GANNIBAL på Disney+ er en ny gyserserie fra Japan om kannibalisme i en lille japansk landsby. Den kommer fra instruktøren af den fantastiske horror-thriller Missing, og serien har 7 afsnit. Læs vores anmeldelse af Gannibal-serien her!

GANNIBAL er en ny Disney+ gyserserie. Det er en mørk gyserserie, der foregår i nutiden men føles ældre, fordi den foregår i en mere landlig del af Japan. I den forstand minder den om den geniale sydkoreanske film The Wailing (2016), som jeg varmt kan anbefale dig at tjekke ud.

LÆS OGSÅ

Vores engelske anmeldelse af The Wailing lige her >

Du vil se masser af mord og kannibalisme i denne serie, der er baseret på en populær mangaserie. Denne live-action version kommer fra en instruktør, der har været i lære hos sydkoreanske filmskabere. Og det kan ses på alle de rigtige måder. Der er syv afsnit i serien, og de to første afsnit er udgivet på premieredagen.

Læs videre på vores anmeldelse af Gannibal-serien nedenfor. Serien havde premiere på Disney+ den 28. december 2022.

Hold dig væk fra Goto-familien

I denne nye Disney+ gyserserie kredser hovedplottet om kannibalisme i en lille japansk landsby. I løbet af de første to afsnit (som er udgivet ved seriens premiere), lærer vi, at du skal holde dig væk fra Goto-familien. Alle ved, at der altid er problemer med dem, og at de helst holder sig for sig selv.

Desuden sker det, at alle, der forsøger at efterforske familien, har en tendens til at forsvinde. Fuldstændig. Vi taler “fra top til tå”, hvilket resulterer i sager om savnede personer. Ikke mordsager, selvom alt tyder på, at det ville være mere korrekt. Men uden et lig er der intet mord, og så er det jo smart at være kannibal.

FLERE KANNIBALISME HISTORIER

Se også Bones and All, som er et anderledes bud på kannibalisme >

Faktisk kan man kun sige, at familien Goto indtil videre er sluppet afsted med deres uhyrligheder. For nu er der en ny sherif i byen. Eller rettere sagt en Chuzai!

Gannibal – Anmeldelse | Gyserserie på Disney+

Agawa Daigo afslører den forfærdelige sandhed

I Gannibal bliver politibetjenten Agawa Daigo til Chuzai (en form for landbetjent) i landsbyen Kyokamura, som han flytter til med sin kone og lille datter. Sidstnævnte nægter at tale, men er ellers rask og velfungerende. Dette nye job kommer i stand, efter den tidligere Chuzai forsvinder meget pludseligt og på mystisk vis.

Nu har Agawa Daigo (spillet af Yûya Yagira) både til opgave at være Chuzai i landbyen Kyokamura og forsøge at løse sagen om sin forsvundne forgænger. Nærmest allerede inden han er gået i gang, falder han over landsbyens forfærdelige sandhed. Ret meget ved en tilfældighed.

En sandhed, der involverer kannibalisme, og som stadig finder sted i landsbyen i dag.

På trods af dette meget forfærdelige og brutale kerneplot, er Gannibal for det meste en karakterdrevet historie. Vi bliver introduceret for mange spændende karakterer. Nogle er gode, mange er onde (eller ondsindede), og alle er fejlbarlige nok til at de virker realistiske.

Ja, inklusiv den nye unge Chuzai, der ikke holder sig tilbage (eller trækker sig), når noget udvikler sig voldsomt eller farligt.

Se Gannibal-serien på Disney+ nu!

Gannibal er en live action-adaption af en populær mangaserie. Den er blevet lavet til en tv-serie af Takamasa Oe og er instrueret af Shinzô Katayama. For mig er instruktøren alene grund nok til at give den en chance. Selvom selve plottet da også er grund nok til lige at tjekke det ud.

Instruktør Shinzô Katayama har tidligere instrueret den fantastiske horror-thriller Missing (2021). Du bør bestemt også tjekke den ud, når det bliver muligt i Danmark. Vi så den til filmfestivalen Fantasia 2022 og har den endda med på vores internationale sides “Best Horror Movies of 2022”-liste her >

Der er syv afsnit i serien, og spilletiden af hvert afsnit er mellem en times tid og ned til de kortere på lidt over 30 minutter.

Jeg vil også lige nævne, at der er et overnaturligt element i historien. Det er en del af historien fra afsnit 1, så det kommer ikke pludselig ind fra højre. Se med, når betjenten Agawa Daigo opdager, at der er noget helt galt med landsbybeboerne. Velbekomme!

Gannibal har premiere på Disney+ den 28. december 2022.

FAKTA

Instruktør: Shinzo Katayama
Manuskript: Takamasa Oe
Medvirkende: Yûya Yagira, Sho Kasamatsu, Riho Yoshioka, Mitsuko Baishô, Seiji Rokkaku, Baijaku Nakamura

Plot

Efter at have forårsaget en stor ulykke flytter politibetjent Daigo Agawa med sin kone og datter til den fjerne landsby på et bjerg, Kuge. Det lader til at være det perfekte sted at komme videre, selvom det er stedet, hvor en tidligere betjent forsvandt. En dag bliver liget fra en gammel kvinde fundet på bjerget. Goto-familien siger, at hun blev angrebet af en bjørn, men Daigo bemærker et menneskeligt bidemærke. Det bliver hurtigt klart, at alt ikke er, som det lader til i landsbyen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg