MATRIARCH på Disney+ er en ny gyserfilm med et interessant plot og fantastiske præstationer. Den leverer også et par twists og overraskelser i løbet af den 85-minutters spilletid. Læs vores fulde Matriarch-filmanmeldelse her!

MATRIARCH er en ny gyserfilm på Disney+ Star-sektionen. Denne gyserfilm er i øvrigt meget anderledes end den anden gyserfilm, de kom med tidligere på måneden, Grimcutty. Jeg vil dog klart anbefale at tjekke denne også ud.

FLERE NYE GYSERFILM PÅ DISNEY+

Se også Grimcutty på Disney+ Star-sektionen >

Du bør især se den nyeste gyserfilm for Jemima Roopers og Kate Dickies fantastiske præstationer. Sikke en fornøjelse at se disse to! Den formår også at levere en hel del overraskelser i løbet af dens spilletid på kun 85 minutter.

Læs videre på vores Matriarch-filmanmeldelse nedenfor – den udkom på Disney+ den 21. oktober 2022.

Et rædselsbillede af barndomstraumer

Denne nye gyserfilm på Disney+ var en, jeg havde set frem til på grund af både plot og rollebesætning, så lad os begynde med et hurtigt kig på plottet.

Efter at have arbejdet alt for hårdt – og brugt alt for mange stoffer og drukket alt for meget alkohol – er Laura tvunget til at tage et skridt tilbage. En overdosis tager næsten livet af hende, så Laura (Jemima Rooper) tager en tiltrængt pause fra reklameverdenen og vender tilbage til sine rødder.

På trods af at hun ikke har set sin mor i årtier, tager hun imod en invitation om at komme hjem. Mærkeligt nok rækker hendes mor (Kate Dickie) ud, lige da Laura næsten døde af sin overdosis.

Hjemme i den afsidesliggende engelske landsby håber Laura, at hun endelig kan berolige de dæmoner, der raser inde i hende. Hun ved dog også, at de fleste af hendes dæmoner stammer fra hendes barndom, så det bliver ikke nemt.

Da hun opdager, at de lokale i byen beskytter en mørk hemmelighed, bliver tingene endnu mærkeligere. Og det udvikler sig hurtigt!

Så mange fantastiske skuespillere

Jemima Rooper (The Black Dahlia, The Girlfriend Experience) spiller hovedpersonen Laura. I Matriarch leverer Jemima Rooper en præstation, der er lige så sårbar, som den er stærk. Jeg holdt med hende, selv når jeg ville have, at hun skulle tage sig sammen.

Og så er der Kate Dickie, som jeg længe har været fan af. Fra Prometheus (2012) og The VVitch (2015) til The Cry (2018) – hun er simpelthen perfekt til gyserfilm (og andre genrefilm). Ikke mindst på grund af hendes fantastiske evne til at forvandle et kærligt smil til et uhyggeligt smil.

I Matriarch spiller Kate Dickie titelrollen og får virkelig brugt sit talent for at skifte mellem at virke god og ond. Du skal ikke vide, om du kan stole på hende, og Kate Dickie ved, hvordan man spiller denne balancegang helt perfekt.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at ja, der er kun en aldersforskel på 10 år mellem Jemima Rooper og Kate Dickie. Dette påtales dog også i filmen og er en central del af plottet. Og det er alt, hvad jeg vil sige om dét for at undgå spoilers!

Matriarch – Anmeldelse | Gyserfilm på Disney+

Se Matriarch på Disney+

Matriarch er skrevet og instrueret af Ben Steiner, som får sin spillefilmsdebut med denne film. Og det er en virkelig imponerende debut. Dog har Ben Steiner lavet kortfilm i mere end et årti og var en af instruktørerne af Monsterland 2-gyserantologien.

Denne spillefilmsdebut er meget lovende for fremtidige film fra Ben Steiner. Et klart must-watch her i Halloween-måneden.

Jeg vidste, at jeg ville nyde at se denne film, fordi Jemima Rooper og Kate Dickie spillede de to hovedroller. Traileren gjorde endda, at jeg var spændt på at se den (noget, der ikke sker ofte disse dage).

Desuden er der oven i købet et par (behagelige) overraskelser undervejs. Samlet set var det en meget interessant og engagerende oplevelse! Dog er det en slow-burn sag, så du skal ikke forvente jumpscares-galore. Vi ligger nok på omkring 4½ splatter, men ender på 4 solide splatter, da vi ikke giver halve.

Matriarch havde premiere på Disney+ Star-sektionen den 21. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: Ben Steiner
Manuskript: Ben Steiner
Medvirkende: Jemima Rooper, Kate Dickie, Sarah Paul, Franc Ashman, Keith David Bartlett

Plot

En kvinde, der når bristepunktet efter en nærdødelig overdosis, vender tilbage til sit barndomshjem for at konfrontere sine indre dæmoner, men hun finder i stedet en ægte dæmon.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg