemsworth, udtalt, at han holder en pause fra skuespillet, så hvem ved. Ville Extraction 3 uden Chris Hemsworth overhovedet være relevant? Eller skal det være et spin-off i stedet for måske?!

Vi må bare vente og se. Personligt ville jeg elske at se Chris Hemsworth i Extraction 3 på én eller anden måde.

Se Extraction 2 på Netflix!

Holdet bag Extraction 2 er nøjagtigt det samme som ved Extraction (2020). Instruktøren er Sam Hargrave, som havde sin spillefilms-instruktionsdebut med den første film. Dette er hans anden spillefilm.

Derudover har han lavet stunts i mange film. Inklusiv Avengers-filmene, Atomic Blonde og endda The Hunger Games. Dybest set er action-thriller præcis det, han kender bedst. Jo vildere og større, des bedre.

Extraction-filmene er baseret på den grafiske novelle “Ciudad” af Ande Parks. Joe Russo og Anthony Russo kom begge med historien til filmen, mens manuskriptet er skrevet af Joe Russo. Russo-brødrene er generelt nok bedst kendt for at instruere de sidste Avengers-film.

RUSSO BRØDRENE PRODUCERER OGSÅ MEGET

De producerede for nyligt true crime-dokuserien Captive Audience på Disney+ >

I min bog er brødrene en garanti for fantastiske action-thrillere. Så hvis du vil se en vanvittig vild actionfilm med intense thriller-elementer, er Extraction 2 på Netflix perfekt til dig. God fornøjelse!

Extraction 2 er ude på Netflix den 16. juni 2023.

FAKTA

Isntruktør: Sam Hargrave
Manuskript: Joe Russo
Medvirkende: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Tornike Gogrichiani, Tornike Bziava, Tinatin Dalakishvili, Olga Kurylenko

Plot

Efter at have været døden nær tager elitesoldaten Tyler Rake på en ny, farlig mission, hvor han skal redde en skrupelløs gangsters familie ud af fængslet.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.