The Veil har fokus på et af mine yndlingstemaer, da jeg elsker film bygget på “true story” elementer med en guru-lignende leder i front.

Som det har fremgået af tidligere anmeldelser med dette tema, så elsker jeg film, der bygger over historier med en diktator eller guru-lignende leder, der får folk til at opføre sig mere eller mindre vanvittigt.

Især fordi historien byder på flere eksempler fra den virkelige verden, og om så vi taler Adolf Hitler eller Jim Jones er sådan set ligegyldigt, da resultatet er det samme; Folk gør ting, de ikke umiddelbart ville tro, de nogensinde kunne gøre.

The Veil er det Jim Jones varianten, vi er ovre i. Og skulle vi være i tvivl, så hedder hovedpersonen Jim Jacobs, bare for liiige at understrege dette. Lidt vel søgt, men bevares, den kan sagtens gå an. Ikke mindst, da dette på ingen måde er en almindelig kult-historie. Den er faktisk ret ekstraordinær – måske ligefrem paranormal?

Castet i The Veil består af en række velkendte ansigter med Jessica Alba (The Eye, Sin City), Lily Rabe (American Horror Story) og Thomas Jane (The Mist, Into The Grizly Maze og den kommende Before I Wake) i spidsen.

Jeg synes, de alle leverer varen som forventet. Især Thomas Jane – der trods alt også har den klart sjoveste karakter at skulle portrættere – lader til virkelig at give den fuld gas som Jim Jacobs. Han er lige tilpas over the top, så man kan forstå, hvorfor hans følgere falder for hans karisma.
 

Uprøvede kræfter bag

Manuskriptet er skrevet af Robert Ben Garant, der tidligere har lavet en del krimi-komedier og tegnefilm, så dette er i en noget anden retning. Hans næste store projekt er i øvrigt den kommende Baywatch film, hvor han er del af manuskriptforfatterstaben.

Instruktionen har Phil Joanou stået for, og han har – foruden Dwayne “The Rock” Johnson filmen Gridiron Gang – lavet en del TV serier og U2 video-dokumentarer. Det lader altså til at være noget af et genreskifte for både manuskriptforfatteren og instruktøren, hvilket måske kan forklare, hvorfor den går lidt skævt et par gange.

Jeg synes, The Veil er fin underholdning, og den bringer også noget nyt til historien om kult-ledere og deres følgere. Men jeg kan til gengæld ikke forestille mig, at jeg får behov for at se den en ekstra gang.

Se den for det, den er; underholdning i halvanden times tid, og så slip den igen.

Fakta

DVD-premiere: 8. april 2016
Genre: Horror
Instruktør: Phil Joanou
Medvirkende: Jessica Alba, Lily Rabe, Thomas Jane, Aleksa Palladino, Shannon Woodward, Reid Scott, Lenny Jacobson, Meegan Warner, Jack De Sena, David Sullivan, Amber Friendly m.fl.

Resumé
Den eneste overlevende af en religiøs kults masseselvmord vender efter 30 år tilbage til stedet for tragedien for første gang, ledsaget af et dokumentarhold. Det, de afslører, er mere alarmerende, end de nogensinde kunne have forestillet sig.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg