MARIANNE er en ny Netflix horrorserie fra Frankrig. Historien handler om en gyserforfatter, og vi får både ren ondskab og en generelt dyster fortælling toner. Selv hvis du ikke normalt er til ikke-engelsksprogede produktioner, bør du absolut give denne Netflix-serie en chance.

Marianne er en ny Netflix horrorserie med en meget dyster visuel stil, der matcher historien perfekt. Serien er fra Frankrig, og selvom du måske normalt holder dig fra produktioner, hvor der ikke tales engelsk, må du ikke snyde dig selv for denne serie.

Serien handler om en berømt gyserforfatter og den heks, der har hjemsøgt hendes mareridt (men dog også inspireret hendes historier) gennem flere år. Og ja, der er overnaturlige elementer, men det havde den geniale The Haunting of Hill House også. Ikke at jeg vil sammenligne de to serier i forhold til at elske Marianne lige så meget, som jeg gjorde Mike Flanagans horrorserie.

Jeg vil dog påstå, at du burde kunne lide Marianne, hvis du godt kunne lide The Haunting of Hill House. Vi skal også vente længe, før vi får fortsættelsen The Haunting of Bly Manor. Så du kan lige så godt prøve denne nye franske Netflix serie af i mellemtiden.

“Er du bange? Jeg er beskidt”

Ja, det er én af replikkerne i første afsnit af Marianne, og jeg elsker den spydige og overraskende dialog. Især fordi lige ovenstående bliver sagt af en ældre dame, der opfører sig højst besynderligt. Mildest talt!

Netflix har simpelthen lanceret en horror-serie, der er perfekt til fredag den 13. Det er ren gys, og selvom historien foregår i den lille by Elden i Frankrig, så kunne det lige så godt have været i Stephen Kings Derry eller Castle Rock.

Faktisk har afsnit 1 af Marianne en række scener, der er som taget ud af den nye It del 2. For eksempel er der en gammel dame, der pludselig løber nøgen rundt. Men det er dog ikke sådan at det føles som en spoof eller et plagiat på nogen måde.

Historien er også fortalt ret godt ved hjælp af kapitler i en bog (hovedpersonen er jo forfatter). Når et nyt afsnit starter, bladrer vi rundt i kapitlerne og ser klip fra tidligere scener. Vupti, så er vi helt med, uden at skulle have en lang “previously on”.

Denne nye franske Netflix horrorserie har også masser af utrolige “WTF”-øjeblikke, der nok skal fastholde din interesse.

For mig er disse øjeblikke bare ét af elementerne, der gør Marianne til en ekstremt bingeworthy horrorserie. Jeg kunne i hvert fald ikke lade være med at fortsætte. Jeg tror, mange seere vil få samme oplevelse, og så er der jo heller ikke brug for lange recaps af tidligere afsnit. Man tager den bare over en weekend.

Marianne Netflix horror serie anmeldelse

Fransk horror er ret fantastisk!

Hvis du aldrig har set franske gyserfilm før, så har du snydt dig selv for nogle gode filmoplevelser. Hvis du skal komme godt i gang med Fransk horror, så se Pascal Laugiers Martyrs fra 2008 (der også fik en amerikansk genindspilning) og High Tension (org. titel Haute Tension) af Alexandre Aja.

Begge film har nogle ret intense plot og masser af blod. Der er selvfølgelig mange andre franske horrorfilm, men disse to plejer folk at være ret tilfredse med.

Når det kommer til Marianne, får du også masser af intensitet og blod. Og der er masser af gys!

Hovedpersonen, Emma, spilles af Victoire Du Bois. Hendes karakter opfører sig ret koldt og distancerende på en typisk mandlig måde. Og så ser hun ret androgyn ud, hvilket også matcher denne opførsel. Når man så hører, at hun skal giftes med “Pierre”, var det ret uventet for mig, men dog ikke videre overraskende.

Marianne Netflix horror serie anmeldelse

Se sæson 1 af Marianne på Netflix nu!

Hvert afsnit af den nye Netflix horrorserie Marianne er omkring 45 minutter, og sæson 1 har 8 afsnit. Det betyder selvfølgelig, at du passende kan tilbringe din fredag den 13. med at binge hele serien. Nu har Netflix jo valgt at frigive den på en klassisk horror-dag. 

Når du ser Marianne (og det bør du), finder du ud af, hvor passende denne udgivelsesdag er.

Samuel Bodin er skaberen af Marianne, og han har også både instrueret og skrevet på seriens sæson 1. Han har tidligere skrevet og instrueret tv-serien Lazy Company – Band of Losers, der er en krigs-komedie. Altså noget helt andet end denne horrorserie. 

Men bare rolig, der er intet sjovt ved Marianne. Måske lige undtagen hvis du ser den sammen med nogen, der er bange for gyserfilm. For der er masser af gys!

Hvis du gerne vil se noget nyt gys, der har spandevis af klassiske horror-elementer, så er det bare om at kaste dig over Netflix serien Marianne snarest.

MARIANNE sæson 1 er ude på Netflix fra fredag den 13. september 2019.

Sæson 2 af Marianne undervejs?

Kommer der en sæson 2 af Marianne? Det er nok det spørgsmål, de fleste sidder med, når sidste scene i det sidste afsnit af sæson 1 er kørt over skærmen. Ifølge hovedrolleindehaveren, Victoire Du Bois, der spiller Emma, så er hun mere end klar på at fortsætte med serien og håber på en Marianne sæson 2 på Netflix snarest!

Forhåbentligt betyder det, at vi ikke skal vente alt for længe på, at Netflix melder ud, at der rent faktisk kommer en sæson 2 af gyserserien Marianne.

Den ekstremt åbne slutning gør det jo også mildest talt nemt at fortsætte Marianne sæson 2 umiddelbart efter slutningen på sæson 1. Vi bliver i hvert fald skuffede, hvis ikke Netflix griber bolden og fortsætter denne succes. Det er nemlig både anmeldere og publikum verden over, der er helt vilde med Marianne

Her på Heaven of Horror skal vi nok følge op og give jer opdateringer fra Netflix, så snart der er noget officielt.

Opdatering 22. januar 2020: Der kommer IKKE en sæson 2 af Marianne > 

FAKTA

Instruktør: Samuel Bodin
Medvirkende: Lucie Boujenah, Tiphaine Daviot, Victoire Du Bois, Alban Lenoir

Plot

En forfatter opdager, at hendes skrækhistorier bliver til virkelighed. Derfor tager hun til sin hjemby for at møde fortidens dæmoner, der inspirerer hende til at skrive.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.