AKA på Netflix er en ny action-thriller fra Frankrig. Med næsten to timers spilletid skulle man tro, at den er for lang, men det er den faktisk ikke. Den er dog ekstremt brutal, voldelig og realistisk – ikke mindst, når det gælder politik. Læs vores fulde AKA filmanmeldelse her!

AKA er en ny Netflix-film fra Frankrig. Den begynder med et brag og sætter ikke tempoet meget ned undervejs. Med en spilletid på omkring to timer var jeg sikker på, at den ville føles for lang. Det er dog ikke tilfældet, da denne action-thriller er intens hele vejen igennem.

Intensiteten kommer fra de mange brutale actionscener og det politiske spil, der foregår på sidelinjen. Dødstallet er meget højt i denne film, men den glorificerer faktisk ikke vold. I stedet bliver det vist som et redskab, der bruges af både kriminelle og dem, der sendes på missioner af regeringer. Om disse missioner er officielle eller ej, er en helt anden sag.

Læs videre på vores AKA filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 28. april 2023.

Alban Lenoir er en fantastisk actionstjerne

Når jeg omtaler Alban Lenoir som en “fantastisk actionstjerne” i ovenstående, er det ikke fordi, jeg vil nedgøre hans skuespiltalent. Faktisk er grunden til, at han fungerer så godt som actionstjerne, netop fordi jeg også oplever hans følelser omkring det, han laver. Dette skyldes naturligvis, at han også er en dygtig skuespiller.

Han er faktisk også stuntman, så han ved virkelig, hvordan man laver action i fysisk forstand.

Jeg tror ikke, jeg har set Alban Lenoir i meget andet før, men han var med i den geniale Netflix-gyserserie Marianne, som desværre kun fik én sæson. Noget mange gyserfans var kede af, da nyheden kom frem!

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af den franske gyserserie Marianne på Netflix – den har pt. en flot IMDb-rating på 7,4 >

Med i rollebesætningen på Netflix-filmen AKA er også Eric Cantona. Den gamle fodboldspiller, der i mange år har gjort karriere som skuespiller, er dog ikke stjernen. Dét er Alban Lenoir. Men han er en nøglefigur og leverer endnu en stærk skildring af en lidet flatterende mand. Men også en, der er ekstremt loyal og retfærdig.

Hvis du vil se noget, hvor Eric Cantona er stjernen, så er der serien Et beskidt job på Netflix >

AKA (2023) – Anmeldelse | Netflix Action-Thriller

Hvem er de onde?

Fra den vilde åbningsscene vil du nok undre dig over, hvem der egentlig er de onde i Netflix-filmen AKA. Eller faktisk vil du sikkert undre dig mere over, hvem de gode er. Der er mange moralsk tvivlsomme mennesker, der alle kæmper for forskellige ting – magt, hævn, frihed osv. – men det er muligt at sympatisere med flere.

Du kan dog ikke stole på mange mennesker. “Skurken” kan gøre gode ting, mens en såkaldt “helt” kan gøre onde ting. Intet er sort-hvidt i denne film.

Der er mange aspekter af historien i AKA, der gør, at den er mere end “bare” en actionfilm. Det er her, thriller-elementet kommer ind. Og også dér, hvor vi som seere er tvunget til at erkende, at vi sjældent ved, hvad der foregår, før vi har det fulde billede.

Vi ved, hvad vi får at vide, men kan vi stole på dem, der fortæller os “sandheden”? Når politikerne taler, tror jeg, vi kender svaret på det. Og ja, de “bøjer” måske sandheden lidt af gode og noble grunde, men der er immervæk altid nogen, der betaler prisen.

Se AKA på Netflix nu!

Instruktøren af AKA er Morgan S. Dalibert, og han skrev også manuskriptet sammen med filmens stjerne, Alban Lenoir. At både skrive og medvirke i film er ikke noget nyt for Alban Lenoir. Han medvirkede også i Netflix-filmen Lost Bullet (2020), som han var med til at skrive. Og, som tidligere nævnt, er han tilmed også stuntman.

Instruktør Morgan S. Dalibert var filmfotograf på Lost Bullet, så de to kender hinanden fra den Netflix-produktion. Den har endda en efterfølger. Faktisk har de to arbejdet sammen på diverse produktioner i snart 20 år!

Hvis denne film bliver en succes, er jeg sikker på, at duoen vil være klar til at lave flere Netflix-produktioner. Og AKA fortjener at blive et kæmpe hit. Både på grund af den intelligente og komplekse historie samt de fantastiske actionscener.

AKA er på Netflix globalt fra den 28. april 2023.

FAKTA

Instruktør: Morgan S. Dalibert
Manuskript: Morgan S. Dalibert, Alban Lenoir
Medvirkende: Alban Lenoir, Eric Cantona, Thibault de Montalembert, Sveva Alviti, Lucille Guillaume, Saïdou Camara, Kevin Layne, Philippe Résimont, Nathalie Odzierejko, Noé Chabbat, Vincent Heneine

Plot

En benhård specialagent får sin moral sat på prøve, da han infiltrerer et forbrydersyndikat og helt uventet bliver venner med chefens unge søn.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.